icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Welk type consument ben jij? Doe mee.|

Iedereen heeft verschillende wensen en behoeften. Daar weten wij graag meer over.

Sitewide Promo cartquiz
Sparen

Ontwoeker mee!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Steun de actie!

Nationale Nederlanden ontwoekert het meest

Nieuws | De afgelopen 20 jaar hebben verzekeraars in Nederland ruim 7 miljoen beleggingsverzekeringen verkocht. De kosten die ze rekenden woekerden vaak de pan uit. Verzekeraars lijken nu eindelijk eieren voor hun geld te kiezen.
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Gepubliceerd op:  2 mei 2012


Nationale Nederlanden koploper

De meeste verzekeraars met woekerpolissen hebben toegezegd loyaal mee te werken als je wilt overstappen van je dure beleggingsverzekering naar een goedkoper product. Ze geven gratis advies en brengen meestal geen kosten meer in rekening. Nationale Nederlanden gaat nog een stap verder: de verzekeraar verlaagt vanaf 1 januari 2013 de kosten tot maximaal 1,25 % per jaar voor alle bestaande beleggingsverzekeringen. Ook Achmea heeft toegezegd voor FBTO en Centraal Achmea lagere kosten te gaan rekenen. Een goed voorbeeld voor de andere verzekeraars.

Richting de finish

Alle grote verzekeraars, te weten Nationale Nederlanden, ASR, Achmea, Aegon, Delta Lloyd en SNS Reaal, hebben toegezegd een compensatie te geven bij hun woekerpolissen voor de te hoge kosten. Niet alle verzekeraars lopen netjes mee in de race: een partij als Conservatrix is nog voor een groot deel in gebreke gebleven. Bekijk het schema voor meer informatie per verzekeraar over de status van de woekerpolis. Alle grote verzekeraars ronden het woekerpolisproces in 2012 af.

Meer weten? Lees het gehele artikel 'Wieden in de woekerpolissen'.Meer nieuws

Meer nieuws

Nieuw & interessant

 • Woekerpolis ASR
  Nieuws  |  3 feb.

  ASR-klant wint zaak om woekerpolis

  Deze week deden de Geschillencommissie van het Kifid én de rechter uitspraak in procedures tegen verzekeraar ASR over woekerpolissen. Wat betekenen de uitspraken voor gedupeerden?

 • ASR
  Nieuws  |  12 dec.

  ASR voor de rechter om Waerdye-polis

  De Consumentenbond stapt naar de rechter, omdat ASR weigert woekerpolisklanten gelijk te behandelen. Gesprekken van de Consumentenbond met ASR hierover zijn op niets uitgelopen.

   2 reacties
 • woekerpolis faillissementswet
  12 dec.

  Verdwijntruc woekerpolis: faillissementswet

  Met een nieuwe wet probeert de overheid de gevolgen van de woekerpolisaffaire in te dammen. De verzekerde wordt mede aansprakelijk.

 • ontwoekerstappenplan

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.