icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Mozzarella: koemelk of buffelmelk?

Test|Welke mozzarella is de beste keuze: mozzarella van buffelmelk of van koemelk? Onze 3 panels van in totaal 137 kaasliefhebbers testten 7 buffelmozzarella’s en 12 koemelkmozzarella’s. Zij keken naar smaak, eiwit-, vet- en het zoutgehalte van deze kaasbollen.

Thomas Cammelbeeck

Thomas Cammelbeeck , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:27 maart 2018

mozzarella-still-test

Let op!

Je kunt momenteel geen video's bekijken, omdat je hiervoor geen cookies hebt geaccepteerd. Wil je toch video's bekijken? Wijzig dan je cookie instellingen en accepteer de YouTube cookies.


3 Highlights uit de test

  1. 1
    Wat zijn de verschillen?

    Buffelmozzarella staat erom bekend romiger en voller van smaak te zijn dan koemelkmozzarella. Ook verschilt de kleur en een structuur van buffelmozzarella met de koelmelkvariant.

  2. 2
    Smaak

    Onze experts waren het er unaniem over eens: buffelmozzarella is lekkerder dan koemelkmozzarella. Van de 7 buffelmozzarella's waren er 2 duidelijk favoriet bij zowel de experts als het consumentenpanel. Eén koemelkmozzarella kwam behoorlijk dicht in de buurt van de smaakvolle buffelvarianten. 

  3. 3
    Is mozzarella gezond?

    Mozzarella bevat vergeleken met Hollandse 48+ kaas een stuk minder (verzadigd) vet en zout. Koemelkmozzarella bevat gemiddeld het minste vet en zout en heeft een plek binnen de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Drie koemelkmozzarella’s horen daar niet bij, omdat die net iets te veel verzadigd vet bevatten. Buffelmozzarella bevat beduidend meer vet en zout en is ongezonder dan koemelkmozzarella. 

Welke mozzarella hebben we getest?

  • Albert Heijn Biologische buffelmozzarella
  • Albert Heijn Biologische mozzarella
  • Albert Heijn Mozzarella
  • Aldi Mozzarella
  • Don Gennaro Mozzarella di latte di bufala
  • Fattorie Garofalo Mozzarella di bufala Campana
  • Fresca d'oro Mozzarella
  • Galbani Mozzarella di latte di bufala
  • Galbani Mozzarella
  • Galbani Mozzarella organic (Bio)
  • Goldsteig Mozzarella
  • Ponte Reale Mozzarella die bufala Campana (Bio)
  • Jumbo Mozzarella
  • Lidl Lovilio Mozzarella di bufala Campana DOP
  • Lidl Lovilio Mozzarella
  • Monteverdi Mozzarella
  • Öma Mozza (Bio)
  • Trentin Mozzarella
  • Zanetti Mozzarella di bufala Campana DOP

Conclusie

De beste buffelmozzarella scoort een 6,4. De beste koemelkmozzarella scoort een 7,0. Buffelmozzarella staat erom bekend romiger en voller van smaak te zijn dan koemelkmozzarella. Volgens onze experts is buffelmozzarella dan ook onbetwist de betere variant.

Benieuwd naar de testresultaten?

Leden hebben onbeperkt toegang tot onze testresultaten. Geen lid? Meld je aan en krijg direct toegang.

Bekijk onze abonnementen

Log in

Arrow_Blue

Word ook lid

Maak 7 dagen gratis kennis met de Consumentenbond en bekijk direct dit artikel én al onze andere tests.

Nieuw & interessant

  • Alpro kwark
    22 jun.

    Geproefd: Alpro Go On vegan kwark

    Naast plantaardige yoghurt, heb je nu ook plantaardige kwark: Alpro Go On. Wij proefden het en bekeken de voedingswaarde.
  • Satesaus1_1200x800
    19 jun.

    Test satésaus

    De supermarkt staat vol met kant-en-klare varianten die je binnen enkele minuten op tafel zet. Lekker makkelijk natuurlijk. Maar hoe (on)gezond zijn deze sauzen? Wij bekeken 17 varianten.
  • Tussendoortjes 1200x800
    9 jun.

    Tussendoortjes langs de Nutri-Score-meetlat

    Het aanbod tussendoortjes is enorm. Vaak lijken ze ook heel verantwoord, maar zijn ze dat niet. Nutri-Score helpt je bij het maken van een echt gezondere keuze.
  • Smaakt Low carb brood bio
    4 jun.

    Geproefd: Less carb proteïne roggebrood

    Albert Heijn verkoopt proteïne-roggebrood van het merk Smaakt. Hoe gezond en smakelijk is dit?