icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Pathé Thuis

Eerste indruk|Pathé Thuis is een app voor het Smart TV-platform van Samsung. Daarmee kun je films uit het online-aanbod van Pathé huren en vanaf de bank bekijken op je Samsungtelevisie met Smart TV.

Arjen Oving

Arjen Oving , Expert Elektronica Gepubliceerd op:19 december 2011


Merk Pathé

Richtprijs € 0 (gratis)


Type Thuis


pathe-thuis - A

Wat is Pathé Thuis?

Smart TV is de internetdienst van Samsung, waarmee je televisietoestel direct aan het internet gekoppeld is. Dat beidt allerlei mogelijkheden. Direct films huren en kijken is een daarvan. Zoals via de MovieMax app in Samsung Smart TV.

Pathé Thuis is een nieuwe vergelijkbare app voor het bekijken van films via Samsung Smart TV. Het gaat bij Pathé Thuis om films die al een paar maanden of langer uit de bioscooproulatie zijn.  

Samsung tv op internet aansluiten

Pathe-thuis-foto-1

Om gebruik te maken van Smart TV, en de bijbehorende apps zoals Pathé Thuis, moet je Samsungtelevisie op het internet aangesloten zijn. Daarvoor koppel je de tv aan de router van het thuisnetwerk met een ethernetkabel. Met sommige Samsungmodellen kan dit ook draadloos via WiFi.

Prijzen

De Pathé Thuis app kost niets en ook het doorneuzen van het aanbod is gratis. Een film huren kost natuurlijk wel geld. Je hebt dan ook een account bij Pathé nodig.

Online films huren en kijken Pathe-thuis-foto-4

Pathé Thuis is ook een website die met een gewone pc kan worden bezocht om films te kijken, vergelijkbaar met Veamer, MovieMax en Videoland On Demand

Daarnaast bieden televisieproviders zoals Ziggo, UPC, KPN en Tele2 interactieve televisie aan, waarmee je vanaf je bank films kunt huren uit het aanbod van deze providers.

Philips-NetTV-VideolandOok is Samsung niet de enige televisie-fabrikant die een dergelijke internetdienst aanbiedt. Zo zit op diverse Philips-modellen Net TV, waarmee je bijvoorbeeld direct films kunt kijken uit het online assortiment van Videoland. Dezelfde Videolanddienst is beschikbaar op Smart TV televisies van LG. En met Sony televisies kun je online arthouse films huren via de Internet TV dienst Mubi.

Eerste indruk

Wil je weten wat wij van de Pathé Thuis App vonden? Bekijk onze review

Pathé Thuis: review

De Pathé Thuis app voor Samsung Smart TV ziet er overzichtelijk uit en werkt gemakkelijk. Je kunt makkelijk films uitzoeken en direct online bekijken. Nadeel is het kleine aanbod van filmtitels. Via bijvoorbeeld de concurrerende app van MovieMax op Smart TV kun je veel meer films vinden. Het Pathé-aanbod groeit wel. Zaten er eerst 127 films in het assortiment, een paar dagen later zagen we 170 titels (19 december 2011). De best bezochte films uit 2010 zoals Avatar, New Kids Turbo of deel 1 van Harry Potter and the Deathly Hallows vind je er (nog) niet. Wel zagen we Gooische Vrouwen en Cars 2 uit 2011 in de lijst als recente blockbusters.

Installeren

Pathe-thuis-foto-1Het installeren is een fluitje van een cent. Je gaat naar de Samsung Apps winkel in het Smart TV-menu en selecteert daar de gratis Pathé Thuis app. Met een druk op de ok-knop van de afstandsbediening installeert de app zich op de tv.

Om films te huren moet je eerst een account aanmaken. Het is het makkelijkst om dit op de computer te doen. Het invoeren van gegevens gaat niet zo handig met de tv-afstandsbediening. Daarbij heb je sowieso de computer nodig om de bevestigingsmail van Pathé te lezen. Minpuntje is dat je internetbrowser wel van een bepaalde versie of hoger moet zijn om het account te kunnen maken (Google Chrome 15, Internet Explorer 9, Firefox 8 of Safari 5).

Pathe-thuis-foto-2Films zoeken

Het zoeken naar een film gaat makkelijk. Het menu is overzichtelijk en laat thumbnails zien van de filmposters. Ziet er wel zo fraai uit!

Je kunt films makkelijk zoeken via verschillende genres zoals drama of thrillers. Vreemd genoeg was de film Reservoir Dogs niet te vinden via een genre. Alleen via de optie 'alle films' was deze titel zichtbaar in het overzicht. Foutje van Pathé?

Het is ook mogelijk om op steekwoorden te zoeken, zoals 'Pirates' of 'Depp'. Het invoeren van de zoekterm gaat wel onhandig via een toetsenbordje op het scherm. Met de cursortoetsen van de afstandsbediening moet je steeds letter voor letter invoeren. Mocht je een smartphone hebben, dan kan de Samsung Remote app uitkomst bieden (zowel voor iPhone als Android-telefoons). Met deze app kun je draadloos Samsung Smart TV bedienen en gegevens invoeren via een toetsenbordje op de smartphone.

Pathe-thuis-foto-3Kosten

De meeste films kosten €5. Dit wijkt niet af van wat je via andere online aanbieders betaalt. Veel films zijn ook in High Definition (HD) te kijken - dat kost €1extra. Een gehuurde film moet je binnen 30 dagen starten en als je eenmaal gestart bent, dan heb je 48 uur om de film af te kijken. In die periode mag je de film zo vaak zien als je wilt. Ook is tussentijds pauzeren geen probleem. Het systeem onthoudt waar je bent gebleven.
Om te huren moet je eerst een tegoed storten op je account. Daarbij kun je alleen kiezen uit €10, €20 of €50 en kan het alleen via www.pathe-thuis.nl en met iDeal. Het is voorlopig niet mogelijk om op een andere manier te betalen. Bij andere videoverhuurdiensten, zoals de MovieMax app of bij interactieve tv van je televisieprovider, is het bijvoorbeeld ook mogelijk om op rekening te huren.  

Pathé Thuis via een website

Er is ook een website van Pathé Thuis die met een gewone pc kan worden bezocht om direct films te kijken, op het computerscherm. De dienst lijkt erg op de Smart TV app. Het filmaanbod is hetzelfde net als de prijzen.
De filtermogelijkheden op de site zijn wel uitgebreider dan in de tv-app; als je bijvoorbeeld een bepaald genre hebt gekozen kun je ook op aspecten filteren als huurprijs van de film ('budget'), filmstudio en op kijkwijzerinfo. Typen gaat makkelijker met het toetsenbord van de computer dan met de afstandsbediening van de tv. Helaas kun je de films van Pathé Thuis niet bekijken met een iPad.

Conclusie

De Pathé Thuis app op de Samsung Smart TV werkt makkelijk en het kost je niets om het te installeren en het aanbod te bekijken. Het aanbod aan titels is beperkt, maar wel groeiende en wie weet zit er toch iets tussen voor je. Veel titels zijn ook in HD te bekijken. Dezelfde dienst is ook via het web te gebruiken met een pc of Mac-computer.