icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen

Voeding

Over eten wordt veel geschreven, het is overal om je heen en er wordt uitgebreid reclame voor gemaakt. Maar wat is er waar van alles wat over voeding wordt beweerd? Wat stop je precies in je mond? En is dat wel veilig? Of hoe gezond of ongezond zijn E-nummers nu echt? En welke verkooptrucs gebruiken fabrikanten? Wij zetten de ins en outs van voeding voor je op een rijtje, verdeeld in de thema’s veilig, eerlijk en gezond.
Antje Houmes

Expert Voeding & Gezondheid

Home header voeding

Hoofdpunten uit dit artikel


Home gezonde voedingGezond

Vandaag mag je geen gluten en morgen is melk weer verboden. Of zijn het juist superfoods die je een lang en gezond leven bezorgen? Iedereen lijkt wel een mening te hebben over wat gezond eten is. Maar van welke voedingshypes moet je je iets aantrekken? Ook geven we antwoord op de vraag of je extra vitamines nodig hebt en of het sap uit slowjuicers gezonder is dan normaal vruchtensap.

Lees alles over gezonde voeding.

Home eerlijke voedingEerlijk

Amandelmelk met nauwelijks amandelen of rode limonadesiroop met voornamelijk appelsap. Fabrikanten zijn lang niet altijd eerlijk over wat in ons eten zit. Vervolgens proberen ze met keurmerken producten gezonder en duurzamer over te laten komen. Wij zoeken voor je uit wat echt in je eten zit en welke claims onzin zijn.

Lees meer over eerlijk voedsel.

Home veilige voedingVeilig

Bacteriën op je sla, zalm waar je ziek van kan worden, kleurstoffen waar kinderen hyperactief van worden en E-nummers waar je kanker van krijgt? Wat is waar en waar zitten de echte risico’s. Wat kun je nog wel veilig eten? En waarom zitten die E-nummers eigenlijk in ons eten? Wij kijken al jaren kritisch naar de veiligheid van onze voeding.

Lees alles over veilige voeding.

Onze voedseltesten

Wie stopt het minste zout in zijn producten en welke smaakt het lekkerst? Mist er informatie op het etiket of wordt juist schromelijk overdreven? Wij beoordelen jaarlijks veel (voornamelijk) dagelijkse producten en kijken daarbij of het gezond, veilig en/of eerlijk is. Hiernaast vind je alle uitkomsten van testen die wij het afgelopen jaar hebben gedaan.

Nieuw & interessant

 • humus nieuws
  Nieuws  |  24 okt.

  Hummus van Maza en Lidl valt meest in de smaak

  Consumenten èn experts vinden de hummus van Maza en Lidl het beste, blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond.

 • humus in schaal
  21 okt.

  Test: Hummus

  Is het nou houmous, hummus, humus of hummous? Niet alleen de schrijfwijze van de populaire kikkererwtenpasta verschilt, maar ook de samenstelling en smaak van de hummus uit supermarkten. De experts zijn over de meesten niet erg positief.

 • iname zout rapport nieuws
  Nieuws  |  5 okt.

  Teleurstelling over uitkomst rapport zoutinname

  De Hartstichting, Nierstichting, Nederlandse Hypertensievereniging en de Consumentenbond betreuren het dat uit een vandaag gepubliceerd rapport van het RIVM blijkt dat de zoutinname van de Nederlandse bevolking in de afgelopen 10 jaar niet is gedaald.

 • horeca inspectie Nieuws
  Nieuws  |  4 okt.

  Openbaarmaking controlegegevens NVWA in gevaar

  Minister Schippers wil de inspectiegegevens van de horeca niet met kleuren maar met samenvattingen openbaar maken. Een forse tegenslag vindt de Consumentenbond.