icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Bespaar met het Energiecollectief |

Schrijf je nu in

Energiecollectief icon
Koopadvies

Weegschaal kopen: waar let je op?

Weegschalen zijn er in een digitale en een analoge uitvoering, met en zonder een vetmeetfunctie. Welke keuze is nu de juiste? Hier zijn 3 dingen waar je op kunt letten.

Bart Lucassen
Bart Lucassen

Expert Woning & Huishouden


1
Kies voor een digitale weegschaal

Analoge weegschalen (met een wijzer) zijn minder nauwkeurig dan digitale weegschalen. Een goede digitale weegschaal wijkt gemiddeld maar 0,1 kg af, een analoge rond de 0,5 kg. Een analoge weegschaal is daarom alleen aan te raden voor mensen die niet zo veel geven om nauwkeurigheid en gaan voor de 'retro'-uitstraling van een analoge weegschaal.

Vergelijk analoge en digitale weegschalen in onze vergelijker.

Koopadvies_channel1

2
Koop een weegschaal zonder vetmeetfunctie

Weegschalen met vetanalyse geven niet alleen het gewicht aan, maar ook het vetpercentage. De lichaamsweerstand wordt gemeten door een zwak elektrisch stroompje van de ene voet naar de andere voet te laten lopen. Hiervoor moet je met blote voeten op de weegschaal staan.

Hoe werkt het?

Bij het meten van de vetpercentage wordt gebruik gemaakt van het feit dat vet stroom beter geleid dan spieren. Het vetpercentage wordt berekend door de weerstand te combineren met je geslacht, leeftijd, lengte en soms je mate van sportiviteit en je gewicht. Het nadeel is dat bij deze meetmethode alleen het onderste deel van je lichaam wordt gemeten. En dus niet altijd een volledige beeld geeft van de werkelijkheid.

3
Wat zegt de prijs?

Een goede digitale weegschaal hoeft niet duurder te zijn dan €35. Duurdere modellen zijn er ook, daarop zitten dan dure extra toevoegingen. Maar veel heb je er niet aan en je betaalt er meestal grof voor. De extra’s kunnen bestaan uit een vetpercentagemeting, een geheugen voor meerdere personen, een ingebouwde BMI- berekening of de verbinding met een smartphone-app. Dit soort toevoegingen kunnen handig zijn, maar ze zijn niet essentieel.

Test weegschalen

illust-dossier-probleem-community
Community

Stel je vraag of deel je ervaring

Wil je meer weten over een product? Nieuwsgierig wat de ervaringen zijn van anderen? Stel je vraag op de Community of deel zelf je kennis en ervaring.

We zijn de topics aan het ophalen...


Er zijn helaas geen artikelen gevonden..