icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Maak gratis kennisInloggen
Maak gratis kennisInloggen
Sparen

Ontwoeker mee!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Steun de actie!

Wat te doen met een woekerpolis?

Heb je een woekerpolis? Onderneem dan snel actie. Het is belangrijk om zelf een compensatie te claimen. De collectieve compensatieregeling is namelijk te laag. Na het claimen ben je niet klaar, je moet ook van de woekerpolis af komen. Wij helpen je op weg.
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Artikel wat te doen met woekerpolisArtikel wat te doen met woekerpolis

Stap 1: eis meer geld terug

Je krijgt sowieso compensatie van je verzekeraar op grond van de collectieve compensatieregeling, maar die is heel laag. Het is mogelijk dat je duizenden euro's schade hebt en slechts enkele tientjes compensatie krijgt van de verzekeraar.

Om méér compensatie te krijgen kun je het volgende doen:

 • Je aansluiten bij 1 van de belangenorganisaties die namens gedupeerden rechtszaken voert tegen verzekeraars. Heb je bijvoorbeeld een polis bij Nationale Nederlanden? Sluit je dan aan bij Wakkerpolis. Ga met een Allianz Din Plan naar StichingAllianzDinPlan Dupe.
 • Zelf een extra schadevergoeding eisen via het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening). Dan moet je kunnen onderbouwen op welke gronden je een bedrag claimt. De onderbouwing verschilt per polis. Bekijk voorbeelden van uitspraken van het Kifid.
 • Een claimexpert inhuren, bijvoorbeeld van ConsumentenClaim. Zij weten op grond waarvan en hoeveel je kunt claimen. Je weet vooraf niet welk bedrag de verzekeraar daadwerkelijk gaat betalen. De verzekeraars treffen vaak een schikking voor zo'n claim. Lukt dit niet, dan dient de claimexpert een klacht in bij het Kifid. Een expert is niet gratis, bespreek vooraf of de claim opweegt tegen de kosten. De kosten kunnen bestaan uit een startbedrag, een percentage van de toegekende extra compensatie (no-cure-no-pay) of een combinatie daarvan.
 • Een advocaat inhuren. Bedenk wel dat dit meer kan kosten dan het oplevert.

Stap 2: weg met die beleggingsverzekering

Met het eisen van extra compensatie is het probleem nog niet opgelost. Je woekerpolis loopt dóór. Je moet er dus van af. Je hebt de volgende opties:

Wat de beste oplossing is, verschilt per persoon en per polis. Eis gratis ontwoekeradvies van de adviseur die je de polis heeft verkocht. Vertrouw je je adviseur niet meer, kies er dan zelf 1, bijvoorbeeld via de vofp (Vereniging Onafhankelijk Financieel Planners), of Stichting Odin. Die adviseurs zijn niet gratis, maar ontwoekeren levert uiteindelijk geld op. Wil je zelf aan de slag zonder adviseur? Vul de ontwoekermodule in om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Voor detailinformatie kun je de ontwoekermodule van Woekerpolisvrij bestellen.Nieuw & interessant

 • aandelenlease woekerpolis
  Nieuws  |  13 sep.

  Aandelenlease: volledige schadevergoeding

  Consumenten die via een tussenpersoon een aandelenleasecontract hebben afgesloten, krijgen 100% vergoeding van de schade die ze hebben geleden. Dit blijkt uit een uitspraak van de Hoge Raad van 2 september.

 • woekerpolis-GBA
  Nieuws  |  11 aug.

  Verzekeraars mogen woekerpolisklanten opsporen

  Verzekeraars kunnen zich niet meer verschuilen achter de onvindbaarheid van woekerpolisklanten. Zo klaagde Achmea eind 2014 in een brief aan het Ministerie van Financiën dat hij veel woekerpolisklanten niet kon bereiken voor hersteladvies omdat ze waren verhuisd.

 • woekerpolis advies
  Nieuws  |  7 jul.

  Adviesloket Woekerpolis: niet onafhankelijk

  Het Verbond van verzekeraars is een eigen adviesloket gestart voor gratis hersteladvies van woekerpolissen. Dit advies is niet onafhankelijk en schadevergoeding is niet bespreekbaar.

 • ASR - demonstratie
  Nieuws  |  15 apr.

  Geslaagde demonstratie bij ASR

  Vrijdag 15 april verzamelden bijna honderd consumenten met een Waerdye-polis van ASR zich bij het hoofdkantoor van deze verzekeraar om samen met de Consumentenbond te demonstreren tegen de oneerlijke behandeling van gedupeerden met deze woekerpolis.

   4 reacties