icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Babylotion van Zarqa voldoet niet aan veiligheidseisen NVWA

Nieuws|Zarqa Baby&Kind billenspray voldoet niet aan de veiligheidseisen van de NVWA, blijkt uit een onderzoek. Er werden 76 babylotions en -cremes onderzocht op de aanwezigheid van bepaalde parabenen en de claim 'vrij van parabenen'.

Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op:9 november 2016

NVWA-babylotions-en-babycrèmes-

Het enige artikel dat zich niet aan de veiligheidseisen hield is Zarqa Baby&Kind billenspray 100 ml. Dit is een product bestemd voor de babybilletjes en bevat propylparabeen. Het etiket was bovendien niet juist en de verkoop van het product is inmiddels verboden. 

In 2015 zijn de Europese veiligheidseisen aangescherpt als het gaat om parabenen in cosmetische producten. Bepaalde parabenen, zoals butyl- en propylparabeen, kunnen mogelijk hormoonverstorend werken. Reden voor de NVWA om met name babyproducten die niet afgespoeld worden te testen op aanwezigheid van deze parabenen. Van de 76 onderzochte lotions en cremes, voldeden 75 lotions aan de eisen.

Welke getest?

De 76 producten die zijn getest zijn allen op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Het gaat om 37 producten voor de verzorging van de babybilletjes en 39 producten voor gebruik over het hele lichaam. De lijst met onderzochte producten en artikelnummers is terug te vinden op de website van de NVWA.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • Diapy luierabonnement
  Eerste indruk  |  29 okt.

  Diapy luierabonnement

  Heb je net een kleine gekregen en wil je geen gedoe met luiers kopen? Diapy biedt een luierabonnement aan. Hoe werkt het en is het voordelig?
 • lippenbalsem
  3 okt.

  Lippenbalsem: 11 vragen over gevaarlijke stoffen

  Sommige merken lippenbalsem kunnen gevaarlijke stoffen bevatten. Is lippenbalsem echt schadelijk voor de gezondheid? En wat zijn de risico’s?
 • zonnebrand-meisje-strand
  6 mei.

  Test zonnebrandmiddelen

  Voor de zomer van 2019 testten wij 14 zonnebrandmiddelen voor kinderen met beschermingsfactor SPF 50 en 50+. Eén daarvan biedt onvoldoende bescherming.
 • school bso opvang oppas spelen blokken speelgoed meisjes

  Je kind en veiligheid

  Kinderen moeten op jou kunnen vertrouwen voor een veilige omgeving om op te groeien. Waar moet je aan denken?