icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Ontbrekende uitstelverzoeken aangiftes

Nieuws | Schriftelijk ingediende uitstelverzoeken van enkele duizenden belastingconsulenten ontbreken. Om hoeveel verzoeken van consumenten het precies gaat is onbekend. De belastingdienst is gestart met het nabellen van de betreffende consulenten.
Asha Stuivenwold
Asha Stuivenwold

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  27 april 2012


De Belastingdienst constateerde begin deze week dat er minder uitstelverzoeken binnen waren dan verwacht. Waar dit verschil aan ligt is niet bekend. Het gaat om schriftelijk ingediende verzoeken voor uitstel van de belastingaangifte van 2011 door 'kleinere' belastingconsulenten. Dit zijn enkele duizenden zijn kantoren met 5 tot 50 klanten. Om hoeveel uitstelverzoeken van consumenten het in totaal gaat is onduidelijk.

Als de verzoeken niet worden teruggevonden, moeten deze opnieuw worden ingediend. De Belastingdienst neemt dan contact op met de betreffende consulenten. Deze dienen bij een kwijtgeraakt verzoek een kopie toe te sturen. Als consument kun je volgens de fiscus gerust zijn: je merkt er niets van.

Bron: Belastingdienst
 

Meer nieuws

Meer nieuws

Nieuw & interessant

 • Home tips voor alle toeslagen
  26 okt.

  Eindejaarstips 2017

  Specifieke tips voor oktober, november en december om op een vrij eenvoudige manier belasting te besparen of toeslagen veilig te stellen.
 • Fiscale-wijzigingen-2018
  13 feb.

  Fiscale wijzigingen

  In 2018 zijn er weer een aantal belastingwetten veranderd. Hier heb je last van of je profiteert ervan, en soms kun je er een beetje op inspelen. Check of de belangrijkste wetswijzigingen goed of slecht nieuws zijn voor jou.
 • belastinggids 2018
  Nieuws  |  18 jan.

  Alternatief voor Elsevier Belasting Almanak

  Ben je een trouwe afnemer van de consumentenuitgave van de Elsevier Belasting Almanak? Dan weet je misschien al dat dit boek per 2018 niet meer wordt uitgegeven. Gelukkig zijn er alternatieven.
 • kinderopvang-toeslag
  Nieuws  |  12 jan.

  Kinderopvangtoeslag peuterspeelzaal

  Gaat je kind naar de peuterspeelzaal? Kijk dan of je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag.