icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Gebruikstips

Gebruikstips voor je weegschaal

Zijn weegschalen temperatuurgevoelig? En maakt het uit dat ik mijn weegschaal vaak verplaats? Haal het beste uit je weegschaal door deze tips te lezen.

Bart Lucassen
Bart Lucassen

Expert Woning & Huishouden


1
Zet je weegschaal op één plek

Uit onze test bleek dat weegschalen die vaak werden verplaatst, na een tijdje onnauwkeuriger waren dan weegschalen die op dezelfde plek bleven staan. Dus je kunt je weegschaal het beste laten staan waar hij staat. Dan blijft hij waarschijnlijk langer nauwkeurig.

Weegschalen zijn niet erg gevoelig voor temperatuur. Na 4 maanden testen zijn de weegschalen nog even nauwkeurig gebleken. Het maakt dus niet uit of je de weegschaal naast de verwarming plaatst of op een minder verwarmde plek in huis.

 

Gebruikstips_houdjeweegschaalop1plek

2
Over- of ondergewicht

Vetbepaling door het meten van de lichaamsweerstand is over het algemeen niet de meest betrouwbare meetmethode. Om te bepalen of er sprake is van een gezond of een over- of ondergewicht zijn er betere (en eenvoudigere) indicatoren, zoals de Body Mass Index (BMI) of de tailletest.

Toch kan iemand met een - volgens de BMI-berekening - normaal gewicht, een relatief hoge vetmassa hebben. De hoeveelheid lichaamsvet en de plaats waar het vet zich in het lichaam opslaat zeggen iets over de kans op suikerziekte en hart- en vaatziekten. Inzicht in het vetpercentage is daarom wel degelijk van belang.

De Vereniging voor Sportgeneeskunde hanteert onderstaande streefwaarden.

Leeftijd in jaren Mannen (in%) Vrouwen (in%)
17-29 15 25
30-39 17 27
40-49 20 30
50+ 22 32
Gebruikstips_watisonderovergewicht

Test weegschalen

illust-dossier-probleem-community
Community

Stel je vraag of deel je ervaring

Wil je meer weten over een product? Nieuwsgierig wat de ervaringen zijn van anderen? Stel je vraag op de Community of deel zelf je kennis en ervaring.

We zijn de topics aan het ophalen...