! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief zelfzorg

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Zelfzorg.


2021

14 oktober 2021

Zelfzorg bij oorpijn

Bijna iedereen heeft weleens last gehad van oorpijn. Wat kun je zelf doen om het te voorkomen? En welke zelfzorgmiddelen zijn geschikt?

Nieuws | 5 juli 2021

CBD lanceert Keurmerk Zelfzorg Online

Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) heeft het Keurmerk Zelfzorg Online ontwikkeld. Dit keurmerk moet consumenten zekerheid en vertrouwen geven bij het online kopen van zelfzorggeneesmiddelen.

1 april 2021

Corona-zelftests

Sinds 31 maart zijn er corona-zelftesten op de markt. Hiermee kun je bij jezelf een test afnemen, waarna de uitslag binnen 15 minuten volgt. Maar zulke zelftesten zijn niet voor iedereen en niet in alle situaties geschikt.

Test | 4 februari 2021

Hooikoorts: medicijnen

Heb je in de lente last van een loopneus, jeukende ogen, niezen of benauwdheid? Dan zou je zomaar eens last van hooikoorts kunnen hebben. Wij zochten uit welke hooikoortsmedicijnen het meest gebruikt worden en hoeveel ze kosten.

Nieuws | 29 januari 2021

Niet-medisch mondkapje met NEN-keurmerk op de markt

Consumenten kunnen voor het eerst een niet-medisch mondkapje met keurmerk van de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) kopen. Het gaat om het mondkapje van de Eindhovense fabrikant ISKO Vital+™.

2020

Test | 26 november 2020

Test prijspeiling drogisterijartikelen

Shampoo, douchegel en deodorant zijn vaak in de aanbieding. Maar niet iedereen slaat drogisterijartikelen groot in. Bij welke winkel ben je het goedkoopst uit zonder alle acties?

Nieuws | 5 november 2020

Supermarkten mogen geen medicijnen verkopen zonder toezicht

De Raad van State oordeelde woensdag 4 november dat supermarkten geen zelfzorgmedicijnen mogen verkopen, zonder dat er (assistent)drogisten fysiek in de winkel aanwezig zijn voor voorlichting. De Consumentenbond verzette zich eerder tegen deze werkwijze en is blij met deze uitspraak.*

Test | 15 oktober 2020

Vitamine D: etikettentest supplementen

Miljoenen Nederlanders hebben baat bij vitamine D-supplementen. De aanbevolen hoeveelheid is dan eigenlijk altijd 10 of 20 microgram. Van de 58 potjes die we onderzochten bleken er 33 te veel vitamine D te adviseren.

Test | 8 oktober 2020

Huidscanapps

Er zijn apps die beweren dat ze huidkanker kunnen ontdekken. Maar is dat wel zo? Wij zochten het uit.

26 augustus 2020

CoronaMelder-app: veelgestelde vragen

De CoronaMelder-app is sinds 10 oktober 2020 landelijk te gebruiken. De app moet de verspreiding van het coronavirus helpen tegengaan. We beantwoorden de belangrijkste vragen.

4 augustus 2020

Handgels

Tegenwoordig zijn handgels op elke straathoek te koop. Maar hoe goed werken ze? En waar moet je op letten als je ze zelf aanschaft?

Test | 25 juni 2020

Test schadelijke stoffen in deodorant

Wij hebben 75 deodoranten en antitranspiranten gecontroleerd op ingrediënten die een negatieve invloed kunnen hebben op gezondheid en milieu. De werking van de producten hebben we niet getest.

7 mei 2020

Mondkapjes tijdens corona

Sinds de coronacrisis is de interesse in mondkapjes toegenomen. Welke soorten mondkapjes zijn er? En is het nuttig om een mondkapje te gebruiken in de openbare ruimte?

16 april 2020

Persoonlijke gezondheidsomgeving

Vanaf 1 juli 2020 moet iedere Nederlander elektronisch en gratis bij zijn medische gegevens kunnen. Bijvoorbeeld via een Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Wat is een PGO en wat kun je ermee?

19 maart 2020

DNA-gezondheidstests dubieus

Wij onderzochten 8 DNA-tests en de uitkomsten van 4 tests zijn dubieus.

Nieuws | 17 maart 2020

Inspectie waarschuwt voor zelftesten coronavirus

Zelftesten zijn verboden als ze niet eerst beoordeeld zijn door een aangemelde instantie. Op dit moment heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) nog geen informatie ontvangen over goedgekeurde zelftesten voor het coronavirus.

13 februari 2020

Zelfzorg bij darmkrampen

Aanhoudende darmkrampen zijn moeilijk te voorkomen. Een vezelrijk dieet en het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen. Ook (zelfzorg)medicijnen kunnen uitkomst bieden.

28 januari 2020

Drogisterijsites zakken voor privacytest

Een meerderheid van de online-drogisterijen scoort matig in onze privacytest. Nadat we aan de bel trokken hebben de webshops wel flinke verbeteringen doorgevoerd.

23 januari 2020

Online medicijnen kopen

Medicijnen kun je via verschillende websites bestellen. Waar moet je daarbij op letten? En wat zijn de risico’s?

8 januari 2020

Zelfzorg bij een koortslip

Een koortslip geneest meestal na ruim een week spontaan. Wel zijn er middelen die je kunt gebruiken om klachten als pijn en jeuk te verminderen.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in