icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Hypotheek-Icoon-150

Compenseer mijn woekerpolis!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Strijd mee!

Geldgids onthult woekerpolistrucs

Nieuws | Verzekeraars gebruikten trucs om zo veel mogelijk polissen te verkopen én er zo veel mogelijk aan te verdienen. De Consumentenbond ontdekte twaalf geniepige foefjes.
Barbara van der Est
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  4 december 2014


De Geldgids onderzocht een aantal polissen en legde twaalf trucs bloot; de lijst is woekerpolissen-trukendoos-100x100pixniet uitputtend. Gedupeerden werden eerst verleid doordat maatschappijen offertes maakten met onrealistisch hoge eindkapitalen. Verzekeraars waren niet duidelijk of zwegen over de kosten die uit de poliswaarde werden afgehaald. Ook werd niet verteld dat de "ingebouwde" overlijdensrisicopremie omhoog gaat zodra het slecht gaat met de beleggingen. Door al deze trucs zijn miljoenen consumenten gedupeerd.

Iedere woekerpolis bevat minstens één truc. Het herkennen van trucs helpt bij het claimen van meer compensatie. De Consumentenbond adviseert om bij de verzekeraar een kostenoverzicht op te vragen van alle kosten, inclusief de overlijdensrisicopremie, over de hele looptijd. Daarna kunnen gedupeerden checken of alle kosten uit het overzicht in de offerte, brochure of productvoorwaarden staan. Bij onvoldoende informatie hierover hebben woekerpolishouders mogelijk een sterke zaak. Voor het claimen van meer compensatie kunnen consumenten zich aansluiten bij een claimorganisatie of een individuele claim indienen.

Nieuw & interessant

 • stapel-dossiers-woekerpolis
  Nieuws  |  9 apr.

  Kifid gaat woekerpolis-klachten nu behandelen

  Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) gaat de 700 klachten over woekerpolissen die al jaren in de wacht staan nu eindelijk behandelen.
 • nationale ontwoekerdag 1
  13 mrt.

  Nationale Ontwoekerdag groot succes

  Op de Nationale Ontwoekerdag werden de bezoekers geholpen door tientallen vrijwillige adviseurs en deskundigen.
 • nieuwsbericht woekerpolissen

  Woekerpolisdeal Allianz onacceptabel

  De overeenkomst tussen Allianz en enkele claimorganisaties over woekerpolissen, krijgt forse kritiek van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. De Consumentenbond en de stichting vinden de compensatie te mager.

 • ontwoekerstappenplan

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.