! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Bel de Cyberhulplijn

Computer gehackt? Geklikt op een linkje in phishingmail? Geen paniek! Bel de Cyberhulplijn op 070 – 513 05 04 (€1,49 per minuut, €1,20 voor leden). We helpen je dan meteen bij hacks, malware en andere computerproblemen.

Meteen bellen

Wat is de Cyberhulplijn?

De Cyberhulplijn helpt je telefonisch. Heb je te maken met phishing, fraude, hacks, malware op je apparaten of andere computerproblemen? We geven gericht advies en kijken op afstand met je mee. Ook als je twijfelt of je wel of niet gehackt bent, kun je contact opnemen. We onderzoeken de oorzaak, proberen de schade te beperken en helpen het probleem op te lossen. Wij helpen bij deze problemen:
 • Phishing

  Phishingmails of chantage mail

  Twijfel je over een de afzender van een mail of heb je op een foute link geklikt? We schonen je e-mailbox op en controleren je apparaat op achtergebleven virussen.

 • Telefonish Fraude

  Helpdeskfraude en oplichting

  Ben je slachtoffer van telefonische of online oplichting? We helpen de schade te beperken en je computer op te schonen. Ook geven we advies over welke instanties je verder kunnen helpen.

 • Virus Malware

  Virus en malware

  We verwijderen virussen, schonen je computer op en zetten je back-up terug.

 • WhatsApp Fraude

  WhatsApp-fraude

  Heb je een twijfelachtig berichtje ontvangen of wordt je account misbruikt om berichten te versturen? We controleren het bericht en helpen jouw account terug te krijgen.

 • InstagramHackt

  Gehackt Instagram-account

  Soms is het lastig een gehackt Instragram-account terug te krijgen. Zeker als het gekoppeld is aan Facebook. We helpen je account te herstellen en je wachtwoord aan te passen. 

 • EmailHackt

  Gehackt e-mailaccount

  We helpen je account terug te krijgen. Kom je je mailbox helemaal niet meer in? Dan begeleiden we je naar de juiste kanalen om een hulpverzoek in te dienen. 

Bel ons bij computerproblemen

 • Je krijgt een snelle oplossing voor je computerprobleem, zodat je er niet zelf eindeloos naar moet zoeken. 

 • Meerdere specialistische partners in één loket voor deskundig advies.

 • De eerste 5 minuten bel je gratis. Zo betaal je alleen voor advies en oplossing.

 • Je hebt geen abonnement of verzekering nodig. Je betaalt alleen wanneer je onze hulp inschakelt. Zo zit je dus nergens aan vast.    

 • Als lid van de Consumentenbond krijg je korting. Je betaalt dan slechts €1,20 per minuut in plaats van €1,49 per minuut.

Meteen bellen

Waarom bellen met de Cyberhulplijn

Zo lossen wij je computerproblemen op

De Cyberhulplijn werkt samen met Cyberwacht. Cyberwacht is een initiatief van Sparklab B.V (onderdeel van Nationale Nederlanden). 

 1. Bel 070 – 513 05 04 (€1,49 per minuut, €1,20 voor leden). De eerste 5 minuten zijn gratis! Een gemiddeld consult duurt 15 minuten en kost €22. Je betaalt maximaal €40, ongeacht je probleem.
 2. Een technisch medewerker noteert je gegevens en geeft een eerste advies. Sommige problemen lossen we direct op. Denk aan phishingmails of gehackte social media-accounts. Voor andere problemen verwijzen we je door. 
 3. Kunnen we jouw probleem niet direct oplossen? Dan verbinden we je door met een technisch expert van Student aan Huis of een cybersecurityspecialist van Northwave. Zij geven je tips en begeleiding. Met meekijksoftware nemen ze je apparaat op afstand over om het probleem voor je op te lossen. Dat doen ze alleen als het kan en als je toestemming geeft. 
 4. Na onze hulp krijg je een factuur uit naam van Sparklab B.V, het innovatielab van Nationale-Nederlanden. Onze partner Cyberwacht is hier onderdeel van. Deze factuur kun je via iDeal binnen 14 dagen betalen.  

De Cyberhulplijn is bereikbaar op werkdagen van 08.00 tot 21.00 uur en zaterdagen van 09.00 tot 15.00 uur.

Lees meer in de gebruiksvoorwaarden van Cyberwacht (pdf) en in de privacyverklaring van Cyberwacht (pdf).