icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief zelfzorg

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Zelfzorg.


2021

Nieuws | 5 juli 2021

CBD lanceert Keurmerk Zelfzorg Online

Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) heeft het Keurmerk Zelfzorg Online ontwikkeld. Dit keurmerk moet consumenten zekerheid en vertrouwen geven bij het online kopen van zelfzorggeneesmiddelen.

1 april 2021

Corona-zelftests

Sinds 31 maart 2021 zijn er corona-zelftesten op de markt. Hiermee kun je bij jezelf een test afnemen, waarna de uitslag binnen 15 minuten volgt.

Nieuws | 29 januari 2021

Niet-medisch mondkapje met NEN-keurmerk op de markt

Consumenten kunnen voor het eerst een niet-medisch mondkapje met keurmerk van de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) kopen. Het gaat om het mondkapje van de Eindhovense fabrikant ISKO Vital+™.

2020

Test | 26 november 2020

Test prijspeiling drogisterijartikelen

Shampoo, douchegel en deodorant zijn vaak in de aanbieding. Maar niet iedereen slaat drogisterijartikelen groot in. Bij welke winkel ben je het goedkoopst uit zonder alle acties?

Nieuws | 5 november 2020

Supermarkten mogen geen medicijnen verkopen zonder toezicht

De Raad van State oordeelde woensdag 4 november dat supermarkten geen zelfzorgmedicijnen mogen verkopen, zonder dat er (assistent)drogisten fysiek in de winkel aanwezig zijn voor voorlichting. De Consumentenbond verzette zich eerder tegen deze werkwijze en is blij met deze uitspraak.*

Test | 15 oktober 2020

Vitamine D: etikettentest supplementen

Miljoenen Nederlanders hebben baat bij vitamine D-supplementen. De aanbevolen hoeveelheid is dan eigenlijk altijd 10 of 20 microgram. Van de 58 potjes die we onderzochten bleken er 33 te veel vitamine D te adviseren.

26 augustus 2020

CoronaMelder-app: veelgestelde vragen

De CoronaMelder-app is sinds 10 oktober 2020 landelijk te gebruiken. De app moet de verspreiding van het coronavirus helpen tegengaan. We beantwoorden de belangrijkste vragen.

4 augustus 2020

Handgels

Tegenwoordig zijn handgels op elke straathoek te koop. Maar hoe goed werken ze? En waar moet je op letten als je ze zelf aanschaft?

Test | 25 juni 2020

Test schadelijke stoffen in deodorant

Wij hebben 75 deodoranten en antitranspiranten gecontroleerd op ingrediënten die een negatieve invloed kunnen hebben op gezondheid en milieu. De werking van de producten hebben we niet getest.

7 mei 2020

Mondkapjes tijdens corona

Sinds de coronacrisis is de interesse in mondkapjes toegenomen. Welke soorten mondkapjes zijn er? En waar moet je ze op?

19 maart 2020

DNA-gezondheidstests dubieus

Wij onderzochten 8 DNA-tests en de uitkomsten van 4 tests zijn dubieus.

Nieuws | 17 maart 2020

Inspectie waarschuwt voor zelftesten coronavirus

Zelftesten zijn verboden als ze niet eerst beoordeeld zijn door een aangemelde instantie. Op dit moment heeft de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) nog geen informatie ontvangen over goedgekeurde zelftesten voor het coronavirus.

28 januari 2020

Drogisterijsites zakken voor privacytest

Een meerderheid van de online-drogisterijen scoort matig in onze privacytest. Nadat we aan de bel trokken hebben de webshops wel flinke verbeteringen doorgevoerd.

23 januari 2020

Online medicijnen kopen

Medicijnen kun je via verschillende websites bestellen. Waar moet je daarbij op letten? En wat zijn de risico’s?

2019

Nieuws | 4 oktober 2019

Duidelijkere regels nodig verkoop zelfzorgmiddelen - Update 9 januari 2020

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik en de Consumentenbond vinden dat de verkoopmethode van zelfzorgmiddelen door Albert Heijn onaanvaardbare gezondheidsrisico's met zich meebrengt.

4 april 2019

Medische zelftests

Bij de drogist of online zijn zelftests te koop. Denk aan cholesteroltests. Zijn deze tests wel betrouwbaar? We bekijken 6 medische zelftests.

26 februari 2019

Archief zelfzorg

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Zelfzorg.

26 februari 2019

Zelfzorg

Niet voor elk kwaaltje is het nodig om direct bij de huisarts aan te kloppen. Soms heb je genoeg aan een medicijn uit de winkel of vind je online de oplossing.

26 februari 2019

Medicijnen kopen buiten de arts om

Online medicijnen kopen buiten je arts om. Wat krijg je en wat zijn de risico's?

Nieuws | 26 februari 2019

Kinderlijk eenvoudig: zware medicijnen kopen

Iedereen kan, zonder controle van een arts, receptmedicijnen via internet kopen. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in