icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017
Hypotheek-Icoon-150

Compenseer mijn woekerpolis!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Strijd mee!

AFM daagt Reaal voor tuchtrechter

Nieuws | Reaal doet te weinig moeite om woekerpolisgedupeerden te bereiken en haalt de AFM-doelstelling niet. De AFM bereidt nu een tuchtzaak voor tegen Reaal.
Barbara van der Est
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  11 maart 2015


Deze week verscheen het rapport Nazorg Beleggingsverzekeringen van de toezichthouder. Daarin conludeert de AFM dat de meeste verzekeraars in 2014 voldoende moeite hebben gedaan om consumenten te bereiken die een woekerpolis hebben met een inteereffect

Reaal moest 80% van haar klanten per ultimo vorig jaar met zo'n polis  'activeren' maar bereikte slechts  61%.  'Veel klanten reageren niet' laat SNS weten in een reactie aan Amweb. De AFM neemt hier geen genoegen mee en bereidt een klacht voor bij de Tuchtraad Financiële Dienstverlening tegen Reaal.

Bron: Rapport Nazorg beleggingsverzekeringen

 

Nieuw & interessant

 • nieuwsbericht woekerpolissen
  14 jul.

  Woekerpolisdeal Allianz onacceptabel

  De overeenkomst tussen Allianz en enkele claimorganisaties over woekerpolissen, krijgt forse kritiek van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. De Consumentenbond en de stichting vinden de compensatie te mager.

 • Overwinning-woekerpolisgedupeerden-op-Nationale-Nederlanden
  Nieuws  |  23 jun.

  Nationale-Nederlanden-moet betalen voor woekerpolis

  Nationale-Nederlanden moet een klant de kosten voor het afsluiten van zijn woekerpolis terugbetalen. Dankzij deze uitspraak kunnen ook andere gedupeerden compensatie eisen.
 • nieuwsbericht woekerpolissen
  Nieuws  |  31 mei.

  Aandeelhouders aangesproken op woekerpolisaffaire

  Om aandacht te vragen voor het lot van woekerpolisgedupeerden, bezoekt de Consumentenbond op 31 mei en 1 juni de aandeelhoudersvergaderingen van verzekeraars ASR en Nationale-Nederlanden. ‘We vragen aandeelhouders om hun directies de opdracht te geven deze klanten eindelijk recht te doen’, aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond.
 • ontwoekerstappenplan
  12 dec.

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.