icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Landingspag MG Zorgverzekering 1920x500.jpg

Bestel nu je gratis Minigids Zorgverzekeringen

‘Verzekeringen vergelijken vind ik niet zo’n heel leuk werkje', aldus Anneke in de Minigids Zorgverzekeringen. Begrijpelijk, met die wirwar aan polissen. Met de tips van onze zorgexperts ben je straks beter verzekerd.

Kies hoe je hem wil ontvangen

Bestel digitaal

Ontvang de Minigids Zorgverzekeringen direct in je mailbox. De minigids zorgverzekeringen is alleen nog digitaal te bestellen.

In deze Minigids:

  • Wat er verandert in 2018
  • Extra dekking lang niet altijd nodig
  • Eigen risico: wel of niet verhogen?
  • Kappen, die polisjungle
  • 11 tips bij overstappen

MG Zorgverzekering Spread

Van de hoofdredacteur

Hoofdredacteur EvertVier werkdagen per week ben ik hoofdredacteur van de Gezondgids. De rest van mijn tijd heb ik verscheidene andere rollen, waaronder die van consument. En zo kon het gebeuren dat ik samen met enkele collega's heel wat werktijd heb gestoken in de Minigids Zorgverzekeringen, terwijl mijn zorgverzekering zo'n beetje het laatste is waaraan ik mijn vrije tijd zou willen besteden. Ik kan me dan ook helemaal vinden in de uitspraak van medeconsument Anneke in deze Minigids: 'Eerlijk gezegd vind ik verzekeringen vergelijken niet zo'n leuk werkje.’

Toch steek ik er bijna elk jaar zo tegen de kerst wat vrije uurtjes in. Omdat er een ware jungle is van meer dan duizend zorgverzekeringen met ingewikkelde polissen, maak ik daarbij gebruik van de handige Zorgvergelijker die de Consumentenbond speciaal hiervoor heeft gebouwd. Deze Minigids legt uit hoe goed vergelijken werkt.

Met de Zorgvergelijker slaat de Consumentenbond twee vliegen in één klap. Met de overstapvergoeding die verzekeraars betalen kan de Consumentenbond maatschappelijk nuttige dingen doen, zoals het kappen van de Polisjungle. In de Minigids meer over deze ongewenste wirwar. En mensen als Anneke en ik krijgen een steuntje in de rug bij het kiezen van de beste verzekering.

Evert van Hardeveld
Hoofdredacteur Gezondgids