icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

Voeding

Over eten wordt veel geschreven, het is overal om je heen en er wordt uitgebreid reclame voor gemaakt. Maar wat is er waar van alles wat over voeding wordt beweerd? Wat stop je precies in je mond? En is dat wel veilig? Of hoe gezond of ongezond zijn E-nummers nu echt? En welke verkooptrucs gebruiken fabrikanten? Wij zetten de ins en outs van voeding voor je op een rijtje, verdeeld in de thema’s veilig, eerlijk en gezond.
Antje Houmes

Expert Voeding & Gezondheid

Home header voeding

Hoofdpunten uit dit artikel


Home gezonde voedingGezond

Vandaag mag je geen gluten en morgen is melk weer verboden. Of zijn het juist superfoods die je een lang en gezond leven bezorgen? Iedereen lijkt wel een mening te hebben over wat gezond eten is. Maar van welke voedingshypes moet je je iets aantrekken? Ook geven we antwoord op de vraag of je extra vitamines nodig hebt en of het sap uit slowjuicers gezonder is dan normaal vruchtensap.

Lees alles over gezonde voeding.

Home eerlijke voedingEerlijk

Amandelmelk met nauwelijks amandelen of rode limonadesiroop met voornamelijk appelsap. Fabrikanten zijn lang niet altijd eerlijk over wat in ons eten zit. Vervolgens proberen ze met keurmerken producten gezonder en duurzamer over te laten komen. Wij zoeken voor je uit wat echt in je eten zit en welke claims onzin zijn.

Lees meer over eerlijk voedsel.

Home veilige voedingVeilig

Bacteriën op je sla, zalm waar je ziek van kan worden, kleurstoffen waar kinderen hyperactief van worden en E-nummers waar je kanker van krijgt? Wat is waar en waar zitten de echte risico’s. Wat kun je nog wel veilig eten? En waarom zitten die E-nummers eigenlijk in ons eten? Wij kijken al jaren kritisch naar de veiligheid van onze voeding.

Lees alles over veilige voeding.

Onze voedseltesten

Wie stopt het minste zout in zijn producten en welke smaakt het lekkerst? Mist er informatie op het etiket of wordt juist schromelijk overdreven? Wij beoordelen jaarlijks veel (voornamelijk) dagelijkse producten en kijken daarbij of het gezond, veilig en/of eerlijk is. Hiernaast vind je alle uitkomsten van testen die wij het afgelopen jaar hebben gedaan.

Nieuw & interessant

 • coolbest eerste indruk
  Eerste indruk  |  13 sep.

  Coolbest Vitaday met groentesap

  Volgens Coolbest is groentesap gezond, maar soms wat bitter. Is het ze nu echt gelukt om een gezond en lekker groentesapje te maken?

 • linzenpasta-eerste-indruk
  Eerste indruk  |  5 sep.

  Pedon linzenpasta

  Peulvruchten zijn gezond, maar veel verder dan af en toe witte of bruine bonen komen de meeste niet. Van pasta kunnen we vaak geen genoeg van krijgen. Pasta gemaakt van peulvruchten, is dat een gouden combinatie?

 • AH diverse groente spread
  Eerste indruk  |  8 jul.

  AH Groentespreads

  'We moeten meer groenten eten, 250 gram per dag', volgens de nieuwe Schijf van Vijf. Albert Heijn helpt ons een handje met verse groentespreads. Maar zijn wij eigenlijk wel klaar voor een boterham vol groente?

 • magnum-ijs
  6 jul.

  Feiten & fabels over ijs

  Een ijsje is altijd lekker, vooral op een zomerse dag. Maar dan werk je wel een berg suiker en vet naar binnen, of valt dat wel mee? Wij zetten feiten en fabels op een rijtje.