icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017

Overdrachtsbelasting één jaar lang op twee procent

Nieuws | Met terugwerkende kracht heeft het kabinet besloten de overdrachtsbelasting vanaf 15 juni van dit jaar te verlagen van zes naar twee procent. Deze maatregel blijft van kracht tot 1 juli 2012. Het kabinet wil op deze wijze een impuls geven aan de woningmarkt. Zowel starters op de woningmarkt als doorstomers kunnen van de verlaging profiteren. Starters omdat een woning kopen minder duur wordt, doorstromers omdat hun woning gemakkelijker verkocht kan worden met een lagere overdrachtsbelasting.
Asha Stuivenwold
Asha Stuivenwold

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  5 juli 2011


De verlaging van deze belasting kan grote financiële voordelen opleveren voor de woningkoper. Bij een koopprijs van 250.000 euro betaalt de koper geen 15.000 euro aan overdrachtsbelasting, maar slechts 5000 euro. Het voordeel loopt op naarmate de koopprijs stijgt. Voor de bepaling van het tarief van de overdrachtsbelasting is het moment van juridische overdracht bepalend.

Deze belastingverlaging  geldt niet alleen voor de aanschaf van een hoofdwoning, maar bijvoorbeeld ook voor de koop van een tweede of recreatiewoning. 

Nieuwste artikelen

Meer nieuws

Meer nieuws

Nieuw & interessant

 • Artikel check je factuur
  Nieuws  |  21 sep.

  Zorgtoeslag 2018

  Op Prinsjesdag stelde het kabinet voor de zorgtoeslag te verhogen voor 2018. Wat betekent dit voor jou?
 • werkzorgberekenaar2
  Eerste indruk  |  19 jun.

  WerkZorgBerekenaar

  De WerkZorgBerekenaar berekent eenvoudig de financiële gevolgen van een verandering in jouw werk-zorgverdeling. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een dag minder gaat werken en voor de kinderen zorgt? Deze tool berekent het voor je.
 • verzorghuis rolstoel
  21 feb.

  Eigen bijdrage bij opname in verpleeghuis

  Wie in een verpleeg- of verzorgingshuis wordt opgenomen, gaat een eigen bijdrage betalen. Welk bedrag ga jij voor je kiezen krijgen? En is er iets aan te doen om de eigen bijdrage te verminderen?
 • kindgebonden budget
  Nieuws  |  15 dec.

  Kindgebonden budget in 2017 omhoog

  Bijna 800.000 gezinnen krijgen volgend jaar meer geld voor hun kinderen. Het kindgebonden budget voor het eerste en tweede kind gaat omhoog, met maximaal €100 per kind.