icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Woekerpolissen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Woekerpolissen.


2018

Nieuws | 26 november 2018

Achmea wil niet praten over schikking woekerpolissen

​​​​​​​Achmea wil niet met de Consumentenbond en Vereniging Woekerpolis in gesprek over een compensatieregeling.

Nieuws | 27 juli 2018

ASR moet onduidelijke poliskosten terugbetalen

De Commissie van Beroep van klachtenloket Kifid oordeelt dat ASR maandelijkse poliskosten moet terugbetalen aan een klant.

Nieuws | 11 juli 2018

Nieuw machtsblok consumenten van start

Consumentenbond en ConsumentenClaim bundelen hun krachten. Samen gaan zij de belangen van consumenten in massaclaims behartigen. Ze hebben daarvoor een nieuw bedrijf opgericht onder de naam Consumentenbond Claimservice.

Nieuws | 9 april 2018

Kifid gaat woekerpolis-klachten nu behandelen

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) gaat de 700 klachten over woekerpolissen die al jaren in de wacht staan nu eindelijk behandelen.

13 maart 2018

Nationale Ontwoekerdag groot succes

Op de Nationale Ontwoekerdag werden de bezoekers geholpen door tientallen vrijwillige adviseurs en deskundigen.

Nieuws | 19 februari 2018

Hulp bij woekerpolis op Nationale Ontwoekerdag

Consumenten die willen weten wat ze moeten doen met hun woekerpolis, kunnen woensdag 7 maart terecht op de Nationale Ontwoekerdag in Utrecht.

2017

Nieuws | 4 juli 2017

Woekerpolisdeal Allianz onacceptabel

De overeenkomst tussen Allianz en enkele claimorganisaties over woekerpolissen, krijgt forse kritiek van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. De Consumentenbond en de stichting vinden de compensatie te mager.

Nieuws | 23 juni 2017

Nationale-Nederlanden-moet betalen voor woekerpolis

Nationale-Nederlanden moet een klant de kosten voor het afsluiten van zijn woekerpolis terugbetalen. Dankzij deze uitspraak kunnen ook andere gedupeerden compensatie eisen.

Nieuws | 31 mei 2017

Aandeelhouders aangesproken op woekerpolisaffaire

Om aandacht te vragen voor het lot van woekerpolisgedupeerden, bezoekt de Consumentenbond op 31 mei en 1 juni de aandeelhoudersvergaderingen van verzekeraars ASR en Nationale-Nederlanden. ‘We vragen aandeelhouders om hun directies de opdracht te geven deze klanten eindelijk recht te doen’, aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond.

Nieuws | 11 mei 2017

ASR moet hoge kosten woekerpolis terugbetalen

ASR moet van het gerechtshof Den Bosch de ingehouden kosten inclusief wettelijk rente op een Falcon Levensplan-woekerpolis aan een klant terugbetalen.

Nieuws | 27 maart 2017

Nationale-Nederlanden gedaagd om woekerpolissen

Nationale-Nederlanden heeft honderdduizenden klanten met een woekerpolis nog steeds geen redelijke compensatie betaald. De Consumentenbond start daarom een rechtszaak tegen de verzekeraar.

Nieuws | 3 februari 2017

ASR-klant wint zaak om woekerpolis

Deze week deden de Geschillencommissie van het Kifid én de rechter uitspraak in procedures tegen verzekeraar ASR over woekerpolissen. Wat betekenen de uitspraken voor gedupeerden?

2016

Nieuws | 12 december 2016

ASR voor de rechter om Waerdye-polis

De Consumentenbond stapt naar de rechter, omdat ASR weigert woekerpolisklanten gelijk te behandelen. Gesprekken van de Consumentenbond met ASR hierover zijn op niets uitgelopen.

12 december 2016

Verdwijntruc woekerpolis: faillissementswet

Met een nieuwe wet probeert de overheid de gevolgen van de woekerpolisaffaire in te dammen. De verzekerde wordt mede aansprakelijk.

Nieuws | 13 september 2016

Aandelenlease: volledige schadevergoeding

Consumenten die via een tussenpersoon een aandelenleasecontract hebben afgesloten, krijgen 100% vergoeding van de schade die ze hebben geleden. Dit blijkt uit een uitspraak van de Hoge Raad van 2 september.

Nieuws | 11 augustus 2016

Verzekeraars mogen woekerpolisklanten opsporen

Verzekeraars kunnen zich niet meer verschuilen achter de onvindbaarheid van woekerpolisklanten. Zo klaagde Achmea eind 2014 in een brief aan het Ministerie van Financiën dat hij veel woekerpolisklanten niet kon bereiken voor hersteladvies omdat ze waren verhuisd.

Nieuws | 7 juli 2016

Adviesloket Woekerpolis: niet onafhankelijk

Het Verbond van verzekeraars is een eigen adviesloket gestart voor gratis hersteladvies van woekerpolissen. Dit advies is niet onafhankelijk en schadevergoeding is niet bespreekbaar.

21 juni 2016

Ontwoekerstappenplan

De ontwoekertool is gemaakt door PolisRepair. PolisRepair is een onafhankelijk advieskantoor gespecialiseerd in woekerpolissen. Op de website van PolisRepair worden verschillende gratis diensten aangeboden waarmee je zelf kunt onderzoeken of je een woekerpolis hebt en wat je eraan kunt doen.

19 mei 2016

Archief Woekerpolissen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Woekerpolissen.

19 mei 2016

Woekerpolissen

Lees alles over woekerpolissen en bekijk onze tips om van je polis af te komen en compensatie te eisen.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in