icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Hypotheek-Icoon-150

Compenseer mijn woekerpolis!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Strijd mee!

Nationale Nederlanden moet kosten woekerpolis terugbetalen

Nieuws | Nationale Nederlanden moet de 'eerste kosten' van woekerpolissen terugbetalen, omdat de verzekeraar hierover niet duidelijk was.
Barbara van der Est
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  22 mei 2013Dit blijkt uit een tussenuitspraak van het financiële klachteninstituut Kifid. Houders van een polis van Nationale Nederlanden met dezelfde voorwaarden komen in principe ook in aanmerking voor een schadevergoeding, die bestaat uit deze kosten en de misgelopen rendement daarop. Die onterechte kosten kunnen oplopen tot een paar duizend euro per polis. De definitieve uitspraak van het Kifid over de hoogte van het misgelopen rendement volgt nog.

In totaal heeft Nationale Nederlanden tot 2008 bijna 700.000 woekerpolissen onder dezelfde algemene voorwaarden verkocht. Al deze polishouders hebben  niet automatisch recht op een schadevergoeding maar moeten zelf een klacht indienen bij het Kifid. Nationale Nederlanden kan nog in beroep gaan tegen deze uitspraak.

Bron: Follow the money

Nieuw & interessant

 • nieuwsbericht woekerpolissen
  14 jul.

  Woekerpolisdeal Allianz onacceptabel

  De overeenkomst tussen Allianz en enkele claimorganisaties over woekerpolissen, krijgt forse kritiek van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. De Consumentenbond en de stichting vinden de compensatie te mager.

 • nieuwsbericht woekerpolissen
  Nieuws  |  19 feb.

  Hulp bij woekerpolis op Nationale Ontwoekerdag

  Consumenten die willen weten wat ze moeten doen met hun woekerpolis, kunnen woensdag 7 maart terecht op de Nationale Ontwoekerdag in Utrecht.
 • woekerpolis faillissementswet
  19 dec.

  Verdwijntruc woekerpolis: faillissementswet

  Met een nieuwe wet probeert de overheid de gevolgen van de woekerpolisaffaire in te dammen. De verzekerde wordt mede aansprakelijk.
 • ontwoekerstappenplan
  12 dec.

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.