! Je browser is verouderd.

Update je browser voor meer veiligheid en snelheid om deze site optimaal te kunnen gebruiken.

Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn

icon-menu logo_footer preds symbol-afrader symbol-bestekoop symbol-besteuittest

Test zonnebrand SPF50 of SPF50+

Test|We hebben zonnebrandmiddelen voor kinderen met beschermingsfactor SPF 50 of 50+ getest. De meeste van deze anti-zonnebrandmiddelen melden op hun verpakking 'voor kids'. Niet alle producten bieden voldoende bescherming tegen UVB of UVA. 

Lauri Ten Grotenhuis

Lauri Ten Grotenhuis , Expert Woning & Huishouden Bijgewerkt op:25 juni 2021

zonnebrand-jongen

Testtabel antizonnebrandmiddel SPF50 of SPF50+

Laatste update: 25 juni 2021

Wij zijn er bijna..

3 Highlights uit de test

 1. 1
  Dure zonnebrand niet beter

  Duurdere zonnebrandmiddelen zijn niet beter dan goedkope. In onze zonnebrandmiddelentest van afgelopen jaren vallen er middelen uit alle prijscategoriën door de mand. Die hadden ze een veel lagere SPF dan vermeld. Of de UVA-bescherming is onvoldoende.

  Voor 100 ml zonnebrand betaal je gemiddeld €9. De duurste zonnebrand in onze test kost €20 per 100 ml. Huismerken van drogisterijen of supermarkten zijn een stuk goedkoper en heb je al voor minder dan €5 per 100 ml. De goedkoopste is €2 per 100 ml. 

 2. 2
  Bescherming tegen UVA

  Koop een zonnebrandmiddel dat naast bescherming tegen UVB-straling ook beschermt tegen UVA. Die bescherming moet minstens een derde van de UVB-bescherming zijn. Bescherming tegen UVA herken je aan een logo van een blauwe cirkel met daarin UVA op de verpakking. In onze test biedt 1 middel net niet genoeg UVA-bescherming.

 3. 3
  Parfum

  Voor kinderen met een gevoelige huid kun je beter producten zonder parfum gebruiken. Van de geteste producten bevatten er 2 weliswaar parfum. Maar ze bevatten niet een van de 26 zware allergenen en krijgen daarom geen puntenaftrek. 

Welke merken hebben we getest?

Het kan zijn dat er een merk dat je zoekt niet tussen staat. Het aanbod aan anti-zonnebrandmiddelen is zo groot dat we niet alle producten kunnen testen. Ook pasten sommige merken hun product aan op het moment dat ze niet meer mee konden in de eerste test van dit jaar. Van een aantal producten komen de testresultaten later in het seizoen. 

Het kan ook zijn dat het product dat je zoekt staat bij de zonnebrandmiddelen met SPF 30. Middelen die wel worden aangeprezen voor kinderen, maar een SPF van 30 hebben, vind je daar terug.

Conclusie

Eén middel van ..... beschermt te weinig tegen UVA en een ander te weinig tegen UVB. Verder vonden we geen problemen in de kwaliteit van de bescherming. Geen van de anti-zonnebrandmiddelen voor kinderen is transparant. Zo kun je goed zien of je alle blote huid hebt ingesmeerd. 

Benieuwd naar de testresultaten?

Word lid en krijg direct toegang tot alle testresultaten van onze experts.

Word lid

Al lid? Log dan in

Arrow_Blue