icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Babylotion van Zarqa voldoet niet aan veiligheidseisen NVWA

Nieuws | Zarqa Baby&Kind billenspray voldoet niet aan de veiligheidseisen van de NVWA, blijkt uit een onderzoek. Er werden 76 babylotions en -cremes onderzocht op de aanwezigheid van bepaalde parabenen en de claim 'vrij van parabenen'.
Lauri Ten Grotenhuis
Lauri Ten Grotenhuis

Expert Woning & Huishouden

Gepubliceerd op:  9 november 2016

NVWA-babylotions-en-babycrèmes-

Het enige artikel dat zich niet aan de veiligheidseisen hield is Zarqa Baby&Kind billenspray 100 ml. Dit is een product bestemd voor de babybilletjes en bevat propylparabeen. Het etiket was bovendien niet juist en de verkoop van het product is inmiddels verboden. 

In 2015 zijn de Europese veiligheidseisen aangescherpt als het gaat om parabenen in cosmetische producten. Bepaalde parabenen, zoals butyl- en propylparabeen, kunnen mogelijk hormoonverstorend werken. Reden voor de NVWA om met name babyproducten die niet afgespoeld worden te testen op aanwezigheid van deze parabenen. Van de 76 onderzochte lotions en cremes, voldeden 75 lotions aan de eisen.

Welke getest?

De 76 producten die zijn getest zijn allen op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Het gaat om 37 producten voor de verzorging van de babybilletjes en 39 producten voor gebruik over het hele lichaam. De lijst met onderzochte producten en artikelnummers is terug te vinden op de website van de NVWA.

Lees ook:

Nieuw & interessant

 • uGrow-hoofdbeeld-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  22 dec.

  Philips uGrow

  Philips uGrow is een app waarin je alle gegevens van je baby kunt bijhouden, van slaapritme en voedingen tot temperatuur. Je sluit er ook een slimme babymonitor en oorthermometer op aan. De gegevens worden automatisch in de app gezet.
 • zwitsal-luier-kindje2
  Test  |  8 nov.

  Wegwerpluiers: Pampers versus Zwitsal

  Nieuw op de luiermarkt: wegwerpluiers van Zwitsal. Kunnen deze luiers zich meten met een A-merk als Pampers?
 • baby-met-luiers
  26 sep.

  Test luiers

  Welke luier is de beste? We zochten het uit door 11 luiers van 10 merken te laten proberen door een panel van in totaal 177 consumenten.
 • school bso opvang oppas spelen blokken speelgoed meisjes

  Je kind en veiligheid

  Kinderen moeten op jou kunnen vertrouwen voor een veilige omgeving om op te groeien. Waar moet je aan denken?