icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

LastPass handmatig synchroniseren

Wachtwoordmanager LastPass bewaart al je wachtwoorden. Synchroniseren van de kluis tussen verschillende apparaten kan alleen in de betaalde versie. Met dit stappenplan kun je handmatig synchroniseren in de gratis versie.
Artikle last-ápass handmatig synchroniseren

De wachtwoordmanager van LastPass bewaart al je wachtwoorden. Het automatisch uitwisselen (synchroniseren) van de kluis met wachtwoorden tussen verschillende apparaten kan alleen in de betaalde Premium-versie. Met dit stappenplan kun je handmatig synchroniseren in de gratis versie.

Als je niet heel veel verschillende apparaten gebruikt en het niet regelmatig nieuwe wachtwoorden aanmaakt, is handmatig synchroniseren een handige manier om LastPass toch op meerdere apparaten te gebruiken.

Handmatig synchroniseren Lastpass

1. Ga naar de website van LastPass en maak een tweede account aan. Klik hiervoor rechtsboven op inloggen en daarna op 'Maak nu een account aan'. Gebruik een ander e-mailadres dan bij je eerste account. Kies bij voorkeur wel hetzelfde wachtwoord. Zo heb je altijd het juiste wachtwoord hebt voor beide accounts.

2. Ga opnieuw naar lastpass.com en klik rechtsboven op inloggen.

3. Log in met je (eerste oorspronkelijke) account waarin al je wachtwoorden zijn opgeslagen.

4. Klik vervolgens links onderin op 'meer opties' en kies in het menu onder 'Geavanceerd' voor 'Exporteer'. Bevestig met je wachtwoord.

lastpass_exporteren_440

5. Selecteer met je muis alle regels met inloggegevens die je wilt exporteren. Of klik, gevolgd door de toetsencombinatie CTRL+A, om alles te selecteren. Let wel op, wachtwoorden voor wifi-netwerken geven problemen bij het importen, selecteer deze daarom niet. Klik nu op CTRL+C om al het geselecteerde naar het klembord te kopiëren (zie afbeelding).

lastpass_exporteren_selecteren_440

6. Log nu uit op lastpass.com door rechtsboven op de gebruikersnaam te klikken en daarna op afmelden.

7. Log nu in met je tweede account. Gebruik bij het inloggen niet het klembord (kopiëren en plakken), want anders moet je opnieuw de exporteerstap uitvoeren. Eenmaal ingelogd, klik links onderin op 'meer opties' en kies in het menu onder 'Geavanceerd' voor 'Importeer' (zie afbeelding).

lastpass_importeren_440

8. Kies linksboven achter 'Bron:' voor 'Algemeen CSV-bestand'. Klik nu met de muis in het venster onderaan waar 'Klik op bovenstaande link voor instructies over het importen van een generiek CSV-bestand' staat. Plak daar met CTRL+V de gegevens van het klembord (zie afbeelding).

lastpass_importeren_plakken_440

9. Klik op de knop 'Controleer data op sites' onder het venster waar je de wachtwoorden in hebt geplakt. Het overzicht van de inloggegevens wordt getoond.

10. Klik als laatst op de knop ‘Importeren’ bovenaan het overzicht. De synchronisatie is nu voltooid.

lastpass_importeren_afronden_440

Heb je bovenstaand proces afgerond, selecteer, kopieer en plak dan een willekeurig stukje tekst om te zorgen dat je inloggegevens niet op het klembord blijven staan.

Nu kun je de 2 LastPass-accounts met al je wachtwoorden op 2 verschillende apparaten gebruiken, bijvoorbeeld op je Windows-computer en iPhone of Android-smartphone.

Nieuw & interessant

 • wifi-lek
  17 nov.

  WPA2-wifilek: hoe gevaarlijk is het en wat moet je doen?

  Draadloze apparaten zijn kwetsbaar door een lek in de WPA2-beveiliging, die bijna alle wifi-apparaten en wifinetwerken gebruiken. Welke actie moet je ondernemen?
 • facebook-advertenties-nieuws
  Nieuws  |  3 nov.

  Veel bedrijven delen klantgegevens ongevraagd met Facebook

  Veel bedrijven delen klantgegevens met Facebook zónder de benodigde toestemming van hun klanten. Daarmee overtreden zij volgens de Consumentenbond de Wet bescherming persoonsgegevens.
 • Koopkracht
  Nieuws  |  2 okt.

  Nieuwe tv-serie KoopKracht van start

  Regionale omroep NH produceert samen met de Consumentenbond een nieuwe serie KoopKracht. In de eerste aflevering staat de privacy van consumenten centraal.
 • Mediapool MG-Veilig Online 1200x800
  3 jul.

  Bestel gratis de Minigids Veilig online

  Oplichters op Marktplaats, criminelen die op je bankgegevens azen of naar je wachtwoord vissen: zomaar een greep uit de dagelijkse praktijk. Voorkom een hoop ellende met de do’s en don’ts uit de Minigids Veilig online.