icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Ontbrekende uitstelverzoeken aangiftes

Nieuws | Schriftelijk ingediende uitstelverzoeken van enkele duizenden belastingconsulenten ontbreken. Om hoeveel verzoeken van consumenten het precies gaat is onbekend. De belastingdienst is gestart met het nabellen van de betreffende consulenten.
Asha Stuivenwold
Asha Stuivenwold

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  27 april 2012


De Belastingdienst constateerde begin deze week dat er minder uitstelverzoeken binnen waren dan verwacht. Waar dit verschil aan ligt is niet bekend. Het gaat om schriftelijk ingediende verzoeken voor uitstel van de belastingaangifte van 2011 door 'kleinere' belastingconsulenten. Dit zijn enkele duizenden zijn kantoren met 5 tot 50 klanten. Om hoeveel uitstelverzoeken van consumenten het in totaal gaat is onduidelijk.

Als de verzoeken niet worden teruggevonden, moeten deze opnieuw worden ingediend. De Belastingdienst neemt dan contact op met de betreffende consulenten. Deze dienen bij een kwijtgeraakt verzoek een kopie toe te sturen. Als consument kun je volgens de fiscus gerust zijn: je merkt er niets van.

Bron: Belastingdienst
 

Nieuwste artikelen

Meer nieuws

Meer nieuws

Nieuw & interessant

 • Home tips voor alle toeslagen
  26 okt.

  Eindejaarstips 2017

  Specifieke tips voor oktober, november en december om op een vrij eenvoudige manier belasting te besparen of toeslagen veilig te stellen.
 • Artikel check je factuur
  Nieuws  |  21 sep.

  Zorgtoeslag 2018

  Op Prinsjesdag stelde het kabinet voor de zorgtoeslag te verhogen voor 2018. Wat betekent dit voor jou?
 • werkzorgberekenaar2
  Eerste indruk  |  19 jun.

  WerkZorgBerekenaar

  De WerkZorgBerekenaar berekent eenvoudig de financiële gevolgen van een verandering in jouw werk-zorgverdeling. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een dag minder gaat werken en voor de kinderen zorgt? Deze tool berekent het voor je.
 • verzorghuis rolstoel
  21 feb.

  Eigen bijdrage bij opname in verpleeghuis

  Wie in een verpleeg- of verzorgingshuis wordt opgenomen, gaat een eigen bijdrage betalen. Welk bedrag ga jij voor je kiezen krijgen? En is er iets aan te doen om de eigen bijdrage te verminderen?