icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Eva's blog: Een kinderwagen kopen

Een kinderwagen is een investering en met stip het duurste wat mijn vriend en ik voor de baby gaan kopen. En dus moet de kinderwagen goed zijn en veilig.

Gepubliceerd op: 29 mei 2017

kinderwagens2

Circle template EvaEva is webredacteur bij de Consumentenbond en zwanger van haar eerste kind. In haar blog vertelt ze over wat er zoal op haar afkomt: van kinderopvang tot babykleertjes en echo's.

Oriënteren

Mijn vriend en ik spitten wat babyfolders door om te oriënteren. Alles boven de €1000 valt af. Behalve de prijs heb ik geen idee wat het verschil is tussen alle kinderwagens. Gelukkig werk ik bij de Consumentenbond en weet ik dat we kinderwagens testen. En dus kijk ik op de site welke welke kinderwagen de Beste uit de Test is. Die blijkt boven ons budget te zijn maar de Beste Koop scoort ook goed én is betaal. Op het moment dat ik mijn vriend wil vertellen over de kinderwagen die ik heb gezien, kijkt hij op van een folder van een winkelketen in babyspullen en vraagt:‘ Wat vind je van deze?’ Het blijkt het dezelfde kinderwagen te zijn als de Beste Koop van de Consumentenbond. Onze keuze is gemaakt, op naar de winkel.

In de winkel

Wanneer we in de babywinkel staan worden we toch overdonderd door het enorme aanbod kinderwagens. Welke kinderwagen was het nou? We lopen naar de hoek waar het merk staat wat we willen hebben. Dat beperkt de keuze, maar dan blijven er nog genoeg types over. Mijn herkent vriend het juiste type meteen. ‘Deze is het,’ zegt hij wijzend op een kinderwagen die er voor mij precies hetzelfde uitziet als de kinderwagen ernaast. Wanneer ik op het prijskaartje kijk, zie ik dat het inderdaad de juiste wagen is.

Een proefritje maken

Tijd voor een proefritje. Het is even stuntelen om de rem van de wielen af te halen. Al bij de eerste bocht bots ik met de kinderwegen tegen een plateautje. Tot groot vermaak van mijn vriend. Zo'n kinderwagen is net een auto. Na een paar keer insteken, kan ik de bocht moeiteloos maken. Even later wandel ik soepel met de kinderwagen door de winkel. Ook mijn vriend heeft geen probleem met sturen.

Oefenen met in- en uitklappen

Nu nog oefenen met het in- en uitklappen van de wagen. Daar hebben we toch echt hulp bij nodig. We spreken een winkelmedewerker aan en vragen of hij ons wil laten zien hoe we de kinderwagen moeten in- en uitklappen. Dat wil hij wel. In een paar seconden is de kinderwagen gereduceerd tot een handzaam pakketje. Tja, dat gaat wel heel snel. Of hij het nog een keer wil laten zien. Stap voor stap leren mijn vriend en ik hoe de kinderwagen werkt. En hoe we hem kunnen ombouwen tot een buggy voor als de baby groter is. De wagen die wij op het oog hebben is namelijk een combiwagen en kan je ombouwen tot een buggy voor een groter kind.

Lange levertijd

Mijn collega’s hadden me al gewaarschuwd dat babyspullen een lange levertijd hebben en dat ik de babyspullen op tijd moet bestellen. Maar ik dacht dat dat ging over een complete kinderkamer. Helaas. Dat geldt ook voor de levering van een kinderwagen. De winkelmedewerker vertelt dat de levertijd 2 maanden is. Daar word ik spontaan zenuwachtig van. De baby komt al over 3 maanden. Gelukkig zegt hij er gelijk achteraan dat de levertijd afhankelijk is van de kleur. Omdat de kleur voor mij niet uitmaakt, kies ik een basiskleur. Ik heb geluk: in de basiskleuren is de kinderwagen leverbaar over 2 weken.

Opgelucht en blij verlaten mijn vriend en ik de babywinkel: de kinderwagen is geregeld!

Meer lezen