icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Headerchannel MG Veilig online 1920x500.jpg

Minigids Veilig online: vraag hem nu aan!

Oplichters op Marktplaats, criminelen die op je bankgegevens azen of naar je wachtwoord vissen: zomaar een greep uit de dagelijkse praktijk. Met de do’s en don’ts uit de Minigids Veilig online kun je een hele hoop ellende voorkomen.

Kies hoe je 'm wilt ontvangen:

Bestel digitaal  

Ontvang de Minigids Veilig online de volgende dag in je mailbox.

Bestel per post

Ontvang de Minigids Veilig online binnen 10 dagen in je brievenbus.

Een aantal thema’s in deze minigids:

  • Een phishingmail herkennen
  • Virusscanner: gratis of betaald?
  • Geen wachtwoordstress meer
  • Oplichting op Marktplaats voorkomen
  • BN’ers over hun digitale veiligheid

MG Veilig online Spread

Van de hoofdredacteur: Vincent van Amerongen

Hoofdredacteur Vincent

Mijnenveld

Als je het nieuws op digitaal vlak een beetje volgt, dan lijkt internet wel een mijnenveld. Overal liggen hackers op de loer om ons geld af te troggelen, bijvoorbeeld met nepmailtjes, met nepartikelen op Marktplaats of achter je rug om via gaten in lekke software.

Zeker, het internet is geen speeltuin en als je niet oppast kun je behoorlijk het schip in gaan. Sommige nepmails zien er bedrieglijk echt uit, en wat er dan kan gebeuren kun je lezen op pagina 6. Ik ben er ook een paar keer bijna ingetuind.

Maar het goede nieuws is: als je weet waar je op moet letten en als je je apparaten en je accounts voldoende dichttimmert, kun je een hele hoop ellende voorkomen. Dat lijkt misschien allemaal heel ingewikkeld, maar dat valt reuze mee.

In deze minigids leggen we uit hoe je je wapent tegen hackers, zowel op je computer, tablet als mobiel. Je kunt lezen wat bekende Nederlanders doen om hun veiligheid online te beschermen (met tips van onze expert Ronald Kamp). En mis ook niet het verhaal van de moedige Michaja (pagina 28), die achter haar oplichter aanging en hem ontmaskerde. Ik wens je heel veel leesplezier met deze minigids.

Vincent van Amerongen
hoofdredacteur Digitaalgids