icon-menulogo_footerpredssymbol-afradersymbol-bestekoopsymbol-besteuittest
Consumentenbond.nl
Welk type consument ben jij? Doe mee.|

Iedereen heeft verschillende wensen en behoeften. Daar weten wij graag meer over.

Sitewide Promo cartquiz
Sparen

Ontwoeker mee!

Wij eisen meer compensatie voor woekerpolissen.     Steun de actie!

Wat te doen met een woekerpolis?

Heb je een woekerpolis? Onderneem snel actie. Het is belangrijk om zelf compensatie te claimen. De collectieve compensatieregeling is namelijk te laag. Na het claimen ben je niet klaar, je moet ook van de woekerpolis afkomen. Wij helpen je op weg.
Barbara van der Est

Expert Geld & Verzekering

Artikel wat te doen met woekerpolisArtikel wat te doen met woekerpolis

Compensatie

Heb je een woekerpolis, dan krijg je compensatie van je verzekeraar op grond van de collectieve compensatieregeling. Deze compensatie is zeer laag: het is mogelijk dat je duizenden euro's schade hebt en slechts enkele tientjes compensatie krijgt.

Stap 1: eis meer geld 

Om méér compensatie te krijgen kun je het volgende doen:

 • Sluit je aan bij een van de belangenorganisaties die namens gedupeerden rechtszaken voeren tegen verzekeraars. 
 • Eis zelf extra schadevergoeding via het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening). Je moet dan onderbouwen op welke gronden je een bedrag claimt. Tip: bekijk uitspraken van het Kifid.
 • Huur een claimexpert in, bijvoorbeeld via ConsumentenClaim, die weet op grond waarvan en hoeveel je kunt claimen. De verzekeraars treffen vaak een schikking voor zo'n claim. Lukt dat niet, dan dient de claimexpert een klacht in bij het Kifid.
 • Een advocaat inhuren. Bedenk wel dat dit vaak meer kost dan het je oplevert.

Consumentenbond daagt ASR voor de rechter

ASR wordt door de Consumentenbond gedagvaard, omdat de verzekeraar blijft weigeren alle gedupeerden met een Waerdye-polis eerlijk te compenseren. De Consumentenbond komt op voor de belangen van alle consumenten die een Waerdye-polis hebben (gehad). Behoor je tot deze groep? Steun onze actie en strijd mee.
Er hebben zich tot nu toe enkele duizenden consumenten gemeld.

ASR

Stap 2: kom van je woekerpolis af

Met het eisen van extra compensatie is het probleem nog niet opgelost. Je woekerpolis loopt dóór. Je moet er dus van af. Je kunt je woekerpolis oversluiten, wijzigen, premievrij maken of afkopen. Wil je weten wat je met jouw polis kunt doen? Ons ontwoekerstappenplan helpt je op weg.

Eis gratis ontwoekeradvies

Wat de beste oplossing is, verschilt per persoon en per polis. Eis gratis ontwoekeradvies van de adviseur die je de polis heeft verkocht. 

Schakel een onafhankelijke adviseur in

Vertrouw je je adviseur niet meer, kies en betaal er dan zelf één, bijvoorbeeld via:

Zelf aan de slag

Wil je zelf aan de slag zonder adviseur? Tip: bestel de ontwoekermodule van Woekerpolisvrij.Nieuw & interessant

 • Woekerpolis ASR
  Nieuws  |  3 feb.

  ASR-klant wint zaak om woekerpolis

  Deze week deden de Geschillencommissie van het Kifid én de rechter uitspraak in procedures tegen verzekeraar ASR over woekerpolissen. Wat betekenen de uitspraken voor gedupeerden?

 • ASR
  Nieuws  |  12 dec.

  ASR voor de rechter om Waerdye-polis

  De Consumentenbond stapt naar de rechter, omdat ASR weigert woekerpolisklanten gelijk te behandelen. Gesprekken van de Consumentenbond met ASR hierover zijn op niets uitgelopen.

   2 reacties
 • woekerpolis faillissementswet
  12 dec.

  Verdwijntruc woekerpolis: faillissementswet

  Met een nieuwe wet probeert de overheid de gevolgen van de woekerpolisaffaire in te dammen. De verzekerde wordt mede aansprakelijk.

 • ontwoekerstappenplan

  Ontwoekerstappenplan

  Met ons stappenplan kun je zelf bepalen wat je het beste met je woekerpolis kunt doen. Vul de vragen in en ontvang per mail een rapport met alle informatie die voor jou belangrijk is.