icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Hypotheek-Icoon-150

Compenseer mijn woekerpolis!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Strijd mee!

Kifid schort woekerpolis uitspraken op

Nieuws|Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) schort tot het eind van het jaar de uitspraken in woekerpoliszaken op. De klachteninstantie wil wachten op de uitspraak van het Europese Hof van Justitie eind dit jaar tegen Nationale Nederlanden.

Barbara van der Est

Barbara van der Est , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:15 oktober 2014


Het Kifid verwacht dat de uitspraak onderdelen bevat die relevant zijn voor de beoordeling van klachten over beleggingsverzekeringen. In juni 2014 is er al een belangrijk tussenvonnis geweest in de zaak tegen Nationale Nederlanden. De verzekeraar had haar klanten beter moeten informeren over de kosten in deze beleggingsverzekering. Alleen als een klant alle kosten kent, kan hij een goed besluit nemen om een product wél of niet af te sluiten.

De Geschillencommissie van het Kifid schort alle woekerpoliszaken tijdelijk op en hervat de behandeling na de uitspraak van het Europese Hof.

Uitzondering

Er is echter een uitzondering. Woekerpoliszaken waarin een mondelinge behandeling is aangekondigd gaan gewoon door. De uitspraak wordt echter pas gedaan na het oordeel van het Europese Hof. Dit geldt ook voor woekerpoliszaken waar de behandeling al heeft plaatsgevonden, maar waar nog geen definitieve uitspraak is gedaan.

Als de uitspraak van het Europese Hof daartoe aanleiding geeft, kan er een extra schriftelijke ronde worden ingelast in de lopende procedures.

Lees ook: 

Nieuw & interessant

 • Uitspraak-Kifid-adviesvergoeding-woekerpolis-buitenproportioneel
  Nieuws  |  27 jul.

  ASR moet onduidelijke poliskosten terugbetalen

  De Commissie van Beroep van klachtenloket Kifid oordeelt dat ASR maandelijkse poliskosten moet terugbetalen aan een klant.
 • claimservice-nieuws
  Nieuws  |  11 jul.

  Nieuw machtsblok consumenten van start

  Consumentenbond en ConsumentenClaim bundelen hun krachten. Samen gaan zij de belangen van consumenten in massaclaims behartigen. Ze hebben daarvoor een nieuw bedrijf opgericht onder de naam Consumentenbond Claimservice.
 • nieuwsbericht woekerpolissen

  Woekerpolisdeal Allianz onacceptabel

  De overeenkomst tussen Allianz en enkele claimorganisaties over woekerpolissen, krijgt forse kritiek van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. De Consumentenbond en de stichting vinden de compensatie te mager.

 • ontwoekerstappenplan

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.