icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest
Hypotheek-Icoon-150

Compenseer mijn woekerpolis!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Strijd mee!

Nationale Nederlanden ontwoekert het meest

Nieuws|De afgelopen 20 jaar hebben verzekeraars in Nederland ruim 7 miljoen beleggingsverzekeringen verkocht. De kosten die ze rekenden woekerden vaak de pan uit. Verzekeraars lijken nu eindelijk eieren voor hun geld te kiezen.

Barbara van der Est

Barbara van der Est , Expert Geld & Verzekering Gepubliceerd op:2 mei 2012


Nationale Nederlanden koploper

De meeste verzekeraars met woekerpolissen hebben toegezegd loyaal mee te werken als je wilt overstappen van je dure beleggingsverzekering naar een goedkoper product. Ze geven gratis advies en brengen meestal geen kosten meer in rekening. Nationale Nederlanden gaat nog een stap verder: de verzekeraar verlaagt vanaf 1 januari 2013 de kosten tot maximaal 1,25 % per jaar voor alle bestaande beleggingsverzekeringen. Ook Achmea heeft toegezegd voor FBTO en Centraal Achmea lagere kosten te gaan rekenen. Een goed voorbeeld voor de andere verzekeraars.

Richting de finish

Alle grote verzekeraars, te weten Nationale Nederlanden, ASR, Achmea, Aegon, Delta Lloyd en SNS Reaal, hebben toegezegd een compensatie te geven bij hun woekerpolissen voor de te hoge kosten. Niet alle verzekeraars lopen netjes mee in de race: een partij als Conservatrix is nog voor een groot deel in gebreke gebleven. Bekijk het schema voor meer informatie per verzekeraar over de status van de woekerpolis. Alle grote verzekeraars ronden het woekerpolisproces in 2012 af.

Meer weten? Lees het gehele artikel 'Wieden in de woekerpolissen'.

Nieuw & interessant

 • Uitspraak-Kifid-adviesvergoeding-woekerpolis-buitenproportioneel
  Nieuws  |  27 jul.

  ASR moet onduidelijke poliskosten terugbetalen

  De Commissie van Beroep van klachtenloket Kifid oordeelt dat ASR maandelijkse poliskosten moet terugbetalen aan een klant.
 • claimservice-nieuws
  Nieuws  |  11 jul.

  Nieuw machtsblok consumenten van start

  Consumentenbond en ConsumentenClaim bundelen hun krachten. Samen gaan zij de belangen van consumenten in massaclaims behartigen. Ze hebben daarvoor een nieuw bedrijf opgericht onder de naam Consumentenbond Claimservice.
 • nieuwsbericht woekerpolissen

  Woekerpolisdeal Allianz onacceptabel

  De overeenkomst tussen Allianz en enkele claimorganisaties over woekerpolissen, krijgt forse kritiek van de Consumentenbond en Stichting AllianzDINPlanDupe. De Consumentenbond en de stichting vinden de compensatie te mager.

 • ontwoekerstappenplan

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.