icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Hypotheek-Icoon-150

Compenseer mijn woekerpolis!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Strijd mee!

Geruisloos oversluiten zonder bombarie

Nieuws | Geruisloos oversluiten van verzekering naar banksparen: het moet kunnen. Verbazingwekkend genoeg werken nog niet alle banken en verzekeraars hieraan mee.
Barbara van der Est
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  2 mei 2012

Snel naar:


In 2003 heeft het Verbond van Verzekeraars de Overeenkomst Stroomlijning Kapitaaloverdrachten (OSK) opgesteld. Verzekeraars die deze overeenkomst tekenen, beloven mee te werken aan een fiscaalvriendelijke overstap van verzekeringskapitaal naar een andere verzekering. Sinds 2009 is deze overeenkomst uitgebreid met de overstap van verzekeringshypotheek naar een bankspaarhypotheek.

Zaken niet op orde

Vrijwel alle verzekeraars en banken hebben de overeenkomst getekend. Maar dat zegt dus niet alles. Zelfs bij grote aanbieders als ING en de SNS Bank is dit nog steeds niet mogelijk om een kapitaalverzekering over te sluiten naar bankspaarproduct. Acht aanbieders werken zelfs niet mee als het gaat om oversluiten naar een bankspaarrekening binnen het eigen bedrijf. Wel kun je bij alle aanbieders oversluiten van een verzekering naar een andere aanbieder. De banken en verzekeraars brengen geen kosten in rekening voor het fiscaal geruisloos oversluiten. In een aantal gevallen is wel sprake van afkoopkosten.

BLG, Centraal Beheer Achmea, ING, RegioBank, SNS Bank en Woonfonds geven aan dat de fiscaalvriendelijke overdracht in de loop van dit jaar mogelijk wordt. We wachten in spanning af.

Bekijk meer informatie over de oversluitmogelijkheden van verzekering naar banksparen en de status per verzekeraar rondom geruisloos oversluiten van verzekering naar banksparen.

Nieuw & interessant

 • stapel-dossiers-woekerpolis
  Nieuws  |  9 apr.

  Kifid gaat woekerpolis-klachten nu behandelen

  Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) gaat de 700 klachten over woekerpolissen die al jaren in de wacht staan nu eindelijk behandelen.
 • nationale ontwoekerdag 1
  13 mrt.

  Nationale Ontwoekerdag groot succes

  Op de Nationale Ontwoekerdag werden de bezoekers geholpen door tientallen vrijwillige adviseurs en deskundigen.
 • nieuwsbericht woekerpolissen

  Woekerpolisdeal Allianz onacceptabel

  De overeenkomst tussen Allianz en enkele claimorganisaties over woekerpolissen, krijgt forse kritiek van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. De Consumentenbond en de stichting vinden de compensatie te mager.

 • ontwoekerstappenplan

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.