! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Niet-medisch mondkapje met NEN-keurmerk op de markt

Nieuws|Consumenten kunnen voor het eerst een niet-medisch mondkapje met keurmerk van de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) kopen. Het gaat om het mondkapje van de Eindhovense fabrikant ISKO Vital+™.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:29 januari 2021

Isko Vital mondkapje 1

Update 29-01

Inmiddels is het mondkapje van ISKO Vital+™ niet het enige mondkapje meer met keurmerk. Bekijk in het overzicht op de website van de NEN de mondkapjes met keurmerk. 

Eisen aan mondkapjes met NEN-keurmerk

Door een niet-medisch mondkapje met NEN-keurmerk te kopen, weet je dat het mondkapje voldoet aan de eisen van NEN voor mondkapjes voor publiek gebruik. In december bracht NEN een certificatieschema uit voor niet-medische mondkapjes, gebaseerd op de eisen in de NEN-spec 1-2.

Bij de beoordeling van een mondkapje test een certificerende instelling onder andere hoe goed het mondkapje deeltjes tegenhoudt. Ook wordt er gekeken naar het draagcomfort, de ademweerstand, de materialen en het productieproces.

Mondkapje kopen

ISKO Vital+™ is dus de eerste fabrikant die een niet-medisch mondkapje op de markt heeft gebracht, dat bewezen voldoet aan de eisen van de NEN. De mondkapjes zijn te koop via de Bijenkorf, Amazon of de website van ISKO Vital+™.

Bron: NEN

Lees verder

Nieuw & interessant

 • Corona test locatie
  1 jun.

  Coronatests

  Om een besmetting met het coronavirus vast te stellen is een coronatest nodig. Testen is een belangrijk middel om de verspreiding van het coronavirus te verminderen. Maar welke coronatests zijn er? En wat zijn de voor- en nadelen?
 • lippenbalsem
  7 apr.

  Lippenbalsem: let op de ingrediënten

  Gebruik je lippenbalsem, dan krijg je daar gemakkelijk iets van binnen. Daarom is het voor dit soort producten belangrijk dat inslikken geen enkel kwaad kan. Toch blijkt uit onderzoeken van zusterorganisaties dat sommige producten riskante stoffen bevatten.
 • Covid zelftest
  1 apr.

  Corona-zelftests

  Sinds 31 maart zijn er corona-zelftesten op de markt. Hiermee kun je bij jezelf een test afnemen, waarna de uitslag binnen 15 minuten volgt. Maar zulke zelftesten zijn niet voor iedereen en niet in alle situaties geschikt.
 • Mediapool Het juiste medicijn 1200X800

  Het juiste medicijn

  Geneesmiddelen spelen een belangrijke rol in ons leven. Voor veel ziektes en kwalen is een passend medicijn beschikbaar. Het juiste medicijn beschrijft van bijna 3000 medicijnen wat je eraan hebt en welke bijwerkingen bekend zijn.

  Bestel het boek