! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Smart-tv-functie van oudere Philips tv blijft toch werken

Nieuws|De eerste smart-tv’s van Philips uit 2009 behouden de smart-tv-functionaliteit. Philips gaf eerder aan dat de smart-tv-omgeving eind december 2016 niet meer zou werken. Daar komen ze nu op terug.

Andre van Zwet

Andre van Zwet , Expert Elektronica Gepubliceerd op:18 januari 2017

philips-smart-tv-compensatie

De Smart-tv-functionaliteit kan blijven werken omdat de tv’s toch naar het SHA-2-beveiligingscertificaat geüpdate kunnen worden. Philips gaf eerder aan dat dit niet mogelijk was en zette daarom de ondersteuning stop. Nu heeft TP Vision, de producent van Philips-tv’s, toch een manier gevonden om de aanpassing uit te voeren.

De televisies werkten met SHA-1-certificaten, terwijl populaire diensten als Netflix en YouTube overstappen op SHA-2. Het gaat om 12 modellen van de 8000- en 9000-serie uit 2009.

Tegemoetkoming

Omdat de smart-functionaliteit zou vervallen, gaf Philips klanten die zich melden ter compensatie een Google Chromecast. Het probleem is nu verholpen en Philips biedt dan ook geen compensatie meer. Alleen klanten die zich gemeld hebben voordat het probleem was aangepakt, zullen alsnog de Chromecast ontvangen van Philips. 

Lees meer: