icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Alle artikelen

Artikelen binnen Koopadvies

Test wifi-homeplugs

Wat zijn stroomnetadapters?

Heb je last van traag of geen wifi op zolder? Wil je in je schuurtje, of op een andere locatie, snel draadloos internet gebruiken zonder draden te hoeven trekken? Stroomnetadapters met geïntegreerde wifizender maken het mogelijk. Maar wat zijn stroomnetadapters?

Eric Verlooij

Eric Verlooij , Expert Elektronica Bijgewerkt op:27 februari 2019

stroomnetadapter-test

In de meeste woningen kun je met behulp van stroomnetadapters, over het elektriciteitsnetwerk in huis, een stabiel en snel netwerk aanleggen met datasnelheden van 80 Mbit/s of sneller.

Devolo dLAN 500 Wifi: internet via het stopcontact én draadloos via wifi.Een basisset stroomnetadapters bestaat uit 2 adapters (soms uit 3, zoals de afgebeelde set van Devolo). Eén adapter (de moeder) stop je in een stopcontact dichtbij de router, de ander in bijvoorbeeld het stopcontact op zolder. Verbind de moederadapters met netwerkkabels aan je router en je pc aan de andere en de netwerkverbinding is een feit: 2 minuten werk!

Met wifinetwerk

Steeds vaker hebben powerline-adapters óók een wifizender ingebouwd zodat je ook met je telefoon en tablet kan verbinden. Dit levert een veel hogere wifisnelheid dan een draadloze verbinding met een (modem)router die op enige afstand staat.

De adapters met wifitechniek kosten een paar tientjes meer dan stroomnetadapters zonder (met wifi betaal je rond de €100 per setje). Wil je de nieuwste en snelste standaard (1000 / 1200) dan zijn ze nog een stuk duurder. Houd ook rekening met de stroomkosten, zo tussen de €10 en €20 per jaar.

Uit onze test van een aantal modellen blijkt dat je ze eenvoudig kunt installeren

Vergelijk alle geteste stroomnetadapters.

Voorkom een miskoop

Met onze test zie je in één oogopslag welke wifi-homeplugs goed zijn. Maar minstens zo belangrijk: je ziet ook welke je beter niet kunt kopen.

De beste wifi-homeplug

Wifi-homeplugs@0,1x

Artikelen binnen Koopadvies

Alle artikelen

Artikelen binnen Koopadvies

Test wifi-homeplugs