icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Hypotheek-Icoon-150

Compenseer mijn woekerpolis!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Strijd mee!

Meldpunt AFM voor woekerpolissen

Nieuws|Van je woekerpolis afkomen is niet gemakkelijk. Kosteloos overstappen wordt nog steeds bemoeilijkt door verzekeraars. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) raadt consumenten aan vragen en klachten hierover te melden.

Barbara van der Est

Barbara van der Est , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:10 mei 2012


Eind 2011 heeft minister de Jager verzekeraars opgeroepen gedupeerden van een woekerpolis te laten gaan: geen kosten en gratis advies bij overstappen óf een goed alternatief bieden. Zoals bekend is het nog steeds niet zo'n feest. Ondanks dat de meeste verzekeraars hun medewerking hebben toegezegd, lijkt het woekeren te blijven sluimeren. Wanneer je je verzekeraar (advies)kosten in rekening brengt bij overstappen, kun je dit melden bij de AFM.

Meldpunt bij overstapkosten

De AFM heeft een meldpunt. Hier kun je een klacht kwijt als je verzekeraar of tussenpersoon je niet kosteloos helpt met je woekerpolis. Je krijgt geen individuele reactie op je klacht. De AFM kijkt of er nader onderzoek nodig is op basis van de meldingen en spreekt indien nodig de verzekeraars en tussenpersonen aan.

Verzekeraars vergelijken

Het is het raadzaam verzekeraars te vergelijken bij oversluiten: leg verschillende offertes naast het aanbod van je huidige verzekeraar. Zo zie je waar je het goedkoopst uit bent.

Bron: AFM

Nieuw & interessant

 • Uitspraak-Kifid-adviesvergoeding-woekerpolis-buitenproportioneel
  Nieuws  |  27 jul.

  ASR moet onduidelijke poliskosten terugbetalen

  De Commissie van Beroep van klachtenloket Kifid oordeelt dat ASR maandelijkse poliskosten moet terugbetalen aan een klant.
 • claimservice-nieuws
  Nieuws  |  11 jul.

  Nieuw machtsblok consumenten van start

  Consumentenbond en ConsumentenClaim bundelen hun krachten. Samen gaan zij de belangen van consumenten in massaclaims behartigen. Ze hebben daarvoor een nieuw bedrijf opgericht onder de naam Consumentenbond Claimservice.
 • nieuwsbericht woekerpolissen

  Woekerpolisdeal Allianz onacceptabel

  De overeenkomst tussen Allianz en enkele claimorganisaties over woekerpolissen, krijgt forse kritiek van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. De Consumentenbond en de stichting vinden de compensatie te mager.

 • ontwoekerstappenplan

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.