icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Archief Zonneboilers

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Zonneboilers.


2017

Nieuws | 23 oktober 2017

Consumentenstroom groener, grijze stroom weggemoffeld

​​​​​​​De stroom aan consumenten wordt steeds groener, blijkt uit onderzoek. Het totale energieaanbod verduurzaamt echter niet. Grijze stroom wordt weggestopt in aparte ondernemingen.

Nieuws | 16 oktober 2017

Huisbaasje geeft grip op energie-uitgaven

Energiedienst Huisbaasje van de Consumentenbond helpt consumenten om grip te krijgen op hun energierekening. Het meet het stroomverbruik en geeft via een app persoonlijke tips om energie te besparen.

10 augustus 2017

Gebruikstips zonneboiler

Plaats je de zonneboiler (of laat je deze installeren) en is daarmee de kous af? Wij geven je waardevolle tips voor het onderhoud van je zonneboiler.

Nieuws | 26 januari 2017

Consumenten haken af bij afschaffing salderingsregeling

De huidige salderingsregeling, waarbij consumenten door hen zelf duurzaam opgewekte stroom mogen verrekenen met in datzelfde jaar verbruikte stroom, moet volgens de Consumentenbond behouden blijven. Als er teveel wordt gemorreld aan de regeling haken consumenten af.

Nieuws | 3 januari 2017

Subsidie zonneboilers fors verhoogd

De subsidie voor het installeren van een zonneboiler is fors verhoogd. Je verdient je zonneboiler zo veel sneller terug.

2016

9 november 2016

Soorten zonneboilers

We laten zien welke verschillende soorten zonneboilers er zijn

9 juni 2016

Hoe wij zonneboilers testen

Wij hebben 6 zonneboilers getest die in Nederland verkrijgbaar zijn. Lees meer over hoe wij zonneboilers testen.

3 juni 2016

Mijn zonneboiler is binnen de garantieperiode kapot. De fabrikant sluit bepaalde zaken uit van garantie. Wat kan ik doen?

Als de fabrikant je geen oplossing wil of kan bieden, kun je de verkoper aanspreken. Bij hem heb je het product tenslotte gekocht.

3 juni 2016

Ik heb een zonneboiler gekocht. Is het verstandig om hier nog extra garantie bij te kopen?

In sommige winkels is het mogelijk om garantie bij te kopen. De verkoper of fabrikant biedt dan zelf extra garantie aan of brengt dit onder bij een verzekeringsmaatschappij (verzekerde garantie).

3 juni 2016

Ik heb een zonneboiler die kapot is gegaan en de garantietermijn is net verstreken. Wat kan ik doen?

Ga terug naar de verkoper en spreek hem aan op grond van zijn wettelijke verplichting een goed (deugdelijk) product te leveren.

19 mei 2016

Archief Zonneboilers

Hier vind je alle eerder verschenen artikelen binnen Zonneboilers.

19 mei 2016

De beste zonneboiler

Wij hebben 6 zonneboilers getest die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat. Deze scoren allemaal een 7 of hoger.

19 mei 2016

Zonneboiler kopen: waar let je op?

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Met een zonneboiler kun je douchen op zonne-energie. Wij geven je advies over de aanschaf, subsidies, benodigde ruimte en energiebesparing.

19 mei 2016

Haal je recht

Gaat er iets mis na aankoop van je zonneboiler? Heb je een probleem met de leverancier? Weet wat je rechten zijn en haal je gelijk. Wij helpen je graag verder bij kwesties over aankoop, garantie en voorwaarden.

Nieuws | 3 mei 2016

Tweede Zonnecollectief van start

Vereniging Eigen Huis (VEH) en de Consumentenbond organiseren opnieuw een Zonnecollectief. Consumenten kunnen hiermee voordelig en gemakkelijk zonnestroomsystemen kopen.

2015

Nieuws | 24 december 2015

Per 2016 subsidie voor zonneboilers beschikbaar

Consumenten die een zonneboiler willen installeren kunnen hiervoor vanaf volgend jaar subsidie aanvragen. Het komende jaar is in totaal €70 miljoen beschikbaar.

23 december 2015

Zonneboiler: kosten en opbrengsten

Ben je geïnteresseerd in een zonneboiler? Een zonneboiler is een investering die zich wellicht sneller terugverdient dan je zou denken.

21 juli 2015

Het project CLEAR

Binnen het EU-project CLEAR informeren we consumenten over zonnepanelen. Belangrijke barrières als gebrekkige informatie en hoge aanschafprijs worden weggenomen.


Zoek binnen de website

Vul een zoekterm in