icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Van hypotheek tot verhuisdoos |

Stap voor stap naar je nieuwe huis.

icoon nieuw huis

Archief Woekerpolissen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Woekerpolissen.


2017

Nieuws | 4 juli 2017

Woekerpolisdeal Allianz onacceptabel

De overeenkomst tussen Allianz en enkele claimorganisaties over woekerpolissen, krijgt forse kritiek van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. De Consumentenbond en de stichting vinden de compensatie te mager.

Nieuws | 23 juni 2017

Nationale-Nederlanden-moet betalen voor woekerpolis

Nationale-Nederlanden moet een klant de kosten voor het afsluiten van zijn woekerpolis terugbetalen. Dankzij deze uitspraak kunnen ook andere gedupeerden compensatie eisen.

Nieuws | 31 mei 2017

Aandeelhouders aangesproken op woekerpolisaffaire

Om aandacht te vragen voor het lot van woekerpolisgedupeerden, bezoekt de Consumentenbond op 31 mei en 1 juni de aandeelhoudersvergaderingen van verzekeraars ASR en Nationale-Nederlanden. ‘We vragen aandeelhouders om hun directies de opdracht te geven deze klanten eindelijk recht te doen’, aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond.

Nieuws | 11 mei 2017

ASR moet hoge kosten woekerpolis terugbetalen

ASR moet van het gerechtshof Den Bosch de ingehouden kosten inclusief wettelijk rente op een Falcon Levensplan-woekerpolis aan een klant terugbetalen.

Nieuws | 27 maart 2017

Nationale-Nederlanden gedaagd om woekerpolissen

Nationale-Nederlanden heeft honderdduizenden klanten met een woekerpolis nog steeds geen redelijke compensatie betaald. De Consumentenbond start daarom een rechtszaak tegen de verzekeraar.

Nieuws | 3 februari 2017

ASR-klant wint zaak om woekerpolis

Deze week deden de Geschillencommissie van het Kifid én de rechter uitspraak in procedures tegen verzekeraar ASR over woekerpolissen. Wat betekenen de uitspraken voor gedupeerden?

2016

Nieuws | 12 december 2016

ASR voor de rechter om Waerdye-polis

De Consumentenbond stapt naar de rechter, omdat ASR weigert woekerpolisklanten gelijk te behandelen. Gesprekken van de Consumentenbond met ASR hierover zijn op niets uitgelopen.

12 december 2016

Verdwijntruc woekerpolis: faillissementswet

Met een nieuwe wet probeert de overheid de gevolgen van de woekerpolisaffaire in te dammen. De verzekerde wordt mede aansprakelijk.

Nieuws | 13 september 2016

Aandelenlease: volledige schadevergoeding

Consumenten die via een tussenpersoon een aandelenleasecontract hebben afgesloten, krijgen 100% vergoeding van de schade die ze hebben geleden. Dit blijkt uit een uitspraak van de Hoge Raad van 2 september.

Nieuws | 11 augustus 2016

Verzekeraars mogen woekerpolisklanten opsporen

Verzekeraars kunnen zich niet meer verschuilen achter de onvindbaarheid van woekerpolisklanten. Zo klaagde Achmea eind 2014 in een brief aan het Ministerie van Financiën dat hij veel woekerpolisklanten niet kon bereiken voor hersteladvies omdat ze waren verhuisd.

Nieuws | 7 juli 2016

Adviesloket Woekerpolis: niet onafhankelijk

Het Verbond van verzekeraars is een eigen adviesloket gestart voor gratis hersteladvies van woekerpolissen. Dit advies is niet onafhankelijk en schadevergoeding is niet bespreekbaar.

21 juni 2016

Ontwoekerstappenplan

De ontwoekertool is gemaakt door PolisRepair. PolisRepair is een onafhankelijk advieskantoor gespecialiseerd in woekerpolissen. Op de website van PolisRepair worden verschillende gratis diensten aangeboden waarmee je zelf kunt onderzoeken of je een woekerpolis hebt en wat je eraan kunt doen.

19 mei 2016

Woekerpolissen

Lees alles over woekerpolissen en bekijk onze tips om van je polis af te komen en compensatie te eisen.

19 mei 2016

Archief Woekerpolissen

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Woekerpolissen.

Nieuws | 15 april 2016

Geslaagde demonstratie bij ASR

Vrijdag 15 april verzamelden bijna honderd consumenten met een Waerdye-polis van ASR zich bij het hoofdkantoor van deze verzekeraar om samen met de Consumentenbond te demonstreren tegen de oneerlijke behandeling van gedupeerden met deze woekerpolis.

Nieuws | 15 april 2016

Uitspraak Kifid: adviesvergoeding omzetten woekerpolis buitenproportioneel

De Geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft op 30 maart geoordeeld dat een adviseur veel te hoge advieskosten in rekening bracht voor het hersteladvies van een woekerpolis.

Nieuws | 29 maart 2016

Overwinning van woekerpolis­gedupeerden op Nationale-Nederlanden

Voor gedupeerden met een woekerpolis van Nationale-Nederlanden is een belangrijke overwinning geboekt.

Nieuws | 28 maart 2016

Dijsselbloem moet ingrijpen bij verzekeraar ASR

Het is de hoogste tijd dat minister Dijsselbloem (Financiën) verzekeraar ASR dwingt zijn woekerpolisklanten rechtvaardig te behandelen. De Consumentenbond vraagt dit in een brief aan de minister.

Nieuws | 25 februari 2016

Hersteladvies woekerpolis moet binnen redelijke termijn

De Geschillencommissie van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft op 16 februari geoordeeld dat het hersteladvies over een woekerpolis te laat heeft plaatsgevonden.

Nieuws | 2 februari 2016

Tien keer hogere vergoeding voor woekerpolis

27 januari jl. kende het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) een compensatie van circa €20.000 toe aan een gedupeerde met een polis voor aanvullend pensioen bij Centraal Beheer Achmea. Deze compensatie is 10 keer zo hoog als de eerdere tegemoetkoming van €2000 die de verzekeraar betaalde.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in