icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Geproefd: Van Dobben Airfryer & Oven Beemster Kaas Croquetten

Romige kaasragout in een krokant jasje. Klinkt lekker. We namen de proef op de som en bekeken wat erin zit.
Rosa Rolvink

Rosa Rolvink , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 14 januari 2021

Van Dobbe kaaskroket

Mix tussen kroket en kaassoufflé 

Het zijn kroketten gevuld met kaasragout voor oven en airfryer. Een soort mix tussen een ovenkroket en kaassoufflé dus. Voor de vulling is extra belegen Beemsterkaas gebruikt. Zo’n eenvijfde van de kroket bestaat uit deze kaas.  

 • Prijs: €4,39 (4 x 60 gram) 
 • Verkrijgbaarheid: Albert Heijn 

Hoe smaakt het? 

Na 9 minuutjes in de airfryer komen de kroketjes er goed uit. Een mooi krokant buitenkantje en romige vulling. De smaak valt wel tegen. Een beetje flauw. We hadden een sterkere kaassmaak verwacht. 

Voedingswaarde

Snacks zijn meestal niet zo gezond. Dat geldt ook voor airfyer- en ovensnacks. Ze bevatten flink wat calorieën, zout en verzadigd vet. Hoe doet deze croquetten het ten opzichte van zijn snackconcurrenten? 

Calorieën

Met 137 kilocalorieën per stuk krijg je ongeveer net zoveel energie binnen als met een gewone kroket. Ze bevatten wel een stuk minder calorieën dan kaassouffléss. Die bevatten met gemak 180 kilocalorieën per stuk.  

Verzadigd vet

Waar het met de calorieën nog wel meevalt schrik je wel een beetje van het vetgehalte. Vooral als je naar de ongezonde verzadigde vetten kijkt. Per stuk krijg je zo’n 4,5 gram hiervan binnen. Dat is veel meer dan bij een gewone kroket. De hoeveelheid ongezond vet is vergelijkbaar met kaassoufflés. Dat komt onder andere door de vulling. Kaas bevat nou eenmaal vaak veel verzadigd vet. Vooral belegen en oude kaas.

Zout

In deze kaaskroketten zit 0.78 gram zout per stuk. Dat is vergelijkbaar met een gewone kroket of kaassoufflé. Dat tikt best aan. Met wat saus zoals mosterd erbij zit je zo aan de 1 gram. De aanbeveling is om maximaal 6 gram zout per dag binnen te krijgen. 

Toevoegingen 

Op de website van Albert Heijn staat de tekst  ‘zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen’. Maar verwacht nu niet ineens oma’s receptuur. Er zitten namelijk wel degelijk toevoegingen in die je waarschijnlijk niet in je keukenkastje hebt staan. Zoals emulgatoren en stabilisatoren.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.
Artikelen binnen Voedingstests

Nieuw & interessant

 • Combi vegan omeletmix
  9 mei.

  Geproefd: Vegan ei-vervangers

  Met een ei-vervanger maak je roerei of een omelet zonder eieren. Wij probeerden 2 merken. Zijn deze veganistische baksels net zo lekker als een echt roerei? En hoe zit het met de prijs? 
 • Vetgehalte in gehakt
  25 apr.

  Mager gehakt toch niet zo mager

  Mager gehakt uit de supermarkt is veel vetter dan je zou denken. Dat blijkt uit onze steekproef onder supermarktgehakt.
 • Iglo Green cuisine vegetarische vissticks
  5 apr.

  Geproefd: Vegetarische Vissticks

  Smaken vegetarische vissticks naar vis? En zijn ze een goede vervanger als het gaat om voedingswaarde? Wij proefden Iglo’s Vegetarische Vissticks.
 • Openingsbeeld aardbeien jam
  Test | 29 mrt.

  Test aardbeienspread

  Fruitspread is niet hetzelfde als jam. Wij testten 19 aardbeienspreads op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Welke is de beste?