icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017
Hypotheek-Icoon-150

Compenseer mijn woekerpolis!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Strijd mee!

Maatregelen Aegon ter discussie

Nieuws | Volgens ConsumentenClaim stellen de maatregelen die Aegon neemt voor hun woekerpolissen weinig voor. De verzekeraar belooft de woekercompensatie direct in de polis te storten en verlaagt volgend jaar de kosten van beleggingsverzekeringen naar 1,25%.
Barbara van der Est
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  12 juni 2012


Het besluit komt voort uit de regeling die Aegon al in 2009 trof met onder andere stichting Verliespolis en Woekerpolis Claim. De verzekeraar geeft hiermee het goede voorbeeld. Op Nationale Nederlanden na heeft nog geen andere verzekeraar deze maatregelen genomen. Pieter Lijesen, woordvoerder stichting ConsumentenClaim, noemt de maatregelen echter een fopspeen. 'Het direct storten van de compensatie in de polis betekent niets. Stel dat Aegon nu 400 euro stort als contante waarde. Deze waarde groeit in de resterende looptijd aan tot 2000 op einddatum en kost Aegon dus niets extra.' Het verlagen van de kosten naar 1,25% is volgens Lijesen een noodmaatregel. 'Aegon is meer dan andere verzekeraars afhankelijk van de premieinkomsten van hun beleggingsverzekeringen. Veel polishouders zeggen momenteel hun beleggingspolis op. Dat merken ze flink bij Aegon.'

Verliespolis

Volgens stichting Verliespolis moet met ASR, Achmea, Delta Lloyd en SNS Reaal nog flankerend beleid worden uitgewerkt in een aanvullende overeenkomst. Kostenverlaging is hierbij het uitgangspunt. Verliespolis geeft aan dat, met uitzondering van Loyalis en Cordares , met de middelgrote en kleine verzekeraars nog geen transparante regelingen zijn getroffen.

Overstappen

Er zijn ook andere mogelijke om van je woekerpolis af te komen, zoals banksparen. Bekijk de verschillende opties.

Bron: Algemeen Dagblad

Nieuw & interessant

 • nieuwsbericht woekerpolissen
  14 jul.

  Woekerpolisdeal Allianz onacceptabel

  De overeenkomst tussen Allianz en enkele claimorganisaties over woekerpolissen, krijgt forse kritiek van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. De Consumentenbond en de stichting vinden de compensatie te mager.

 • Overwinning-woekerpolisgedupeerden-op-Nationale-Nederlanden
  Nieuws  |  23 jun.

  Nationale-Nederlanden-moet betalen voor woekerpolis

  Nationale-Nederlanden moet een klant de kosten voor het afsluiten van zijn woekerpolis terugbetalen. Dankzij deze uitspraak kunnen ook andere gedupeerden compensatie eisen.
 • nieuwsbericht woekerpolissen
  Nieuws  |  31 mei.

  Aandeelhouders aangesproken op woekerpolisaffaire

  Om aandacht te vragen voor het lot van woekerpolisgedupeerden, bezoekt de Consumentenbond op 31 mei en 1 juni de aandeelhoudersvergaderingen van verzekeraars ASR en Nationale-Nederlanden. ‘We vragen aandeelhouders om hun directies de opdracht te geven deze klanten eindelijk recht te doen’, aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond.
 • ontwoekerstappenplan
  12 dec.

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.