icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Het Huis van Q

Samen met radiozender Qmusic slaan we de handen ineen om je in het zadel te helpen bij het kopen van je eerste huis. Want daar komt nogal wat bij kijken! Bij Qmusic streden starters zelfs om 1 jaar gratis wonen. Jamal & Jhelisa zijn het aankomende jaar de gelukkige bewoners van het Huis van Q.

Bekijk de video

Jouw zoektocht start hier

 • jong-stel-huis-kopen

  Bereken je maximale hypotheek

  Je hebt je droomhuis gevonden! Maar kun je het ook kopen? Jouw jacht start hier. Met onze handige rekentools kun je zelf snel en gemakkelijk berekenen hoeveel je kunt lenen.

  Wat kun jij maximaal lenen?

 • Stappenplan hypotheek2

  Stappenplan voor starters

  Het is zover, jullie gaan een huis kopen. Maar er komt zoveel bij kijken! Een hele berg aan ingewikkeld papierwerk. Een goede voorbereiding is dus belangrijk. Wij helpen je graag op weg met ons stappenplan.

  Gebruik het Stappenplan

Hulp bij je verhuizing

 • overzicht - de verhuizing

  Verhuiscoach: on the move

  Voordat je kunt verhuizen moet je veel regelen. Van hypotheek, verzekeringen tot verhuisdozen. Hoe regel je dat allemaal? Met de Verhuiscoach natuurlijk! Kun jij wel wat hulp gebruiken?

  Ontvang gratis tips in je mailbox

   

 • hypotheek-voor_je_eerste_huis

  Deze verzekeringen heb je nodig

  Nog voordat je de sleutel hebt moet je heel wat geregeld hebben! Wij vertellen je welke verzekeringen noodzakelijk of verplicht zijn. Bijvoorbeeld de overlijdensrisicoverzekering of inboedel- en opstalverzekering.

  Dit heb je nodig

Winnaars Huis van Q bekend

Het is tegenwoordig geen makkelijke klus om als jongere een huis te kopen. Zo moet je bijvoorbeeld al een flinke spaarpot hebben om de koop van je eerste woning rond te krijgen. Geen gemakkelijke opgave als de huren, zeker in de grote steden, ook al door het dak gaan.

Qmusic en de Consumentenbond hebben besloten om krachten te bundelen. Bij Qmusic streden starters zelfs om 1 jaar gratis wonen. Jamal & Jhelisa zijn het aankomende jaar de gelukkige bewoners van het Huis van Q.

Volg alles bij Qmusic

Qmusic mediapool

Hulp bij de financiering

familiebank-lening

Lenen van je ouders?

Het is financieel vaak aantrekkelijk om geld te lenen van je ouders voor een eigen woning. Tenminste, als de lening slim is ingericht en gecombineerd is met een schenking. Deze zogenoemde 'familiebank' is ook mogelijk tussen andere familieleden.

Lees alles over lenen van familie

hypotheek-kosten

1 op de 3 starters krijgt hulp bij de koop van eerste huis

Een huis kopen is niet meer zo gemakkelijk of vanzelfsprekend als een aantal jaar geleden. Uit ons onderzoek blijkt dat eenderde financiële hulp krijgt van ouders of andere familieleden bij het financieren van een huis.

Lees het nieuwsbericht

 

Belastingcoach levert geld op

Met de koop van je nieuwe huis komen er ook een hoop ingewikkelde belastingregels bij. Lastig. Maar als je het niet goed uitzoekt, is de kans groot dat je geld misloopt. Schrijf je daarom in voor gratis tips! De Belastingcoach helpt je op weg.

Inschrijven voor de Belastingcoach

Inschrijven Belastingcoach