icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Wat is een goed merk wasmachine?

Test|Wat vinden consumenten het beste wasmachinemerk? Dat vroegen wij aan ruim 3600 consumenten. Hoe tevreden zijn zij over hun wasmachine? En hoe lang ging hun wasmachine mee? In het najaar van 2016 deden we een onderzoek naar de tevredenheid over wasmachine-merken.

Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:3 februari 2017

IFA wasmachine front 2016

Elk jaar test de Consumentenbond tientallen wasmachines. Maar, hoe tevreden zijn consumenten uiteindelijk zijn met zo'n wasmachine als ze hem gekocht hebben? Dat vroegen we aan het internetpanel van de Consumentenbond.

Benieuwd naar de testresultaten?

Leden hebben onbeperkt toegang tot onze testresultaten. Geen lid? Meld je aan en krijg direct toegang.

Bekijk testresultaten

Beste merk wasmachines

Van 11 merken hebben we genoeg resultaten om een rapportcijfer te kunnen geven. 1 merk wasmachine springt er met kop en schouders uit als best gewaardeerde merk uit, is het Miele of toch een ander? En 1 merk doet het juist opvallend minder goed dan gemiddeld.

De meeste mensen uit onze enquête hebben een Miele-wasmachine, maar ook Bosch, AEG en Siemens zijn goed vertegenwoordigd. Nog geen 6% van de ondervraagde huishoudens had een wasmachine van Samsung. De merken Indesit, Bauknecht, Whirlpool, LG, Electrolux en Zanussi waren in 1 tot 5% van de huishoudens aanwezig.

Hoe lang gaat een wasmachine mee?

De gemiddelde leeftijd waarop wasmachines worden vervangen is 13 jaar. Maar van enkele merken wordt de machine al na 8 of 9 jaar vervangen, terwijl Miele-wasmachines wel meer dan 15 jaar meegaan.

Over welk merk wasmachine zijn consumenten het meest tevreden? Lees alle details over gebruiksgemak, wanneer een wasmachine stuk gaat en welk rapportcijfer consumenten geven aan hun wasmachine.

Opzet van de enquête

Ruim 3600 consumenten uit het internetpanel van de Consumentenbond vulden onze enquête in over hun wasmachine. De panelleden beantwoorden vragen over onder andere:

  • de leeftijd van hun huidige en vorige wasmachine;
  • waarom ze kozen voor hun merk wasmachine;
  • de tevredenheid over de prestaties;
  • de tevredenheid over het gebruiksgemak;
  • of er defecten zijn opgetreden;
  • of ze opnieuw voor hetzelfde merk wasmachine zouden kiezen;
  • welk rapportcijfer hun wasmachine verdient.

Nieuwste artikelen

Artikelen binnen Koopadvies

Alle artikelen

2 maanden gratis

Maak 2 maanden gratis kennis met de Consumentenbond en bekijk direct dit artikel én al onze tests.