icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Hoe wij weegschalen testen

Wij hebben 20 weegschalen zonder vetmeetfunctie getest. Met elke weegschaal zijn 36 metingen uitgevoerd. De nauwkeurigheid van elke weegschaal werd gemeten bij 30, 60, 90 en 120 kilo. We bekeken ook de invloed van tijd en temperatuur. 3 experts gaven een oordeel over het gebruiksgemak.
Bart Lucassen
Bart Lucassen

Expert Woning & Huishouden

ServiceHoewetesten

De test personenweegschalen met vetmeetfunctie bestaat uit 2 onderdelen: nauwkeurigheid en gebruiksgemak. Hieronder zie je de weging van elk onderdeel in het totale testoordeel. Benieuwd naar de testuitslag? Bekijk de testresultaten.

Bekijk welke weegschalen als Beste uit de Test komen of vergelijk alle weegschalen.

Nauwkeurigheid (90%)

De score voor de afwijking wordt als volgt bepaald: We kochten 3 exemplaren per weegschaal. Met elk exemplaar werd een gewicht van 30, 60, 90 en 120 kilo steeds 3 keer gewogen. Dat zijn dus 36 metingen per weegschaal. We noteerden bij elke meting de afwijking. Bijvoorbeeld: als er 30,2 kilo wordt aangegeven bij het gewicht van 30 kilo, dan is die afwijking 0,2 kilo. Voor elke weegschaal werden de afwijkingen bij elkaar opgeteld en gemiddeld. Die gemiddelde afwijking is de basis voor het rapportcijfer: een afwijking van 0 kilo is een 10, en een afwijking van 1 kilo een 1,0. Wordt een weegschaal minder nauwkeurig als de temperatuur stijgt of daalt? Om dat uit vinden voerden we nog 18 extra metingen uit bij 15°C en 30°C. Alle andere metingen werden uitgevoerd op 20°C. Als we een meetbaar effect van de temperatuur vonden, trokken we punten af van de score voor nauwkeurigheid. We wilden ook weten of weegschalen na een tijdje minder nauwkeurig werden. Om dat te bepalen voerden we 4 maanden na de eerste test nog een 9 extra metingen per weegschaal uit. Ook hier deelden we strafpunten uit als de weegschalen na 4 maanden merkbaar minder nauwkeurig waren.

Gebruiksgemak (10%)

3 experts gaven hun oordeel over het gebruiksgemak van de weegschalen. Dingen waar ze onder andere op letten: kun je makkelijk op de weegschaal staan? Kun je er het scherm goed aflezen? En gaat hij makkelijk aan? Bekijk de testresultaten.

Bekijk de beste weegschaal  Vergelijk alle weegschalen

Test weegschalen

Over onze predicaten

Beste uit de Test
Deze producten hebben de beste kwaliteit.

Beste Koop
Deze producten hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding bij de door ons genoemde richtprijs.

Afrader
Deze producten hebben een slechte kwaliteit.

Lees meer over onze predicaten.

Hoe wij testen - Predicatenuitleg