icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Archief Uitvaart

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Uitvaart.


2022

3 maart 2022

Regel je digitale nalatenschap

Na jouw overlijden staan je computer en online accounts op slot voor nabestaanden, als zij geen wachtwoord hebben. Regel je digitale nalatenschap op tijd.

3 maart 2022

Online accounts na overlijden

Hoe kom je bij de gegevens van een overleden familielid als je de wachtwoorden niet hebt? Hoe zorg je ervoor dat de overledene niet nog jaren doorleeft op Facebook? Lees onze praktische adviezen.

22 februari 2022

Crematie en uitstrooien as

Tegenwoordig kiezen meer Nederlanders voor cremeren dan voor begraven. De crematie vindt plaats in een crematorium. De uitvaartdienst is meestal in de aula van het crematorium.

22 februari 2022

Uitvaartverzekering kind

Bij de meeste verzekeraars is een baby gratis en automatisch meeverzekerd. Kinderen blijven vaak gratis meeverzekerd. Het kind moet wel op de polis van één van de ouders staan.

8 februari 2022

Uitvaartkosten aftrekbaar

Sommige begrafenis- of crematiekosten zijn aftrekbaar voor de erfbelasting. Bekijk welke kosten dit zijn.

8 februari 2022

Wat is resomeren?

Resomeren is een alternatief voor begraven of cremeren. Hoe werkt het en is het al toegestaan in Nederland?

2020

Nieuws | 14 september 2020

Vonnis over inperking Yarden-polis opsteker voor gedupeerden

Uitvaartverzekeraar Yarden heeft ten onrechte de pakketpolis van 390.000 verzekerden aangepast. Dat oordeelde de Rechtbank Midden-Nederland op 11 september. De uitspraak is een steun in de rug voor alle gedupeerden, vindt de Consumentenbond.

14 mei 2020

Na de uitvaart

Na de uitvaart houdt het regelen niet op voor nabestaanden. Van het blokkeren van de betaalrekening tot de belastingaangifte van de overledene. Lees hier wat je allemaal moet regelen.

6 april 2020

Een uitvaart tijdens coronatijd

Welke regels gelden er voor uitvaarten tijdens coronatijd? En hoe zit met je uitvaartverzekering?

Nieuws | 2 maart 2020

Beperking uitvaartpolis Yarden onrechtmatig

De Consumentenbond heeft Yarden in een brief gesommeerd de versobering van het natura-uitvaartpakket terug te draaien. Volgens de Consumentenbond is die maatregel onrechtmatig.

2019

1 mei 2019

Veelgestelde vragen over Yarden

Uitvaartverzekeraar Yarden beperkt eenzijdig een deel van de uitvaartpolissen. Welke gevolgen heeft dit voor verzekerden? En wat betekent de aangekondigde overname van Yarden door Dela?

25 januari 2019

Offerte uitvaart

Het is goed om bij 1 of meerdere uitvaartverzorgers een offerte op te vragen. Zo kun je prijzen vergelijken en je krijgt een beter beeld van de mogelijkheden.

2018

1 augustus 2018

Besparen op grafrechten

Gemeentelijke begraafplaatsen rekenen hoge kosten voor een graf. Kijk je verder dan de begraafplaats om de hoek, dan betaal je misschien een stuk minder.

27 juli 2018

Uitvaartverzekering stopzetten

Wil je een uitvaartpolis stopzetten, dan kun je kiezen tussen afkopen en premievrij maken. Wat is het verschil en wat kun je het beste doen?

Nieuws | 8 juni 2018

Uitvaartwensen partner vaak onbekend

Veel mensen weten niet of hun partner gecremeerd of begraven wil worden. Bespreek daarom je wensen rondom je uitvaart met je naasten.

Nieuws | 24 april 2018

Uitvaartbranche vaak schimmig over kosten

Bijna 90% van de uitvaartverzorgers wil geen vragen beantwoorden van de Consumentenbond over hun tarieven. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 180 uitvaartondernemingen.

16 april 2018

Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart kost al snel duizenden euro’s. Aan welke kosten moet je denken en hoe bespaar je op de kosten van een uitvaart?

16 april 2018

Checklist overlijden

Rondom een overlijden moet je van alles regelen. Het begint al direct met het regelen van de uitvaart. Wat moet je regelen vóór en tijdens de uitvaart?

11 april 2018

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Of een uitvaartverzekering nuttig of nodig is, hangt af van je financiële situatie. Heb je onvoldoende spaargeld, dan is een verzekering geen overbodige luxe.

6 april 2018

Wat is een uitvaartverzekering?

Een eenvoudige uitvaart kost algauw zo’n €7.500. Een uitvaartverzekering dekt (deels) de kosten van een begrafenis of crematie.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in