icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ontbrekende uitstelverzoeken aangiftes

Nieuws | Schriftelijk ingediende uitstelverzoeken van enkele duizenden belastingconsulenten ontbreken. Om hoeveel verzoeken van consumenten het precies gaat is onbekend. De belastingdienst is gestart met het nabellen van de betreffende consulenten.
Asha Stuivenwold
Asha Stuivenwold

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  27 april 2012


De Belastingdienst constateerde begin deze week dat er minder uitstelverzoeken binnen waren dan verwacht. Waar dit verschil aan ligt is niet bekend. Het gaat om schriftelijk ingediende verzoeken voor uitstel van de belastingaangifte van 2011 door 'kleinere' belastingconsulenten. Dit zijn enkele duizenden zijn kantoren met 5 tot 50 klanten. Om hoeveel uitstelverzoeken van consumenten het in totaal gaat is onduidelijk.

Als de verzoeken niet worden teruggevonden, moeten deze opnieuw worden ingediend. De Belastingdienst neemt dan contact op met de betreffende consulenten. Deze dienen bij een kwijtgeraakt verzoek een kopie toe te sturen. Als consument kun je volgens de fiscus gerust zijn: je merkt er niets van.

Bron: Belastingdienst
 

Nieuw & interessant

 • verzorghuis rolstoel
  26 jun.

  Eigen bijdrage bij opname in verpleeghuis

  Als je in een verpleeg- of verzorgingshuis wordt opgenomen, ga je een eigen bijdrage betalen. Welk bedrag ga jij voor je kiezen krijgen? En is er iets aan te doen om de eigen bijdrage te verminderen?
 • toeslagen-aanvragen
  Nieuws  |  29 mei.

  Toeslagontvangers moeten vaak geld terugbetalen

  Ontvang je een toeslag, zoals zorgtoeslag of huurtoeslag? Dan is de kans groot dat je die deels moet terugbetalen aan de Belastingdienst.
 • Artikel kinderalimentatie in box drie
  22 feb.

  Waarde kinderalimentatie in box 3

  In de aangifte over 2016 (en ook al in 2015) kun je de contante waarde van de kinderalimentatie die je moet betalen aftrekken. Wat is deze waarde en hoe bereken je deze? En welk voordeel levert het op?
 • Fiscale-wijzigingen-2018
  13 feb.

  Fiscale wijzigingen

  In 2018 zijn er weer een aantal belastingwetten veranderd. Hier heb je last van of je profiteert ervan, en soms kun je er een beetje op inspelen. Check of de belangrijkste wetswijzigingen goed of slecht nieuws zijn voor jou.