! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Niet-medisch mondkapje met NEN-keurmerk op de markt

Nieuws|Consumenten kunnen voor het eerst een niet-medisch mondkapje met keurmerk van de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) kopen. Het gaat om het mondkapje van de Eindhovense fabrikant ISKO Vital+™.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:29 januari 2021

Isko Vital mondkapje 1

Update 29-01

Inmiddels is het mondkapje van ISKO Vital+™ niet het enige mondkapje meer met keurmerk. Bekijk in het overzicht op de website van de NEN de mondkapjes met keurmerk. 

Eisen aan mondkapjes met NEN-keurmerk

Door een niet-medisch mondkapje met NEN-keurmerk te kopen, weet je dat het mondkapje voldoet aan de eisen van NEN voor mondkapjes voor publiek gebruik. In december bracht NEN een certificatieschema uit voor niet-medische mondkapjes, gebaseerd op de eisen in de NEN-spec 1-2.

Bij de beoordeling van een mondkapje test een certificerende instelling onder andere hoe goed het mondkapje deeltjes tegenhoudt. Ook wordt er gekeken naar het draagcomfort, de ademweerstand, de materialen en het productieproces.

Mondkapje kopen

ISKO Vital+™ is dus de eerste fabrikant die een niet-medisch mondkapje op de markt heeft gebracht, dat bewezen voldoet aan de eisen van de NEN. De mondkapjes zijn te koop via de Bijenkorf, Amazon of de website van ISKO Vital+™.

Bron: NEN

Lees verder

Nieuw & interessant

 • hooikoorts-2-1200x800px
  11 feb.

  Hooikoorts

  Heb je vaak last van een loopneus, jeukende ogen, niezen of benauwdheid? Dan zou je zomaar eens last van hooikoorts kunnen hebben. Wij zochten we uit welke middelen het meest effectief zijn en hoeveel ze kosten.
 • Coronavirus mondkap
  28 jan.

  Mondkapjes tijdens corona

  Sinds de coronacrisis is de interesse in mondkapjes toegenomen. Welke soorten mondkapjes zijn er? En is het nuttig om een mondkapje te gebruiken in de openbare ruimte?
 • Gebruik handgel
  21 jan.

  Handgels

  Tegenwoordig zijn handgels op elke straathoek te koop. Maar hoe goed werken ze? En waar moet je op letten als je ze zelf aanschaft?
 • Mediapool Het juiste medicijn 1200X800

  Het juiste medicijn

  Geneesmiddelen spelen een belangrijke rol in ons leven. Voor veel ziektes en kwalen is een passend medicijn beschikbaar. Het juiste medicijn beschrijft van bijna 3000 medicijnen wat je eraan hebt en welke bijwerkingen bekend zijn.

  Bestel het boek