icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Archief zelfzorg

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Zelfzorg.


2020

26 augustus 2020

CoronaMelder-app: veelgestelde vragen

De CoronaMelder-app zal binnenkort landelijk te gebruiken zijn. De app moet de verspreiding van het coronavirus helpen tegengaan. We beantwoorden de belangrijkste vragen.

4 augustus 2020

Handgels

Tegenwoordig zijn handgels op elke straathoek te koop. Maar hoe goed werken ze? En waar moet je op letten als je ze zelf aanschaft?

Test | 25 juni 2020

Test schadelijke stoffen in deodorant

Wij hebben 75 deodoranten en antitranspiranten gecontroleerd op ingrediënten die een negatieve invloed kunnen hebben op gezondheid en milieu. De werking van de producten hebben we niet getest.

7 mei 2020

Mondkapjes tijdens corona

Sinds de coronacrisis is de interesse in mondkapjes toegenomen. Welke soorten mondkapjes zijn er eigenlijk allemaal? En is het nuttig om een mondkapje te gebruiken in de openbare ruimte?

16 april 2020

Persoonlijke gezondheidsomgeving

Vanaf 1 juli 2020 moet iedere Nederlander elektronisch en gratis bij zijn medische gegevens kunnen. Bijvoorbeeld via een Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Wat is een PGO en wat kun je ermee?

7 april 2020

Hoelang zijn medicijnen houdbaar na openen?

Van sommige medicijnen neemt de werking af naarmate je ze langer bewaart of nadat ze geopend zijn. Wij geven je vuistregels per soort medicijn.

7 april 2020

Zelfzorg bij hooikoorts

Voor velen is de lente een verademing. Heb je hooikoorts, dan kun je in de lente juist klachten krijgen. Wat kun je zelf doen om je hooikoortsklachten te verminderen?

19 maart 2020

DNA-gezondheidstests dubieus

Wij onderzochten 8 DNA-tests en de uitkomsten van 4 tests zijn dubieus.

Nieuws | 17 maart 2020

Inspectie waarschuwt voor zelftesten coronavirus

Zelftesten zijn verboden als ze niet eerst beoordeeld zijn door een aangemelde instantie. Op dit moment heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) nog geen informatie ontvangen over goedgekeurde zelftesten voor het coronavirus.

13 februari 2020

Zelfzorg bij darmkrampen

Aanhoudende darmkrampen zijn moeilijk te voorkomen. Een vezelrijk dieet en het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen. Ook (zelfzorg)medicijnen kunnen uitkomst bieden.

28 januari 2020

Drogisterijsites zakken voor privacytest

Een meerderheid van de online-drogisterijen scoort matig in onze privacytest. Nadat we aan de bel trokken hebben de webshops wel flinke verbeteringen doorgevoerd.

23 januari 2020

Online medicijnen kopen

Medicijnen kun je via verschillende websites bestellen. Waar moet je daarbij op letten? En wat zijn de risico’s?

8 januari 2020

Zelfzorg bij een koortslip

Een koortslip geneest meestal na ruim een week spontaan. Wel zijn er middelen die je kunt gebruiken om klachten als pijn en jeuk te verminderen.

2019

Nieuws | 4 oktober 2019

Duidelijkere regels nodig verkoop zelfzorgmiddelen - Update 9 januari 2020

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik en de Consumentenbond vinden dat de verkoopmethode van zelfzorgmiddelen door Albert Heijn onaanvaardbare gezondheidsrisico's met zich meebrengt.

27 september 2019

Maagklachten: wat doe je eraan?

Veel mensen hebben last van zuurbranden, oprispingen of een opgeblazen gevoel. Dat komt vaak door een combinatie van factoren. Gelukkig is er in de meeste gevallen iets aan te doen.

16 september 2019

Stoppen met roken

Dat roken ongezond is, weten we al tientallen jaren. Maar stoppen is niet zo makkelijk. Welke stopmethoden zijn het meest effectief? En hoe zit het met vergoeding vanuit de zorgverzekering?

19 augustus 2019

Legionellabesmetting voorkomen

Hoe herken je de klachten na een besmetting met legionella? En wat kun je doen om legionellagroei te beperken en de kans op besmetting te verkleinen?

2 juli 2019

Zelfzorg bij reisziekte

Altijd leuk, een vakantie in het vooruitzicht. Maar de weg naar de vakantiebestemming toe kan wat minder fijn zijn. Zeker als je last hebt van reisziekte. Wat kun je zelf doen om reisziekte te voorkomen en te verhelpen?

Eerste indruk | 31 mei 2019

Ladybag noodtoilet

Dit nieuwe ‘noodtoilet’ voor vrouwen is met het festivalseizoen in volle gang en de vakantie voor de deur misschien precies wat je zoekt. We probeerden zelf uit of het echt soelaas biedt als de toiletten te vies zijn of de rij te lang.

4 april 2019

Medische zelftests

Bij de drogist of online zijn zelftests te koop. Denk aan cholesteroltests. Zijn deze tests wel betrouwbaar? We bekijken 6 medische zelftests.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in