icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Hypotheek-Icoon-150

Compenseer mijn woekerpolis!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Strijd mee!

AFM keurt geheime woekerpolisdeals af

Nieuws | De Autoriteit Financiële Markten reageert afkeurend op de geheimhoudingsverplichting die verzekeraars opleggen aan woekerpolisgedupeerden met een individuele schikking.
Barbara van der Est
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  4 september 2014


Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat consumenten die individueel klagen bij hun verzekeraar over de lage standaardcompensatie vaak een hogere vergoeding krijgen van hun maatschappij. De gedupeerde moet dan wel voor geheimhouding tekenen.

De AFM zegt verzekeraars niet te kunnen dwingen om te stoppen met de geheimhoudingsplicht. Het gaat volgens de toezichthouder om een relatie tussen een individuele klant een verzekeraar. De AFM gaat wel gesprekken voeren met verzekeraars.

Stop geheimhouding 

De Consumentenbond is blij dat de AFM zijn afkeuring uitspreekt en is benieuwd naar  de uitkomst van de gesprekken. De Consumentenbond vindt dat verzekeraars moeten stoppen met deze praktijk.

Door schikkingen geheim te houden willen verzekeraars voorkomen dat ook andere gedupeerden hier hun voordeel kunnen doen. Verzekeraars doen nu net alsof hun eigen collectieve compensatieregelingen toereikend zijn. Deze regelingen zijn afgesproken met de stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim en doen volgens de Consumentenbond grote groepen consumenten tekort. Deze regelingen vergoeden slechts een deel van de schade.

Verzekeraars, onderneem actie

De Consumentenbond vindt  het van de gekke dat verzekeraars de schade van talloze gedupeerden nog niet redelijk hebben vergoed. Hun regelingen zijn gebaseerd op de Wabeke-norm, een norm die te gunstig is voor de verzekeraars.

De Consumentenbond vindt dat verzekeraars  zelf in beweging moeten komen om hun klanten recht te doen. De Consumentenbond zal hiertoe dit najaar een eisenpakket bij de sector indienen. 

Bron bericht: NOS.

Wat vindt jij van deze geheime deals? Praat mee!

Nieuw & interessant

 • nieuwsbericht woekerpolissen
  14 jul.

  Woekerpolisdeal Allianz onacceptabel

  De overeenkomst tussen Allianz en enkele claimorganisaties over woekerpolissen, krijgt forse kritiek van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. De Consumentenbond en de stichting vinden de compensatie te mager.

 • nationale ontwoekerdag 1
  13 mrt.

  Nationale Ontwoekerdag groot succes

  Op de Nationale Ontwoekerdag werden de bezoekers geholpen door tientallen vrijwillige adviseurs en deskundigen.
 • nieuwsbericht woekerpolissen
  Nieuws  |  19 feb.

  Hulp bij woekerpolis op Nationale Ontwoekerdag

  Consumenten die willen weten wat ze moeten doen met hun woekerpolis, kunnen woensdag 7 maart terecht op de Nationale Ontwoekerdag in Utrecht.
 • ontwoekerstappenplan
  12 dec.

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.