icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Mozzarella: koemelk of buffelmelk?

Test
|
Welke mozzarella is de beste keuze: mozzarella van buffelmelk of van koemelk? Onze 3 panels van in totaal 137 kaasliefhebbers testten 7 buffelmozzarella’s en 12 koemelkmozzarella’s. Zij keken naar smaak, eiwit-, vet- en het zoutgehalte van deze kaasbollen.
Thomas Cammelbeeck

Thomas Cammelbeeck , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 27 maart 2018

Let op! Je kijkt naar een test van wat langer geleden. De uitslag van de test kan inmiddels verouderd zijn.

3 Highlights uit de test

  1. 1
    Wat zijn de verschillen?

    Buffelmozzarella staat erom bekend romiger en voller van smaak te zijn dan koemelkmozzarella. Ook verschilt de kleur en een structuur van buffelmozzarella met de koelmelkvariant.

  2. 2
    Smaak

    Onze experts waren het er unaniem over eens: buffelmozzarella is lekkerder dan koemelkmozzarella. Van de 7 buffelmozzarella's waren er 2 duidelijk favoriet bij zowel de experts als het consumentenpanel. Eén koemelkmozzarella kwam behoorlijk dicht in de buurt van de smaakvolle buffelvarianten. 

  3. 3
    Is mozzarella gezond?

    Mozzarella bevat vergeleken met Hollandse 48+ kaas een stuk minder (verzadigd) vet en zout. Koemelkmozzarella bevat gemiddeld het minste vet en zout en heeft een plek binnen de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Drie koemelkmozzarella’s horen daar niet bij, omdat die net iets te veel verzadigd vet bevatten. Buffelmozzarella bevat beduidend meer vet en zout en is ongezonder dan koemelkmozzarella. 

Welke mozzarella hebben we getest?

  • Albert Heijn Biologische buffelmozzarella
  • Albert Heijn Biologische mozzarella
  • Albert Heijn Mozzarella
  • Aldi Mozzarella
  • Don Gennaro Mozzarella di latte di bufala
  • Fattorie Garofalo Mozzarella di bufala Campana
  • Fresca d'oro Mozzarella
  • Galbani Mozzarella di latte di bufala
  • Galbani Mozzarella
  • Galbani Mozzarella organic (Bio)
  • Goldsteig Mozzarella
  • Ponte Reale Mozzarella die bufala Campana (Bio)
  • Jumbo Mozzarella
  • Lidl Lovilio Mozzarella di bufala Campana DOP
  • Lidl Lovilio Mozzarella
  • Monteverdi Mozzarella
  • Öma Mozza (Bio)
  • Trentin Mozzarella
  • Zanetti Mozzarella di bufala Campana DOP

Conclusie

De beste buffelmozzarella scoort een 6,4. De beste koemelkmozzarella scoort een 7,0. Buffelmozzarella staat erom bekend romiger en voller van smaak te zijn dan koemelkmozzarella. Volgens onze experts is buffelmozzarella dan ook onbetwist de betere variant.

Benieuwd naar de resultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle resultaten van onze experts.

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.
Artikelen binnen Voedingstests

Nieuw & interessant

  • Combi vegan omeletmix
    9 mei.

    Geproefd: Vegan ei-vervangers

    Met een ei-vervanger maak je roerei of een omelet zonder eieren. Wij probeerden 2 merken. Zijn deze veganistische baksels net zo lekker als een echt roerei? En hoe zit het met de prijs? 
  • Vetgehalte in gehakt
    25 apr.

    Mager gehakt toch niet zo mager

    Mager gehakt uit de supermarkt is veel vetter dan je zou denken. Dat blijkt uit onze steekproef onder supermarktgehakt.
  • Iglo Green cuisine vegetarische vissticks
    5 apr.

    Geproefd: Vegetarische Vissticks

    Smaken vegetarische vissticks naar vis? En zijn ze een goede vervanger als het gaat om voedingswaarde? Wij proefden Iglo’s Vegetarische Vissticks.
  • Openingsbeeld aardbeien jam
    Test | 29 mrt.

    Test aardbeienspread

    Fruitspread is niet hetzelfde als jam. Wij testten 19 aardbeienspreads op smaak, gezondheid en duurzaamheid. Welke is de beste?