! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Niet-medisch mondkapje met NEN-keurmerk op de markt

Nieuws|Consumenten kunnen voor het eerst een niet-medisch mondkapje met keurmerk van de Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) kopen. Het gaat om het mondkapje van de Eindhovense fabrikant ISKO Vital+™.

Fauve Panis

Fauve Panis , Expert Voeding & Gezondheid Gepubliceerd op:29 januari 2021

Isko Vital mondkapje 1

Update 29-01

Inmiddels is het mondkapje van ISKO Vital+™ niet het enige mondkapje meer met keurmerk. Bekijk in het overzicht op de website van de NEN de mondkapjes met keurmerk. 

Eisen aan mondkapjes met NEN-keurmerk

Door een niet-medisch mondkapje met NEN-keurmerk te kopen, weet je dat het mondkapje voldoet aan de eisen van NEN voor mondkapjes voor publiek gebruik. In december bracht NEN een certificatieschema uit voor niet-medische mondkapjes, gebaseerd op de eisen in de NEN-spec 1-2.

Bij de beoordeling van een mondkapje test een certificerende instelling onder andere hoe goed het mondkapje deeltjes tegenhoudt. Ook wordt er gekeken naar het draagcomfort, de ademweerstand, de materialen en het productieproces.

Mondkapje kopen

ISKO Vital+™ is dus de eerste fabrikant die een niet-medisch mondkapje op de markt heeft gebracht, dat bewezen voldoet aan de eisen van de NEN. De mondkapjes zijn te koop via de Bijenkorf, Amazon of de website van ISKO Vital+™.

Bron: NEN

Lees verder

Nieuw & interessant

 • Coronavirus mondkap
  23 sep.

  Mondkapjes tijdens corona

  Sinds de coronacrisis is de interesse in mondkapjes toegenomen. Welke soorten mondkapjes zijn er? En is het nuttig om een mondkapje te gebruiken in de openbare ruimte?
 • zelfzorg-medicijnen
  Nieuws | 5 jul.

  CBD lanceert Keurmerk Zelfzorg Online

  Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) heeft het Keurmerk Zelfzorg Online ontwikkeld. Dit keurmerk moet consumenten zekerheid en vertrouwen geven bij het online kopen van zelfzorggeneesmiddelen.
 • Covid zelftest
  28 jun.

  Corona-zelftests

  Sinds 31 maart zijn er corona-zelftesten op de markt. Hiermee kun je bij jezelf een test afnemen, waarna de uitslag binnen 15 minuten volgt. Maar zulke zelftesten zijn niet voor iedereen en niet in alle situaties geschikt.