icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Qmusic headerchannel.jpg

Het Huis van Q

Samen met radiozender Qmusic slaan we de handen ineen om je in het zadel te helpen bij het kopen van je eerste huis. Want daar komt nogal wat bij kijken! Bij Qmusic maak je nu zelfs kans op 1 jaar gratis wonen.

Jouw zoektocht start hier

 • jong-stel-huis-kopen

  Bereken je maximale hypotheek

  Je hebt je droomhuis gevonden! Maar kun je het ook kopen? Jouw jacht start hier. Met onze handige rekentools kun je zelf snel en gemakkelijk berekenen hoeveel je kunt lenen.

  Wat kun jij maximaal lenen?

 • Artikel bereken je pensioen

  Hypotheek advies nodig?

  Spannend hè, een huis kopen? Er komt zoveel bij kijken! Wij helpen je graag op weg met ons onafhankelijke hypotheekadvies. Krijg inzicht in jouw situatie met onze handige rekentools.

  Maak een afspraak

Hulp bij je verhuizing

Maak kans op 1 jaar gratis wonen

Het is tegenwoordig geen makkelijke klus om als jongere een huis te kopen. Zo moet je bijvoorbeeld al een flinke spaarpot hebben om de koop van je eerste woning rond te krijgen. Geen gemakkelijke opgave als de huren, zeker in de grote steden, ook al door het dak gaan.

Qmusic en de Consumentenbond hebben besloten om krachten te bundelen. Wij helpen je op weg met handige tips en adviezen bij de koop van je eerste huis. En bij Qmusic kun je nu zelfs een jaar gratis wonen winnen. Wie wil dat nou niet?!

Ja, ik wil kans maken op een 1 gratis wonen

Qmusic mediapool

Lenen van je ouders?

Het is financieel vaak aantrekkelijk om geld te lenen van je ouders voor een eigen woning. Tenminste, als de lening slim is ingericht en gecombineerd is met een schenking. Deze zogenoemde 'familiebank' is ook mogelijk tussen andere familieleden.

Lees alles over lenen van familie

Belastingcoach levert geld op

Met de koop van je nieuwe huis komen er ook een hoop ingewikkelde belastingregels bij. Lastig. Maar als je het niet goed uitzoekt, is de kans groot dat je geld misloopt. Schrijf je daarom in voor gratis tips! De Belastingcoach helpt je op weg.

Inschrijven voor de Belastingcoach