icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Genomineerd voor Website van het Jaar |

Wij gaan ervoor. Jij ook? Stem meteen

website van het jaar 2017
Hypotheek-Icoon-150

Compenseer mijn woekerpolis!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Strijd mee!

Nationale Nederlanden moet kosten woekerpolis terugbetalen

Nieuws | Nationale Nederlanden moet de 'eerste kosten' van woekerpolissen terugbetalen, omdat de verzekeraar hierover niet duidelijk was.
Barbara van der Est
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  22 mei 2013Dit blijkt uit een tussenuitspraak van het financiële klachteninstituut Kifid. Houders van een polis van Nationale Nederlanden met dezelfde voorwaarden komen in principe ook in aanmerking voor een schadevergoeding, die bestaat uit deze kosten en de misgelopen rendement daarop. Die onterechte kosten kunnen oplopen tot een paar duizend euro per polis. De definitieve uitspraak van het Kifid over de hoogte van het misgelopen rendement volgt nog.

In totaal heeft Nationale Nederlanden tot 2008 bijna 700.000 woekerpolissen onder dezelfde algemene voorwaarden verkocht. Al deze polishouders hebben  niet automatisch recht op een schadevergoeding maar moeten zelf een klacht indienen bij het Kifid. Nationale Nederlanden kan nog in beroep gaan tegen deze uitspraak.

Bron: Follow the money

Nieuw & interessant

 • nieuwsbericht woekerpolissen
  14 jul.

  Woekerpolisdeal Allianz onacceptabel

  De overeenkomst tussen Allianz en enkele claimorganisaties over woekerpolissen, krijgt forse kritiek van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. De Consumentenbond en de stichting vinden de compensatie te mager.

 • Overwinning-woekerpolisgedupeerden-op-Nationale-Nederlanden
  Nieuws  |  23 jun.

  Nationale-Nederlanden-moet betalen voor woekerpolis

  Nationale-Nederlanden moet een klant de kosten voor het afsluiten van zijn woekerpolis terugbetalen. Dankzij deze uitspraak kunnen ook andere gedupeerden compensatie eisen.
 • nieuwsbericht woekerpolissen
  Nieuws  |  31 mei.

  Aandeelhouders aangesproken op woekerpolisaffaire

  Om aandacht te vragen voor het lot van woekerpolisgedupeerden, bezoekt de Consumentenbond op 31 mei en 1 juni de aandeelhoudersvergaderingen van verzekeraars ASR en Nationale-Nederlanden. ‘We vragen aandeelhouders om hun directies de opdracht te geven deze klanten eindelijk recht te doen’, aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond.
 • ontwoekerstappenplan
  12 dec.

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.