icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Je thuis toekomstbestendig maken?|

Bestel het boek Prettig blijven wonen.

Prettig blijven wonen 45x45

Wijzerwebwinkelen

Online shoppen gaat snel en makkelijk, maar is het ook veilig? Wat gebeurt er met jouw gegevens, welke manier van betalen is het veiligst en hoe herken je een nepshop? Op deze pagina vind je alles over wijzer webwinkelen.

Nepshops-Alert

Nepshops komen en gaan zó snel, dat zelfs Google het - letterlijk - niet bijhoudt. Gelukkig zit Opgeletopinternet.nl er bovenop.

Check daarom, als je twijfelt aan de echtheid van een webshop, eerst of 'ie in het lijstje voorkomt van Opgeletopinternet. Bovenaan de nepshops die nu actief zijn, daaronder de nepshops die hun buit binnen hebben en alweer verdwenen zijn.

 • Hoe herken je een nepwebshop?

  Wie bij online kopen het logo van een bekende winkel ziet, inclusief het 'Webshop Keurmerk', waant zich veilig. Maar helaas: criminelen kopiëren de echte winkel, en wie bij zo'n nep-webwinkel bestelt, kan fluiten naar z'n geld.

   

  Lees onze tips

 • Checklist: Veilig online shoppen

  Steeds meer mensen shoppen online. Maar hoe weet je of een webwinkel betrouwbaar is? Met deze checklist weet je waar je op kunt letten om veilig online te kunnen shoppen.

 • Regels online shoppen

  Webwinkels moet zich houden aan de regels voor koop of afstand. Zo heb je bijvoorbeeld een bedenktijd van 14 kalenderdagen. Binnen deze periode mag je het product zonder opgaaf van reden terugsturen.

   

  Lees verder.

 • Alles wat je moet weten over online shoppen

  Van 'hoe betrouwbaar zijn (buitenlandse) webwinkels' tot 'je rechten bij het retourneren van een product'.

   

  Lees verder.