icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Archief zelfzorg

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Zelfzorg.


2020

8 januari 2020

Zelfzorg bij een koortslip

Een koortslip geneest meestal na ruim een week spontaan. Wel zijn er middelen die je kunt gebruiken om klachten als pijn en jeuk te verminderen.

2019

Nieuws | 4 oktober 2019

Duidelijkere regels nodig verkoop zelfzorgmiddelen - Update 9 januari 2020

Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik en de Consumentenbond vinden dat de verkoopmethode van zelfzorgmiddelen door Albert Heijn onaanvaardbare gezondheidsrisico's met zich meebrengt.

27 september 2019

Maagklachten: wat doe je eraan?

Veel mensen hebben last van zuurbranden, oprispingen of een opgeblazen gevoel. Dat komt vaak door een combinatie van factoren. Gelukkig is er in de meeste gevallen iets aan te doen.

16 september 2019

Stoppen met roken

Dat roken ongezond is, weten we al tientallen jaren. Maar stoppen is niet zo makkelijk. Welke stopmethoden zijn het meest effectief? En hoe zit het met vergoeding vanuit de zorgverzekering?

19 augustus 2019

Legionellabesmetting voorkomen

Hoe herken je de klachten na een besmetting met legionella? En wat kun je doen om legionellagroei te beperken en de kans op besmetting te verkleinen?

2 juli 2019

Zelfzorg bij reisziekte

Altijd leuk, een vakantie in het vooruitzicht. Maar de weg naar de vakantiebestemming toe kan wat minder fijn zijn. Zeker als je last hebt van reisziekte. Wat kun je zelf doen om reisziekte te voorkomen en te verhelpen?

Eerste indruk | 31 mei 2019

Ladybag noodtoilet

Dit nieuwe ‘noodtoilet’ voor vrouwen is met het festivalseizoen in volle gang en de vakantie voor de deur misschien precies wat je zoekt. We probeerden zelf uit of het echt soelaas biedt als de toiletten te vies zijn of de rij te lang.

4 april 2019

Medische zelftests

Bij de drogist of online zijn zelftests te koop. Denk aan cholesteroltests. Zijn deze tests wel betrouwbaar? We bekijken 6 medische zelftests.

12 maart 2019

Zelfzorg bij hooikoorts

Voor velen is de lente een verademing. Heb je hooikoorts, dan kun je in de lente juist klachten krijgen. Wat kun je zelf doen om je hooikoortsklachten te verminderen?

26 februari 2019

Archief zelfzorg

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Zelfzorg.

26 februari 2019

Zelfzorg

Niet voor elk kwaaltje is het nodig om direct bij de huisarts aan te kloppen. Soms heb je genoeg aan een medicijn uit de winkel of vind je online wel de oplossing.

26 februari 2019

Medicijnen kopen buiten de arts om

Online medicijnen kopen buiten je arts om. Wat krijg je en wat zijn de risico's?

Nieuws | 26 februari 2019

Kinderlijk eenvoudig: zware medicijnen kopen

Iedereen kan, zonder controle van een arts, receptmedicijnen via internet kopen. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

8 februari 2019

Vergoeding preventieve zorg | Consumentenbond

Soms vergoedt je zorgverzekering ook preventieve zorg. Bekijk 6 programma’s voor een gezonder leven en de vergoeding in 2019.

Nieuws | 14 januari 2019

Boots apotheken moeten contant geld accepteren

Boots apotheken mogen cash geld niet weigeren, vindt de Consumentenbond. Sinds 10 januari accepteren de 60 aangesloten apotheken alleen nog pinbetalingen.

2018

Nieuws | 29 november 2018

Benu Apotheken accepteren toch cash

Apothekersketen Benu neemt toch nog contant geld aan. De apothekers kondigden eerder aan alleen nog pinbetalingen te accepteren, maar na contact met de Consumentenbond, trokken ze dat plan in.

26 november 2018

Medicijnen uit het buitenland

Veel medicijnen zijn in het buitenland goedkoper of makkelijker te verkrijgen. Maar is het wel zo verstandig om deze medicijnen te kopen?

26 november 2018

Reisapotheek

Wie goed voorbereid op reis gaat, zorg ook voor een reisapotheek. Wat er niet mag ontbreken in je koffer?

22 november 2018

Hoelang zijn medicijnen houdbaar?

Van sommige medicijnen neemt de werking af naarmate je ze langer bewaart of nadat ze geopend zijn. Wij geven je vuistregels per soort medicijn.

22 november 2018

Hoe kun je medicijnen het beste bewaren?

Veel mensen bewaren medicijnen in het keuken- of badkamerkastje, maar is dat de beste bewaarplek? We geven je bewaartips.


Filter op artikelen

Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in