icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wasmachinetest update, ook met bovenladers

Nieuws
|
In december 2016 voegen we maar liefst 28 wasmachine toe aan onze productvergelijker, waaronder 4 bovenladers. Helaas stellen de bovenladers teleur, niet 1 model scoort een ruime voldoende.
Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Gepubliceerd op: 9 december 2016

wasmachine testupdate

Bovenladers stellen teleur

We testen ook enkele bovenladers. Ze scoren een krappe voldoende. De bovenladers scoren met name slecht op schoonwassen.

Zoek de verschillen

Heel veel nieuwe wasmachines die we testen zijn wel vrijwel gelijk. Technische gelijk met hetzelfde testresultaat zijn bij Miele de:

Waar zit hem het verschil in? De modellen met een M hebben een wat modern design (licht gebogen front en een deur met een witte binnenrand) en de modellen met een K hebben de traditionele Miele-look met een chrome deur. De WMH 262 en WKH 272 hebben ook ledtrommelverlichting en een stoomfunctie. Verder verschillende de modellen iets in de aangeboden programma's. Het kan wel €300 schelen of je een luxere versie neemt of niet!

AEG maakt er haast een zoekplaatje van:

  • AEG L7FE84EW heeft een witte deurrand en een metallic front van het wasmiddelbakje
  • AEG L7FB84EW heeft een witte deurrand en een wit front van het wasmiddelbakje
  • AEG L7FE84ES heeft een metallic deurrand en een metallic front van het wasmiddelbakje.

In dit geval vonden we geen prijsverschil.

Let verder goed op bij Bosch en Siemens. Die hebben vaak ook vrijwel hetzelfde model, maar in de kosten kan het uitmaken welke je kiest.

Hoewel deze 4 machines dus nauwelijks verschillen, kan het ruim €100 uitmaken welke je kiest.

Bekijk de testresultaten van alle wasmachines en vergelijk hun prijzen.

Vond je dit artikel interessant?

Blijf per e-mail op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
We gaan zorgvuldig om met je gegevens. Ben je ingelogd op onze website en heb je de personalisatie cookies geaccepteerd? Dan combineren we je klikgedrag met je persoonlijke gegevens. Zo ontvang je e-mails die zijn afgestemd op jouw interesses. Afmelden kan altijd. Lees ook onze privacyverklaring.