icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Duurzame voeding raakt in

Nieuws | De eerste helft van 2011 gaven Nederlanders liefst 39% meer uit aan duurzame voeding dan het jaar ervoor. De omzet van biologische voeding steeg met 29%, die van diervriendelijk eten met 56%.
Rosa Rolvink
Rosa Rolvink

Expert Voeding & Gezondheid

Gepubliceerd op:  24 januari 2012


Bij biologische voeding zijn vooral zuivel, vleeswaren en eieren populair, zo blijkt uit de halfjaarcijfers van het LEI, onderdeel van Wageningen Universiteit. Nederlandse supermarkten hebben onlangs de ambitie uitgesproken in 2020 alleen nog duurzaam vlees te verkopen.

Nieuw & interessant

  • mozzarella-still-test
    Test  |  27 mrt.

    Mozzarella: koemelk of buffelmelk?

    Wat is het verschil tussen mozzarella van buffelmelk en mozzarella van koemelk? Wij testten van 7 buffelmozzarella’s en 12 koemelkmozzarella’s hoe lekker en gezond ze zijn.
  • gluten vrij
    22 mrt.

    Glutenvrije producten gezonder? Zeker niet altijd!

    Glutenvrije producten zijn tegenwoordig overal volop te koop want glutenvrij is hip! Maar zijn ze dan ook gezonder? Zeker niet altijd. 
  • bon-in-supermarkt
    Nieuws  |  27 feb.

    Verschil in prijs bij dezelfde supermarkten

    Sommige supermarkten hanteren niet altijd dezelfde prijs voor hetzelfde product. Wat je in het ene filiaal koopt, heeft niet altijd dezelfde prijs in een andere supermarktvestiging van dezelfde keten.
  • Gezondgids 1200x800

    Gezondgids met korting

    De Gezondgids maakt gezonder en bewuster leven makkelijker. Houd zelf de vinger aan de pols op het gebied van voeding en gezondheid. Lees 'm een jaar lang met 35% korting of kies een boek als cadeau.