! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Uitvaart

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Uitvaart.


2020

Nieuws | 14 september 2020

Vonnis over inperking Yarden-polis opsteker voor gedupeerden

Uitvaartverzekeraar Yarden heeft ten onrechte de pakketpolis van 390.000 verzekerden aangepast. Dat oordeelde de Rechtbank Midden-Nederland op 11 september. De uitspraak is een steun in de rug voor alle gedupeerden, vindt de Consumentenbond.

14 mei 2020

Na de uitvaart

Na de uitvaart houdt het regelen niet op voor nabestaanden. Van het blokkeren van de betaalrekening tot de belastingaangifte van de overledene. Lees hier wat je allemaal moet regelen.

6 april 2020

Een uitvaart tijdens coronatijd

Welke regels gelden er voor uitvaarten tijdens coronatijd? En hoe zit met je uitvaartverzekering?

Nieuws | 2 maart 2020

Beperking uitvaartpolis Yarden onrechtmatig

De Consumentenbond heeft Yarden in een brief gesommeerd de versobering van het natura-uitvaartpakket terug te draaien. Volgens de Consumentenbond is die maatregel onrechtmatig.

2019

1 mei 2019

Veelgestelde vragen over Yarden

Uitvaartverzekeraar Yarden beperkt eenzijdig een deel van de uitvaartpolissen. Welke gevolgen heeft dit voor verzekerden? En wat betekent de aangekondigde overname van Yarden door Dela?

Eerste indruk | 1 maart 2019

Closure

Closure is een dienst voor het opzeggen van abonnementen van een overledene. Je geeft 1 keer de gegevens van de overledene door en Closure informeert allerlei bedrijven en instanties, zoals de bank of energieleverancier. Handig of niet?

25 januari 2019

Offerte uitvaart

Het is goed om een offerte bij 1 of meerdere uitvaartverzorgers op te vragen zodat je prijzen kunt vergelijken en een beter beeld krijgt van de mogelijkheden.

2018

1 augustus 2018

Besparen op grafrechten

Gemeentelijke begraafplaatsen rekenen hoge kosten voor een graf. Kijk je verder dan de begraafplaats om de hoek, dan betaal je misschien een stuk minder.

27 juli 2018

Uitvaartverzekering stopzetten

Wil je een uitvaartpolis stopzetten, dan kun je kiezen tussen afkopen en premievrij maken. Wat is het verschil en wat kun je het beste doen?

Nieuws | 8 juni 2018

Uitvaartwensen partner vaak onbekend

Veel mensen weten niet of hun partner gecremeerd of begraven wil worden. Bespreek daarom je wensen rondom je uitvaart met je naasten.

Nieuws | 24 april 2018

Uitvaartbranche vaak schimmig over kosten

Bijna 90% van de uitvaartverzorgers wil geen vragen beantwoorden van de Consumentenbond over hun tarieven. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 180 uitvaartondernemingen.

16 april 2018

Wat kost een uitvaart?

Een uitvaart kost al snel duizenden euro’s. Aan welke kosten moet je denken en zijn er mogelijkheden om te besparen op de kosten van een uitvaart?

16 april 2018

Stappenplan uitvaart regelen

Rondom een overlijden moet je van alles regelen. Het begint al direct met het regelen van de uitvaart. Wat moet je regelen vóór en tijdens de uitvaart?

11 april 2018

Heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Of een uitvaartverzekering nuttig of nodig is, hangt af van je financiële situatie. Heb je onvoldoende spaargeld, dan is een verzekering geen overbodige luxe.

6 april 2018

Wat is een uitvaartverzekering?

Een eenvoudige uitvaart kost algauw zo’n €7500. Een uitvaartverzekering dekt (deels) de kosten van een begrafenis of crematie.

22 maart 2018

Archief Uitvaart

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Uitvaart.

22 maart 2018

Uitvaart

Een uitvaart regelen is vaak emotioneel zwaar. Toch is het zaak om zo scherp en zakelijk mogelijk te blijven, de kosten kunnen namelijk hoog oplopen.

2017

13 december 2017

Kind niet altijd gedekt op uitvaartpolis

Met een uitvaartverzekering zijn je kinderen vaak gratis meeverzekerd, maar de dekking wisselt sterk. Bekijk daarom goed de polis van je uitvaartverzekering.

Nieuws | 28 september 2017

Meld klachten over Yarden natura-uitvaartpolis

Er komen veel vragen en klachten over de Yarden natura-uitvaartverzekering binnen bij de Consumentenbond. De Consumentenbond roept gedupeerden op om te klagen via KlachtenKompas.nl.

2016

Eerste indruk | 3 maart 2016

Nulevenstestament.nl

Bij de online testamentenmaker NuTestament kun je sinds kort ook terecht voor een levenstestament. Wat zijn de voor- en nadelen?


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in