! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Gebruikstips

Gebruikstips voor je wifi-speaker

Met een draadloze wifi-speaker kun je muziek streamen. De muziek en het volume regel je eenvoudig via een app op je telefoon. Maar waar zet je je speaker neer, en welke streamingdiensten bestaan er allemaal?

Yvo Verschoor
Yvo Verschoor

Expert Elektronica


1
Online muziek luisteren

Wanneer je muziek streamt via internet, hoef je de nummers niet eerst te downloaden. Daardoor hoef je de muziek niet te bezitten. Voor ongeveer €10 per maand luister je onbeperkt naar muziek. Thuis of onderweg via verschillende apparaten. Voorbeelden van streamingdiensten zijn Spotify, Deezer en Juke. Er zijn ook gratis abonnementen, maar dan hoor je wel reclames tussen de nummers door.

Een abonnement op een muziekstreamingdienst levert vooral veel gemak op. Er is een keerzijde van online dienstgebruik: De voorwaarden kunnen tussentijds wijzigen, zodat ze ongunstig worden. De voorwaardenwijziging bij Sonos eind 2017 is een voorbeeld.

Bij gekochte muziek of CD's waar je zelf MP3 bestanden van hebt gemaakt, speelt dit probleem niet, maar tegen de extra handelingen zien veel mensen op.

Lees alles over online muziek luisteren.

Gebruikstips online muziek luisteren

2
Plaatsing en klank

Of je er nu echt voor gaat zitten of alleen een achtergrondmuziekje wilt, het moet zo goed mogelijk klinken. De plaats van de speaker in de ruimte heeft veel invloed op hoe het klinkt.

De handleiding geeft hiervoor al aanwijzingen. Altijd geldt: zet je de speaker in een hoek van de kamer of in de hoek van muur en de grond, dan klinken de lage tonen luider. Bij een feestje is dat prima, maar bij gewoon gebruik kan het te veel van het goede zijn. Experimenteer met de speaker tot je een goed compromis vindt. 

Zorg ook dat de speaker op een stevige ondergrond staat, die niet mee kan trillen.

sonos-speaker

Test wifi-speakers

Hulp nodig of vragen?

Waar heb jij wifi-speakers in huis staan? En welke streamingsdienst werkt volgens jou het beste? Stel je vraag op het forum of deel je ervaringen.

 

Bekijk het forum