icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bekijk de Vlucht Claim Service |

Compensatie tot €600 per persoon

VluchtClaimService

Praktisch regelen van de verhuizing

Een verhuizing gaat standaard gepaard met veel plannen en afvinklijstjes. Naast de ultieme verhuischecklist helpen we je graag met praktische tips en aandachtspunten om je verhuizing zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.
Else Meijer
Else Meijer

Expert Woning & Huishouden

overzicht - praktisch regelen

Doorgeven adreswijziging

Naast het doorgeven van je nieuwe adres aan bekenden en instanties, moet je je nieuwe adres op tijd doorgeven aan de gemeente. Ben je namelijk te laat, dan riskeer je een boete. En een verhuizing is al duur genoeg, 

Maak op tijd een lijst van instanties en personen voor het doorgeven van je adreswijziging. Je kunt ook gebruik maken van een doorstuurservice, maar let daarbij wel op de kosten en voorwaarden.

Handig: De ultieme checklist voor je verhuizing

Gas, water en licht

Zorg dat je gas-, water- en energieaansluiting goed geregeld  zijn voor je nieuwe huis. Dit is meestal eenvoudig te regelen, maar wel belangrijk. Je kunt je huidige energieleverancier meeverhuizen naar je nieuwe huis, maar het kan ook lonen om over te stappen. Geef je adreswijziging wel op tijd door, dat is ook voor de afrekening van belang.

Je kunt niet zelf kiezen voor een waterleverancier. In principe hoef je ook niet zelf je wateraansluiting te regelen voor je nieuwe huis. Het is wel belangrijk om de standen van de watermeter in het oude en nieuwe huis op te nemen en je verhuizing door te geven aan het waterbedrijf.

Verzekeringen

Als je een nieuw huis koopt, krijg je te maken met een aantal verplichte en noodzakelijke verzekeringen, zoals de overlijdensrisico-, inboedel- en opstalverzekering.

De hypotheekadviseur zal ook een woonlastenverzekering voorstellen, maar wat heb je daaraan? Bekijk onze informatie welke verzekeringen je allemaal nodig hebt

Internet en tv

Het is wel zo prettig als je internet- en tv-aansluiting goed geregeld zijn als je intrekt in je nieuwe huis. Niet iedere provider is in elk gebied actief, dus controleer vooraf of je je huidige abonnement(en) meeneemt of beter kunt overstappen.

Zorgverzekering en zorgverleners

Het is wellicht niet het eerste waar je aan denkt, maar bij een verhuizing naar een andere plaats of wijk moet je vaak ook op zoek naar een nieuwe huisarts, tandarts en apotheek. En heeft je zorgverzekeraar wel een contract met je nieuwe zorgverlener?

Verhuiscoach

Nieuw huis? Wij helpen je stap voor stap op weg. Van de ultieme verhuischecklist tot de beste verhuisdoos. Meld je aan voor de online Verhuiscoach en ontvang per mail alle informatie voor je nieuwe huis.

Inschrijven

Kader Verhuiscoach

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • hypotheek-tot-verhuisdoos
  Nieuws  |  24 aug.

  Flinke prijsverschillen tussen verhuisbedrijven

  Een praktijkproef van de Consumentenbond laat zien dat de prijs van een verhuizing uiteen kan lopen van €337 tot €2313. Consumenten krijgen het advies om prijzen en voorwaarden van verhuisbedrijven goed met elkaar te vergelijken.
 • hypotheek-kosten
  Nieuws  |  22 aug.

  Onverklaarbaar hoge kosten bij hypotheekwijzigingen

  Hypotheekbanken jagen consumenten vaak onnodig op hoge kosten bij de aanpassing van hun hypotheek. Zij rekenen hoge kosten en verplichten consumenten om een hypotheekadviseur in te schakelen.
 • post bezorgen
  26 jun.

  Verhuisservice PostNL

  Wie verhuist heeft een hoop te regelen. Onder andere adreswijzigingen. Dan is het gemakkelijk als je post nog een tijdje wordt doorgestuurd. Hoe werkt deze service van PostNL en wat kost het?
 • overzicht - praktisch regelen

  Praktisch regelen verhuizing

  Een verhuizing gaat standaard gepaard met veel plannen en afvinklijstjes. Naast de ultieme verhuischecklist helpen we je graag met praktische tips en aandachtspunten om je verhuizing zo vlekkeloos mogelijk te te laten verlopen.