icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

Consumentenbond.nl

Inloggen

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een wachtwoord in

Beste gratis apps: Gezondheid & Welzijn

Met de honderdduizenden apps voor smartphone en tablet wordt het kiezen er niet makkelijker op. Daarom helpt de Consumentenbond je graag op weg door de beste en leukste apps te selecteren. Hierbij de selectie Gezondheid & Welzijn.

Ilona van der Valk

Ilona van der Valk , Expert Elektronica Gepubliceerd op:10 oktober 2017

gezondheid-en-welzijn-apps

Wij selecteren de beste gratis apps en verdelen die in een aantal categorieën. Op deze pagina vind je de beste gratis apps in de categorie Gezondheid & Welzijn

Ontdek nog meer gratis apps

Artikel leuke foto apps

Human - Activity Tracker Human Activiteiten Tracker

Benieuwd hoeveel je beweegt op een dag? Deze app probeert je te stimuleren om 30 minuten per dag actief te zijn. Daarnaast worden de afgelegde afstand en de verbrande calorieën getoond. De app kan een activiteit zoals fietsen ook herkennen.

Download Human - Activity Tracker voor iOS of Android.

MovesumMovesum

Met deze fraai vormgegeven stappenteller word je aangespoord om meer te bewegen. Het instellen van doelen en handige informatie over verbrandde calorieën zorgen voor de nodige motivatie. En feitjes over jouw eetpatroon en wat dit bijdraagt aan jouw oefeningen kun je inzien. 

Download Movesum voor iOS of Android

Mijn LuchtkwaliteitMijn Luchtkwaliteit

Precies weten hoe schoon de lucht is in je omgeving? Deze app geeft de huidige luchtkwaliteit een cijfer. Daarnaast zijn de metingen van fijnstof, ozon en stikstofdioxide zelfs per meetstation te zien. Cijfers van de luchtkwaliteit voor de komende 48 uur in heel Nederland zijn te zien.

Download Mijn Luchtkwaliteit voor iOS of Android

StravaStrava

Strava is geschikt voor wielrenners en hardlopers. Er wordt snelheid, afstand en tijd gemeten. Je kunt de sportprestaties van vrienden volgen. Hiervoor vraagt de app toestemming tot je contacten en Facebook. Door sensoren te koppelen kun je ook je hartslag meten.

Download Strava voor iOS of Android

soChickensoChicken

soChicken ‘helpt je broeden op een leuker leven’. Deze app voorziet je van allerlei artikelen en tips om je leven leuker en simpeler te maken. Dit kan bijvoorbeeld gaan over gelukkig, gezond of liefdevol zijn.

Download soChicken voor iOS of Android

Nieuw & interessant

 • Zelfzorg bij reisziekte
  2 jul.

  Zelfzorg bij reisziekte

  Altijd leuk, een vakantie in het vooruitzicht. Maar de weg naar de vakantiebestemming toe kan wat minder fijn zijn. Zeker als je last hebt van reisziekte. Wat kun je zelf doen om reisziekte te voorkomen en te verhelpen?
 • Medicijnverkoop in supermarkt
  Nieuws  |  9 jan.

  Duidelijkere regels nodig verkoop zelfzorgmiddelen - Update 9 januari 2020

  Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik en de Consumentenbond vinden dat de verkoopmethode van zelfzorgmiddelen door Albert Heijn onaanvaardbare gezondheidsrisico's met zich meebrengt.
 • Stoppen-met-roken
  16 sep.

  Stoppen met roken

  Dat roken ongezond is, weten we al tientallen jaren. Maar stoppen is niet zo makkelijk. Welke stopmethoden zijn het meest effectief? En hoe zit het met vergoeding vanuit de zorgverzekering?
 • Mediapool Het juiste medicijn 1200X800

  Het juiste medicijn

  Geneesmiddelen spelen een belangrijke rol in ons leven. Voor veel ziektes en kwalen is een passend medicijn beschikbaar. Het juiste medicijn beschrijft van bijna 3000 medicijnen wat je eraan hebt en welke bijwerkingen bekend zijn.

  Bestel het boek