icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Koopadvies

Wifi-homeplugs kopen: waar let je op?

Geen wifi-bereik op zolder of in de slaapkamer? Los het op met een wifi-homeplug. Met een homeplug maak je een nieuw wifipunt op de plek waar dit het hardst nodig is. Bekijk waar je op moet letten bij de aanschaf.

Eric Verlooij
Eric Verlooij

Expert Elektronica


1
Heb je een wifi-homeplug nodig?

Tegenwoordig zijn veel apparaten via wifi aan internet verbonden. Bij een draadloos netwerk is het bereik beperkt. Hoe verder weg van de zender; hoe zwakker het signaal en de netwerksnelheid. Bovendien is de kans op verstoring van het draadloze signaal groot. Bijvoorbeeld door muren, plafonds en andere obstakels.

Om je wifi-ontvangst te verbeteren kun je gebruik maken van een wifi-homeplug. Wifi-homeplugs maken gebruik van het stroomnetwerk. Hierdoor hoef je geen kabels te trekken en verliest het signaal geen snelheid.  

Bekijk verschillende homeplugs in onze vergelijker. Alternatieven zijn een repeater of een access-point. Lees daarover meer in ons topic sneller wifi in huis.

 
Koopadvies heb je een wifi homeplug nodig

2
Koop een basisset

Koop een kit of basisset die bestaat uit minimaal 2 homeplugs. Een zogenoemde ‘zender' en 'ontvanger'. Het is ook mogelijk een enkele losse homeplug te kopen, maar dit zal alleen de ontvanger zijn. Voor een werkende installatie heb je sowieso 1 'zender' nodig en minimaal 1 ‘ontvanger’.

Koop een kit die minimaal AV500-standaard ondersteuning heeft. Deze zijn al verkrijgbaar vanaf €40 en hebben een theoretische bandbreedte van 500 Mbps. Heb je meer snelheid nodig? Dan zijn er ook  AV1000- en AV1200-kitjes op de markt. Helaas zijn deze vele malen duurder met prijzen tussen de €100 en €200.

3
Test de homeplugs thuis

Elk huis is anders en daarom is het moeilijk te garanderen dat homeplugs bij jou thuis goed werken. Zorg dat je de homeplugs kunt retourneren als jij ze niet aan de praat krijgt. Spreek met de winkelier af dat je de homeplugs weer mag inleveren als ze thuis niet blijken te werken. Of koop ze online zodat je ze binnen 2 weken terug kunt sturen.

Test wifi-homeplugs

Hulp nodig of vragen?

Welke wifi-homeplug is makkelijk te installeren? En welke homeplug werkt het snelst als je veel bestanden downloadt? Stel je vraag op het forum of deel je ervaringen.

 

Bekijk het forum