icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Hypotheek-Icoon-150

Compenseer mijn woekerpolis!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Strijd mee!

Aandelenlease: volledige schadevergoeding

Nieuws | Consumenten die via een tussenpersoon een aandelenleasecontract hebben afgesloten, krijgen 100% vergoeding van de schade die ze hebben geleden. Dit blijkt uit een uitspraak van de Hoge Raad van 2 september. Het gerechtshof oordeelde eerder dat bij advisering van de tussenpersoon zonder vergunning 80% vergoed moest worden. De Hoge Raad maakt daar nu 100% van.
Barbara van der Est
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  13 september 2016

aandelenlease woekerpolis

Voor wie geldt deze uitspraak?

De uitspraak van de Hoge Raad geldt voor mensen die via een tussenpersoon een aandelenleaseproduct van Dexia hebben afgesloten. De tussenpersonen beschikten niet over de vergunning die nodig was voor advisering over aandelen. Slechts een heel kleine groep gedupeerden kan nog extra geld claimen voor een Dexia aandelenleaseproduct. Het gaat om mensen die destijds een opt-out verklaring hebben getekend bij de notaris voor de Duisenbergregeling én waarbij de vordering niet is verjaard. Verjaring is te voorkomen door iedere 5 jaar een stuitingsbrief te sturen naar de maatschappij of door je aan te sluiten bij een collectief of stichting.

Voor wie geldt deze uitspraak niet?

Heb je destijds al gebruik gemaakt van de tegemoetkoming middels een algemene compensatieregeling, de zogenaamde Duisenbergregeling, dan geldt deze uitspraak niet.

Aegon Sprintplan

Bij belangenbehartiger Consumentenclaim kun je momenteel terecht als je een Aegon Sprintplan hebt afgesloten. Hiervoor is een collectieve procedure gestart waarbij de uitspraak van de Hoge Raad van 2 september geldt.

Lees meer:

Nieuw & interessant

 • nieuwsbericht woekerpolissen
  14 jul.

  Woekerpolisdeal Allianz onacceptabel

  De overeenkomst tussen Allianz en enkele claimorganisaties over woekerpolissen, krijgt forse kritiek van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. De Consumentenbond en de stichting vinden de compensatie te mager.

 • nieuwsbericht woekerpolissen
  Nieuws  |  19 feb.

  Hulp bij woekerpolis op Nationale Ontwoekerdag

  Consumenten die willen weten wat ze moeten doen met hun woekerpolis, kunnen woensdag 7 maart terecht op de Nationale Ontwoekerdag in Utrecht.
 • woekerpolis faillissementswet
  19 dec.

  Verdwijntruc woekerpolis: faillissementswet

  Met een nieuwe wet probeert de overheid de gevolgen van de woekerpolisaffaire in te dammen. De verzekerde wordt mede aansprakelijk.
 • ontwoekerstappenplan
  12 dec.

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.