icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Niet-medisch mondkapje met NEN-keurmerk op de markt

Nieuws
|
Consumenten kunnen voor het eerst een niet-medisch mondkapje met keurmerk van de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) kopen. Het gaat om het mondkapje van de Eindhovense fabrikant ISKO Vital+™.
Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op: 29 januari 2021

Isko Vital mondkapje 1

Update 29-01

Inmiddels is het mondkapje van ISKO Vital+™ niet het enige mondkapje meer met keurmerk. Bekijk in het overzicht op de website van de NEN de mondkapjes met keurmerk. 

Eisen aan mondkapjes met NEN-keurmerk

Door een niet-medisch mondkapje met NEN-keurmerk te kopen, weet je dat het mondkapje voldoet aan de eisen van NEN voor mondkapjes voor publiek gebruik. In december bracht NEN een certificatieschema uit voor niet-medische mondkapjes, gebaseerd op de eisen in de NEN-spec 1-2.

Bij de beoordeling van een mondkapje test een certificerende instelling onder andere hoe goed het mondkapje deeltjes tegenhoudt. Ook wordt er gekeken naar het draagcomfort, de ademweerstand, de materialen en het productieproces.

Mondkapje kopen

ISKO Vital+™ is dus de eerste fabrikant die een niet-medisch mondkapje op de markt heeft gebracht, dat bewezen voldoet aan de eisen van de NEN. De mondkapjes zijn te koop via de Bijenkorf, Amazon of de website van ISKO Vital+™.

Bron: NEN

Schrijf je in voor onze gratis e-mails

Blijf op de hoogte van nieuws, acties en tips. Zo bespaar je geld, voorkom je een miskoop én weet je wat jouw rechten zijn als consument.
In onze privacyverklaring lees je hoe we omgaan met je persoonsgegevens en e-mails voor je personaliseren. Afmelden kan altijd.

Nieuw & interessant

 • zorgvergelijker-laptop

  Zorgverzekeringen vergelijken

  Heb je uiterlijk 31 december je oude zorgverzekering opgezegd? Dan heb je nog tot en met 31 januari de tijd om een nieuwe uit te kiezen. Met de Zorgvergelijker vind je in een paar stappen de zorgverzekering die het beste bij je past.

  Start vergelijken

 • Coronavirus mondkap
  25 aug.

  Mondkapjes tijdens corona

  Sinds de coronacrisis is de interesse in mondkapjes toegenomen. Welke soorten mondkapjes zijn er? En waar moet je ze op?
 • Covid zelftest
  25 aug.

  Corona-zelftests

  Sinds 31 maart 2021 zijn er corona-zelftesten op de markt. Hiermee kun je bij jezelf een test afnemen, waarna de uitslag binnen 15 minuten volgt.
 • Meldingen coronavirus 3
  15 dec.

  CoronaMelder-app: veelgestelde vragen

  De CoronaMelder-app is sinds 10 oktober 2020 landelijk te gebruiken. De app moet de verspreiding van het coronavirus helpen tegengaan. We beantwoorden de belangrijkste vragen.