icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Welk type consument ben jij? Doe mee.|

Iedereen heeft verschillende wensen en behoeften. Daar weten wij graag meer over.

Sitewide Promo cartquiz
Sparen

Ontwoeker mee!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Steun de actie!

Geruisloos oversluiten zonder bombarie

Nieuws | Geruisloos oversluiten van verzekering naar banksparen: het moet kunnen. Verbazingwekkend genoeg werken nog niet alle banken en verzekeraars hieraan mee.
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  2 mei 2012

Hoofdpunten uit dit artikel


In 2003 heeft het Verbond van Verzekeraars de Overeenkomst Stroomlijning Kapitaaloverdrachten (OSK) opgesteld. Verzekeraars die deze overeenkomst tekenen, beloven mee te werken aan een fiscaalvriendelijke overstap van verzekeringskapitaal naar een andere verzekering. Sinds 2009 is deze overeenkomst uitgebreid met de overstap van verzekeringshypotheek naar een bankspaarhypotheek.

Zaken niet op orde

Vrijwel alle verzekeraars en banken hebben de overeenkomst getekend. Maar dat zegt dus niet alles. Zelfs bij grote aanbieders als ING en de SNS Bank is dit nog steeds niet mogelijk om een kapitaalverzekering over te sluiten naar bankspaarproduct. Acht aanbieders werken zelfs niet mee als het gaat om oversluiten naar een bankspaarrekening binnen het eigen bedrijf. Wel kun je bij alle aanbieders oversluiten van een verzekering naar een andere aanbieder. De banken en verzekeraars brengen geen kosten in rekening voor het fiscaal geruisloos oversluiten. In een aantal gevallen is wel sprake van afkoopkosten.

BLG, Centraal Beheer Achmea, ING, RegioBank, SNS Bank en Woonfonds geven aan dat de fiscaalvriendelijke overdracht in de loop van dit jaar mogelijk wordt. We wachten in spanning af.

Bekijk meer informatie over de oversluitmogelijkheden van verzekering naar banksparen en de status per verzekeraar rondom geruisloos oversluiten van verzekering naar banksparen.Meer nieuws

Meer nieuws

Nieuw & interessant

 • Woekerpolis ASR
  Nieuws  |  3 feb.

  ASR-klant wint zaak om woekerpolis

  Deze week deden de Geschillencommissie van het Kifid én de rechter uitspraak in procedures tegen verzekeraar ASR over woekerpolissen. Wat betekenen de uitspraken voor gedupeerden?

 • ASR
  Nieuws  |  12 dec.

  ASR voor de rechter om Waerdye-polis

  De Consumentenbond stapt naar de rechter, omdat ASR weigert woekerpolisklanten gelijk te behandelen. Gesprekken van de Consumentenbond met ASR hierover zijn op niets uitgelopen.

   2 reacties
 • woekerpolis faillissementswet
  12 dec.

  Verdwijntruc woekerpolis: faillissementswet

  Met een nieuwe wet probeert de overheid de gevolgen van de woekerpolisaffaire in te dammen. De verzekerde wordt mede aansprakelijk.

 • ontwoekerstappenplan

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.