! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

KitchenAid In-sink

Eerste indruk|KitchenAid is geen grote speler op de vaatwassermarkt maar komt wel met een opvallende nieuwe introductie. De In-Sink is een kleine vaatwasser die in een gootsteen kan worden ingebouwd (afmetingen 56,0x87,6x55,9 cm ). Hij is voorzien van 4 programma's, geschikt voor 5 couverts en heeft 2 bestekkorven.

Elles van Steijn

Elles van Steijn , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:9 januari 2013


Merk KitchenAid

Richtprijs € 2500


Type Vaatwasser


Eerste-indruk275x216pix-KitschenAid-in-sink

In-sink: review

De In-sink bouw je in de spoelbak, maar dat wil niet zeggen dat je de spoelbak niet meer kunt gebruiken. Door het rek en de sproeiarmen te verwijderen is de vaatwasser weer gewoon een spoelbak. De afvoerstop draai je een kwartslag tegen de klok in en til je op om water weg te laten lopen. Er wordt wel gewaarschuwd hem niet helemaal te vullen als je hem als spoelbak gebruikt en deze helemaal leeg te laten lopen voor je hem weer als vaatwasser gebruikt.

Opletten geblazen

De vaatwasser is natuurlijk af te sluiten met een deksel. Dan heb je ook wat meer werkruimte. Maar let wel op, tijdens het drogen is de deksel erg heet. En aan het einde van de cyclus schiet de deksel automatisch open waardoor de stoom kan ontsnappen. Je kan ook niets op de deksel plaatsen als een wasprogramma bezig is. Omdat een programma 147 minuten duurt kan dat vervelend zijn.

Conclusie 

Deze manier van integreren van een vaatwasser is handig voor de kleinbehuisden, maar erg zuinig is hij niet. Met de geclaimde 8 liter water en 0,8 kWH kunnen sommige standaard vaatwassers 2,5 keer zoveel afwas wassen. Daarbij is hij behoorlijk aan de prijs.

Wat is de In-sink vaatwasser?

De In-sink vaatwassers wordt op een bijzondere manier ingebouwd, namelijk niet in een keukenkastje maar in de spoelbak. Je kunt de spoelbak dan ook nog gewoon gebruiken of afdekken voor extra werkruimte.

Technische kenmerken van deze machine zijn:

  • geschikt voor 5 couverts (max diameter bord 29cm).
  • programma's: express (40 graden), normal (65 graden), Bio normal (50 graden) en intensief (70 graden).
  • afmetingen: 56 x 87,6 x 55,9 cm.
  • 2 bestekkorven.
  • Energielabel B.
  • Geclaimd waterverbruik: 10,5 liter.
  • Geclaimd energieverbruik: 0,8 kWh.
  • Programmaduur: 147 minuten, 30 minuten voor snelle programma (express).