! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Samsung-wasdroger

Ben je op zoek naar een wasdroger van Samsung? Uit ons onderzoek naar merktevredenheid blijkt dat consumenten redelijk tevreden zijn over hun Samsung-droger. Samsung maakt alleen warmtepompdrogers. Veel Samsung-drogers zijn gemiddeld geprijsd, maar er zijn ook geavanceerde modellen. We leggen het aanbod uit.

Bart Lucassen

Bart Lucassen , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:3 augustus 2020

Samsung D-G

Merktevredenheid Samsung-wasdroger

Bezitters van een Samsung-wasdroger zijn redelijk tevreden, maar er zijn er nog niet zo veel. Maar iets meer dan 3% van de 5200 consumenten die onze enquête over merktevredenheid invulden had een Samsung-wasdroger.

Het merk Samsung krijgt voor wasdrogers een 8 als merktevredenheidsscore. Deze score is iets lager dan gemiddeld. Onder andere Miele (9,0), Siemens (8,4) en Bosch (8,3) doen het beter. 

Een groot deel (34%) van de bezitters van een Samsung-droger is zeer tevreden over de prestaties. Een nog groter deel (43%) is zeer tevreden over het gebruiksgemak. 

De bezitters van een Samsung-wasdroger zijn het minst te spreken over de prijs-kwaliteitverhouding: 22% vindt die zeer gunstig. Dat is overigens wel ietsje hoger dan het gemiddelde.

Vervangen

We kunnen niet zeggen hoe lang een Samsung-wasdroger gemiddeld mee gaat. Daarvoor vulden niet genoeg (ex-)Samsung-bezitters onze enquête in. Wel geeft 35% van de bezitters aan dat hun volgende wasdroger zeker weer van het merk Samsung zal zijn. Dat percentage is hoger dan gemiddeld. 

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke wasdrogers goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste wasdroger

Beste-Wasdrogers-General

Samsung wasdrogers

Even geduld, producten aan het ophalen...

Winkel
Levertijd
Bezorgprijs


Aanbod Samsung-wasdroger

Samsung heeft een redelijk breed aanbod wasdrogers, maar verdeelt ze niet in productseries. Wat kenmerken van Samsung-wasdrogers:

  • Samsung maakt alleen warmtepompdrogers.
  • Echte instapmodellen zijn er niet. De goedkoopste Samsung wasdroger kost €550.
  • De drogers hebben een energielabel van A++ of A+++.
  • De drogers hebben een capaciteit van 7, 8 of 9 kg katoen.
  • De duurste modellen hebben een invertermotor en/of kun je bedienen met een app.

Bekijk alle Samsung wasdrogers

Modelnaam Samsung-wasdroger

Aan de modelnaam zijn een aantal dingen af te leiden. De Samsung DV70F5E0HGW/EN heeft bijvoorbeeld een capaciteit van 7 kg. De DV70F5E0HGW en DV70F5E2HGW zijn gelijk aan elkaar maar hebben een verschillende kleur deur: wit en 'white crystal'.

Lees ook: