icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Bespaar gemiddeld €350 op je energierekening.|

Doe mee met ons Energiecollectief.

Energiecollectief icon

Kies de beste wasmachine

Een nieuwe wasmachine kopen is een investering. Er zijn veel criteria waar je op kunt letten. Wij testen het hele jaar door, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Bekijk de testresultaten

Best geteste wasmachines

Een wasmachine draait jaarlijks heel wat wassen voor je. Cruciaal dus dat je was schoon uit het apparaat komt. Daarnaast is het prettig als je wasmachine zuinig is, weinig geluid maakt en snel klaar is.

Via onze vergelijker ontdek je welke wasmachine het beste bij je past. Dat is waardevolle informatie bij de aanschaf van je nieuwe wasmachine.

Wasmachines-hack

Kwaliteit en voorkeur

Tijd voor een nieuwe?
Is jouw wasmachine al aan vervanging toe? Nederlanders vervangen hun wasmachine gemiddeld na 8 tot 15 jaar. De prijzen variëren daarbij tussen €400 en €1100. Interessant: uit onze testresultaten blijkt dat duurdere wasmachines niet direct de beste zijn.

Jouw wensen
Bij de aankoop van een wasmachine is het goed om na te denken over jouw wensen. Heb je bijvoorbeeld vaak een erg vieze was? Kies dan voor de wasmachine die het schoonst uit de test komt. Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor een wasmachine met een goed spoelprogramma, zodat de wasmiddelresten helemaal verdwijnen.

Geïnteresseerd in de test? Maak nu gratis kennis en krijg direct toegang tot alle testresultaten. 

Bekijk de testresultaten

Wasmachines-onder