icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Ga naar hoofdinhoud

Uitvaartverzekering kind

Bij de meeste verzekeraars is een (ongeboren) baby gratis en automatisch meeverzekerd. Kinderen blijven vaak gratis meeverzekerd. Het kind moet dan wel bijgeschreven staan op de polis van één van de ouders.
ingrid zuurmond 2

Ingrid Zuurmond , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op: 22 februari 2022

Uitvaart kind

Kind meeverzekerd op uitvaartpolis

Bij de meeste verzekeraars is een (ongeboren) baby automatisch meeverzekerd. Meestal is dat vanaf 20 weken zwangerschap. En tot 30 of 60 dagen na de geboorte. Uiteraard moet wel één van de ouders een uitvaartverzekering hebben.

Na deze periode, meestal 30 of 60 dagen, is je kind niet meer automatisch meeverzekerd. Je moet je kind dan bijschrijven op de polis van je uitvaartverzekering. Je kind blijft dan meestal wel gratis meeverzekerd. Bij sommige verzekeraars betaal je een lagere premie voor je kind. Dit geldt bij de meeste verzekeraars tot je kind 18, 21 of 25 wordt. 

De dekking en voorwaarden verschillen per verzekeraar. Check deze vooraf goed.

Overzicht verzekeraars

Hieronder lees je per verzekeraar vanaf wanneer je kind meeverzekerd is. En of dat gratis is. Check de precieze dekking en voorwaarden wel bij je verzekeraar. Die kunnen bijvoorbeeld verschillen in:

 • De hoogte van het bedrag dat wordt uitgekeerd.
 • Of de uitvaartondernemer van de verzekeraar de uitvaart moet verzorgen.
 • Hoe lang je zelf verzekerd moet zijn voordat je je kinderen kunt meeverzekeren (wachttijd).
    (ongeboren) baby
automatisch meeverzekerd?
  Kind automatisch meeverzekerd   Tot welke leeftijd   Kind gratis meeverzekerd  
Ardenta   ja   nee, bijschrijven   21   Ja  
DELA   ja, gratis tot 60 dagen na geboorte   nee, binnen 60 dagen bijschrijven   25   nee, tegen lagere kinderpremie  
Lifetri

 
  ja, gratis vanaf 20 weken zwangerschap tot 3 maanden na geboorte   nee, binnen 3 maanden bijschrijven   18   Ja  
Monuta
 
  ja, vanaf 20 weken zwangerschap tot 1 maand na geboorte   nee, na 1 maand bijschrijven   18   Ja  

De genoemde dekkingen gelden voor de huidige of nieuwe polissen van de uitvaartverzekeraars. Check jouw dekking en polisvoorwaarden dus goed. In sommige 'oude' polisvoorwaarden zijn kinderen pas na een leeftijd van bijvoorbeeld 30 dagen meeverzekerd. Overlijdt een baby voor die tijd of komt het levenloos ter wereld, dan wordt er niets uitgekeerd.

Eigen uitvaartverzekering kind

Je kunt ook een eigen uitvaartverzekering voor je kind afsluiten. Het voordeel is dat je dan een waarde opbouwt. Dit gebeurt niet als je je kind meeverzekert op je eigen polis. In ruil daarvoor betaal je wel een premie. Die is meestal erg laag. Het is goed om de premies en voorwaarden van de verschillende aanbieders door te nemen.

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

 • yarden
  5 mei.

  Veelgestelde vragen over Yarden

  Uitvaartverzekeraar Yarden beperkt eenzijdig een deel van de uitvaartpolissen. Welke gevolgen heeft dit voor verzekerden? En wat betekent de aangekondigde overname van Yarden door Dela?
 • Uitvaart kist bloemen
  30 okt.

  Een uitvaart tijdens coronatijd

  Welke regels gelden er voor uitvaarten tijdens coronatijd? En hoe zit met je uitvaartverzekering?
 • yarden
  Nieuws | 14 sep.

  Vonnis over inperking Yarden-polis opsteker voor gedupeerden

  Uitvaartverzekeraar Yarden heeft ten onrechte de pakketpolis van 390.000 verzekerden aangepast. Dat oordeelde de Rechtbank Midden-Nederland op 11 september. De uitspraak is een steun in de rug voor alle gedupeerden, vindt de Consumentenbond.
 • Home header erven en schenken

  Erven en schenken

  Of je nu schenkt aan een goed doel of aan je kinderen: het loon de moeite om vooraf te kijken naar de belastingregels. Zo laat je geen belastingvoordeel liggen of voorkom je dat je belasting moet betalen.