icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen
Sparen

Ontwoeker mee!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Steun de actie!

Woekerpolissen

Een woekerpolis is een verzekering of spaarproduct waarbij met de premie wordt belegd. Hoe kom je erachter of je een woekerpolis hebt? En nog belangrijker, hoe kom je er weer vanaf? Bekijk onze tips om je woekerpolis te stoppen en (meer) compensatie te krijgen.
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Home header woekerpolis

Wat is een woekerpolis?

Home wat is een woekerpolisVanaf 1993 zijn in Nederland 7 miljoen beleggingsverzekeringen (woekerpolissen) verkocht met een totale waarde van €100 miljard. Er werden bij de verkoop prachtige rendementen voorgespiegeld, maar in werkelijkheid ging €20 tot €30 miljard op aan kosten. Woekerwinsten voor verzekeraars en tussenpersonen. Vandaar de naam woekerpolis. 

Heb je een woekerpolis?

Home heb ik een woekerpolisSloot je een beleggingsverzekering of 'spaarproduct' af in de jaren '90 tot 2008 dan heb je hoogstwaarschijnlijk een woekerpolis. Bij deze beleggingsverzekeringen werden hoge eindkapitalen voorgespiegeld, maar de beloofde eindkapitalen worden niet bereikt. Meestal vallen de beleggingsresultaten tegen. Gaan er dan ook nog hoge kosten af én wordt de overlijdenspremie ieder jaar hoger? Dan bouw je in de polis nauwelijks waarde op. In het ergste geval moet je zelfs bijbetalen.

Wat moet je doen als je een woekerpolis hebt?

Heb je een woekerpolis? Onderneem snel actie en claim compensatie. De collectieve compensatieregeling is namelijk te laag. Na het claimen ben je niet klaar, je moet ook van de woekerpolis afkomen. Bekijk jouw opties met het ontwoekerstappenplan

Schadevergoeding woekerpolis

De verzekeraars moeten een standaardcompensatie betalen. Maar meestal valt er méér compensatievergoeding te halen. Sluit je aan bij een claimorganisatie of dien zelf een claim in. Bij een individuele claim is het raadzaam om een professional in te schakelen.
 

Consumentenbond daagt ASR voor de rechter

ASR wordt door de Consumentenbond gedagvaard, omdat de verzekeraar blijft weigeren alle gedupeerden met een Waerdye-polis eerlijk te compenseren. De Consumentenbond komt op voor de belangen van alle consumenten die een Waerdye-polis hebben (gehad). Behoor je tot deze groep? Steun onze actie en strijd mee.
Er hebben zich tot nu toe enkele duizenden consumenten gemeld.

ASR

Nieuw & interessant

 • Woekerpolis ASR
  Nieuws  |  3 feb.

  ASR-klant wint zaak om woekerpolis

  Deze week deden de Geschillencommissie van het Kifid én de rechter uitspraak in procedures tegen verzekeraar ASR over woekerpolissen. Wat betekenen de uitspraken voor gedupeerden?

 • ASR
  Nieuws  |  12 dec.

  ASR voor de rechter om Waerdye-polis

  De Consumentenbond stapt naar de rechter, omdat ASR weigert woekerpolisklanten gelijk te behandelen. Gesprekken van de Consumentenbond met ASR hierover zijn op niets uitgelopen.

   2 reacties
 • woekerpolis faillissementswet
  12 dec.

  Verdwijntruc woekerpolis: faillissementswet

  Met een nieuwe wet probeert de overheid de gevolgen van de woekerpolisaffaire in te dammen. De verzekerde wordt mede aansprakelijk.

 • ontwoekerstappenplan

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.