icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon

Praktisch regelen van de verhuizing

Een verhuizing gaat standaard gepaard met veel plannen en afvinklijstjes. Naast de ultieme verhuischecklist helpen we je graag met praktische tips en aandachtspunten om je verhuizing zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.
Else Meijer
Else Meijer

Expert Woning & Huishouden

overzicht - praktisch regelen

Doorgeven adreswijziging

Naast het doorgeven van je nieuwe adres aan bekenden en instanties, moet je je nieuwe adres op tijd doorgeven aan de gemeente. Ben je namelijk te laat, dan riskeer je een boete. En een verhuizing is al duur genoeg, 

Maak op tijd een lijst van instanties en personen voor het doorgeven van je adreswijziging. Je kunt ook gebruik maken van een doorstuurservice, maar let daarbij wel op de kosten en voorwaarden.

Handig: De ultieme checklist voor je verhuizing

Gas, water en licht

Zorg dat je gas-, water- en energieaansluiting goed geregeld  zijn voor je nieuwe huis. Dit is meestal niet ingewikkeld om te regelen, maar wel belangrijk. Je kunt je huidige energieleverancier meeverhuizen naar je nieuwe huis, maar het kan ook lonen om over te stappen. Geef je adreswijziging wel op tijd door, dat is ook voor de afrekening van belang.

Je kunt niet zelf kiezen voor een waterleverancier. In principe hoef je ook niet zelf je wateraansluiting te regelen voor je nieuwe huis. Het is wel belangrijk om de standen van de watermeter in het oude en nieuwe huis op te nemen en je verhuizing door te geven aan het waterbedrijf.

Verzekeringen

Als je een nieuw huis koopt, krijg je te maken met een aantal verplichte en noodzakelijke verzekeringen, zoals de overlijdensrisico-, inboedel- en opstalverzekering.

De hypotheekadviseur zal ook een woonlastenverzekering voorstellen, maar wat heb je daaraan? Bekijk welke verzekeringen je nodig hebt bij een koophuis.

Internet en tv

Het is wel zo prettig als je internet- en tv-aansluiting goed geregeld zijn als je intrekt in je nieuwe huis. Niet iedere provider is in elk gebied actief, dus controleer vooraf of je je huidige abonnement(en) meeneemt of beter kunt overstappen.

Zorgverzekering en zorgverleners

Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt, maar bij een verhuizing naar een andere plaats of wijk moet je vaak ook op zoek naar een nieuwe huisarts, tandarts en apotheek. En heeft je zorgverzekeraar wel een contract met je nieuwe zorgverlener?

Verhuiscoach

Nieuw huis? Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos. Meld je aan voor de online Verhuiscoach en ontvang per mail alle informatie voor je nieuwe huis.

Inschrijven

Kader Verhuiscoach

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • even-voorstellen

  Videoreeks: nieuw huis, nieuw avontuur

  Adil en Laura kochten hun eerste huis. Bij een nieuw huis moet er veel geregeld worden. Speciaal voor een videoreeks volgen wij hen in alle stappen. Van het afsluiten van de hypotheek, het regelen van verzekeringen tot de verhuizing. Kijk je mee?

 • demeubeltaxi
  Eerste indruk  |  1 nov.

  De Meubeltaxi

  Betaal je liever niet teveel voor een verhuisbedrijf, maar heb je te veel of te zware spullen om zelf te verhuizen? De Meubeltaxi biedt een tussenoplossing. Hoe werkt deze dienst?
 • hypotheek-tot-verhuisdoos
  Nieuws  |  24 aug.

  Flinke prijsverschillen tussen verhuisbedrijven

  Een praktijkproef van de Consumentenbond laat zien dat de prijs van een verhuizing uiteen kan lopen van €337 tot €2313. Consumenten krijgen het advies om prijzen en voorwaarden van verhuisbedrijven goed met elkaar te vergelijken.
 • overzicht - praktisch regelen

  Praktisch regelen verhuizing

  Een verhuizing gaat standaard gepaard met veel plannen en afvinklijstjes. Naast de ultieme verhuischecklist helpen we je graag met praktische tips en aandachtspunten om je verhuizing zo vlekkeloos mogelijk te te laten verlopen.