Online accounts na overlijden

Peter Kulche , Expert Elektronica Gepubliceerd op: 3 maart 2022

Na een overlijden moeten vaak veel acties gedaan worden. We laten veel data achter na onze dood. Mails, foto’s, bestanden, berichtjes op sociale media, etc.
Regelen jij en je nabestaanden niets in de vorm van een digitaal nalatenschap? Dan gaan je bestanden verloren. De bestanden zijn onbereikbaar als het wachtwoord niet bekend is.
Felicitaties via Facebook
Veel overleden mensen leven door op sociale media. Facebookgebruikers krijgen jaarlijks het verzoek een vriend of familielid te feliciteren met zijn of haar verjaardag. Terwijl die persoon dan dus al een hele tijd overleden is. Pijnlijk. Ook dit is met een digitaal nalatenschap te voorkomen.
Mogelijkheden voor nabestaanden
Heeft de overledene geen wachtwoorden nagelaten? Dan zul je bij de online diensten moeten aankloppen waar de accounts van zijn. Gelukkig hebben de meeste bedrijven wel een regeling voor nabestaanden van overleden gebruikers. We bekijken de mogelijkheden per dienst of toepassing.
Lees verder
Nieuw & interessant
- 5 mei.
Veelgestelde vragen over Yarden
Uitvaartverzekeraar Yarden beperkt eenzijdig een deel van de uitvaartpolissen. Welke gevolgen heeft dit voor verzekerden? En wat betekent de aangekondigde overname van Yarden door Dela? - 30 okt.
Een uitvaart tijdens coronatijd
Welke regels gelden er voor uitvaarten tijdens coronatijd? En hoe zit met je uitvaartverzekering? - Nieuws | 14 sep.
Vonnis over inperking Yarden-polis opsteker voor gedupeerden
Uitvaartverzekeraar Yarden heeft ten onrechte de pakketpolis van 390.000 verzekerden aangepast. Dat oordeelde de Rechtbank Midden-Nederland op 11 september. De uitspraak is een steun in de rug voor alle gedupeerden, vindt de Consumentenbond. Erven en schenken
Of je nu schenkt aan een goed doel of aan je kinderen: het loon de moeite om vooraf te kijken naar de belastingregels. Zo laat je geen belastingvoordeel liggen of voorkom je dat je belasting moet betalen.