! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

De beste luier voor je baby

Test
|
Welke wegwerpluier is de beste? Met een thuistest lieten we dit testen door 165 consumenten met een kleintje in de luiers. Samen testten zij 15 verschillende wegwerpluiers van 13 populaire merken.
Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 19 oktober 2020

Test wegwerpluiers

Laatste update: 19 oktober 2020

Wij zijn er bijna..

3 highlights uit de test

 1. 1
  Weinig doorlekken en luieruitslag

  Drie luiers scoren zeer goed bij onze thuistesters met eindoordelen van een 8 en hoger. Bij deze luiers waren er vooral weinig problemen met doorlekken en luieruitslag. 

 2. 2
  Geen perfecte luier

  Ook komt naar voren dat geen enkele luier geschikt is voor elk kind. Bij elke luier was er altijd minstens één deelnemer die ontevreden was en een onvoldoende gaf. Het kan dus even zoeken en uitproberen zijn om dé beste luier voor je kleintje te vinden.

 3. 3
  Schadelijke stoffen

  We lieten de 15 luiers ook in een laboratorium testen op aanwezigheid van schadelijke stoffen. De resultaten daarvan laten een eenduidig beeld zien.

Conclusie

Veel ouders kiezen voor wegpwerpluiers vanwege het gemak en de hygiëne. Maar welke wegwerpluier is de beste? Bij onze thuistest van luiers met 165 consumenten komt ... goed uit de bus. De 3 luiers van dit merk vormen de top 3 met de ... variant bovenaan. Deze luier is daardoor Beste uit de Test.

Hét verschil met de nummer 2, de ... , is dat er minder luieruitslag werd gerapporteerd door de deelnemers met de .... Ook in eerdere tests (uit 2017 en 2015) waren luiers van ... de Beste uit de Test. We kunnen dus wel zeggen dat dit merk de beste luiers maakt.

De top wordt op de voet gevolgd door de luier van .... Deze doet er weinig voor onder, maar heeft een aanzienlijk vriendelijkere prijs per luier. Daarmee is de luier van ... de Beste Koop. 

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Nieuw & interessant

 • lippenbalsem
  7 apr.

  Lippenbalsem: let op de ingrediënten

  Gebruik je lippenbalsem, dan krijg je daar gemakkelijk iets van binnen. Daarom is het voor dit soort producten belangrijk dat inslikken geen enkel kwaad kan. Toch blijkt uit onderzoeken van zusterorganisaties dat sommige producten riskante stoffen bevatten.
 • Luier collage2
  27 jan.

  Hoe wij wegwerpluiers testen

  Voor een test van wegwerpluiers stuurden we ouders met een kleintje in de luiers verschillende luiers toe om thuis te proberen. Lees meer over hoe deze test in z'n werk ging.
 • babydoekjes-billen
  Test | 6 nov.

  Wat zit er in babydoekjes?

  Babydoekjes: onmisbaar als je een kleintje hebt. Maar wat zit er eigenlijk allemaal in die doekjes? En is dat wel gezond? Wij bekeken 69 babydoekjes.
 • school bso opvang oppas spelen blokken speelgoed meisjes

  Je kind en veiligheid

  Kinderen moeten op jou kunnen vertrouwen voor een veilige omgeving om op te groeien. Waar moet je aan denken?